Крах оборони ЗСУ на кількох напрямках? Армія РФ швидко йде на Курахове

Армія РФ почала інтенсивно штурмувати на лінії Шахтарське – Богоявленка на північний захід від нещодавно захопленого Вугледара, повідомив DeepState у ніч проти 26 жовтня.

За даними аналітиків, агресор здійснив за добу щонайменше два накати на Шахтарське, після чого колона з 8 бронемашин дісталася села і спробувала прорватися у Велику Новосілку. Також загарбникам вдалося зайти на ферму на захід від Богоявленки.

У наступні два дні DeepState оновив карту бойових дій: першого дня армія РФ вузькими виступами дійшла до Шахтарського, Новоукраїнки та Богоявленки, а вже за добу розширила там плацдарм, практично вирівнявши лінію фронту.

Очевидна мета агресора – захопити Курахове, від якого Богоявленка розташована південніше за близько 12 кілометрів навпростець. Рухається РФ на Курахове і з півночі – аналітики 27 жовтня повідомили про захоплення Гірника.

Загострення на цій ділянці фронту практично не відображається у звітах українського Генштабу – вранці 28 жовтня відомство повідомило про 8 атак агресора на цьому, Времівському напрямку. Це звичайна кількість штурмів для цієї ділянки фронту.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Спостерігаємо за ними, як за піддослідними» – спікер 46-ї ОАеМБр про вклинення в оборону ЗСУ під Кураховим
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вугледар окупували. Чому це сталося і куди війська РФ посунуть далі