Росія завдала удар по селу Гроза під Куп'янськом, 51 загиблий: деталі

Вдень 5 жовтня Росія завдала удару по селу Гроза під Куп'янськом: під обстріл потрапили цивільні об'єкти – кафе та магазин. За даними МВС станом на 17:39, загинули щонайменше 51 осіб, серед них 6-річна дитина. Інформація оновлюватиметься протягом ефіру.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив в ефірі телемарафону 5 жовтня, що найважча ситуація на східному фронті зараз – на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

За його словами, армія Росії там активно використовує свої нові штурмові літаки Су-35, які можуть стріляти по повітряних та наземних цілях, і заходять на позиції ЗСУ парами.

Також окупанти використовують літаки та вертольоти Ка-52, Су-25, Мі-8. За добу вони атакували позиції армії України 8 разів.

«Противник зараз вибрав нову точку – Макіївка – і спрямовує всі зусилля на цей напрямок. Ці 8 бойових зіткнень сталися саме там», – повідомив Євлаш.

Також спікер порівняв цей напрямок з Бахмутським – і повідомив, що на Куп'янськ та Лиман Кремль зосередив у рази більше особового складу та військової техніки: понад 110 тисяч осіб, понад тисячу танків, майже дві тисячі бойових броньованих машин. Для порівняння навколо Бахмута у Росії – близько 50 тисяч солдатів, 200 танків та близько тисячі ББМ.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Місяць тому Росія вже робила штурми на цій більш ніж 150-кілометровій ділянці фронту: на Борову (і далі на Куп'янськ), а також на Новоєгорівку на південь – безуспішно. Заради цих атак Герасимов навіть кинув туди новостворену армію, яка так і не пройшла бойове злагодження.

Головні питання випуску:

Навіщо окупанти розпочали штурм Макіївки Луганської області – якщо попередні спроби атакувати на напрямі провалилися? Як змінюється тактика атак росіян?

І чим загрожує Україні втрата цієї ділянки фронту?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія будує військові літаки попри санкції: як їй це вдається і що може вдіяти Україна
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кінець «м'ясних штурмів»? Як Росія змінила тактику під час наступу ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Смертельні російські «гамбургери». Як на Запоріжжі працюють сапери ЗСУ