Через атаку РФ на Полтавщині пошкоджені приватні будівлі – ОВА

Це сталося у Лубенському районі, фото ілюстративне

Російські війська знову атакувала безпілотниками Полтавщину – у Лубенському районі пошкоджені дві приватні будівлі, повідомив голова обласної військової адміністрації Філіп Пронін.

«На щастя, без постраждалих. Усі відповідні служби працюють», – написав він у телеграмі.

На Полтавщині повітряна тривога була оголошена о 00:17, небезпека протривала до 11:55.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Черкаській області атакований об’єкт критичної інфраструктури, загинула жінка, є поранений – ОВА


За даними Повітряних сил ЗСУ, ніч на 19 жовтня російські війська атакували Україну шістьма керованими авіаційним ракетами (район пусків – акваторія Чорного моря), 98 дронами (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ.).

Станом на 12:00 у ЗСУ повідомляли про збиття 4 керованих авіаракет Х-59/69, 42 БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях. Ще 46 російських безпілотників наразі локаційно втрачено, кілька російських БпЛА залилось в повітряному просторі України.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час