Андрій Костін заявив, що йде з посади генпрокурора – ОГП

Андрій Костін погодився з позицією президента Зеленського про необхідність персональної відповідальності

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив про звільнення з посади – про це йдедться в заяві, поширеній Офісом генпрокурора 22 жовтня.

Костін послався на засідання Ради національної безпеки і оборони, яке відбулося сьогодні і стосувалося «очевидно аморальної ситуації з фальшивими інвалідностями посадових осіб державних органів». Він повідомив, що наразі в ході перевірок викрито факти зловживань і в системі органів прокуратури.

Генпрокурор погодився з позицією президента Зеленського про необхідність персональної відповідальності.

Читайте також: Зеленський розповів про «внутрішнього ворога» і «нахабство людей, зокрема прокурорів»

«Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора», – заявив він.

Напередодні президент Володимир Зеленський анонсував проведення засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене роботі медико-соціальних експертних комісій (МСЕК).

Коментуючи ситуацію, він заявив про «нахабство людей, зокрема, прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності». Тоді ж президент заявив, що чекає на швидкі рішення від правоохоронців, у тому числі від Офісу генпрокурора.

Правоохоронці 5 жовтня затримали та повідомили про підозру в незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Згодом суд взяв підозрювану під варту з альтернативою внесення застави у сумі 500 мільйонів гривень.