Армія РФ штурмує Гродівку: останній бастіон перед Покровськом?

Вранці 13 серпня український Генштаб повідомив про 52 атаки армії Росії на Покровському напрямку – це більше третини від усіх штурмів, які відбулися на фронті за добу.

Атакував агресор по всьому периметру Очеретинського виступу: найбільша концентрація атак, за даними відомства, була поблизу селищ Гродівка та Желанне.

Судячи з карти DeepState, російська армія впритул підійшла до Гродівки – південно-східна його околиця вже в сірій зоні. Від Гродівки до Покровська близько 12 кілометрів.

Покровськ частина військових експертів та аналітиків називають напрямком основного удару армії Росії під час нинішнього наступу. Президент України Володимир Зеленський в оприлюдненому 1 серпня інтервʼю французьким журналістам зазначив, що «весь схід складний», а пріоритетом агресора назвав той самий Покровськ.

Деякі ж експерти зазначали, що Росія на певному етапі мала би все ж обрати, куди кинути максимум сил: серед Покровська, Торецька та Часового Яру. Поки ж армія РФ тисне на всі три міста.

Судячи з цифр Генштабу та карти DeepState, операція ЗСУ в Курській області Росії наразі ніяк не вплинула на інтенсивність боїв і просування агресора в Україні. Так званий Очеретинський виступ продовжує розростатися, а агресор майже захопив Нью-Йорк, селище поблизу Торецька.

Головні питання випуску:

  • Яке значення має Гродівка для оборони Покровська?
  • Що має статися в Курській області, щоб Росія припинила бої в Україні – та перекинула війська для захисту своєї території?
  • І чи може сама Росія «перевернути шахівницю» – і розпочати наступ на несподіваному для Сил оборони напрямку?

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Курськ і Бєлгород: ймовірні цілі України та чого на цей момент досягли ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бої йдуть у міській забудові біля Торецька – пресофіцер 32 ОМБр
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білому домі на заяви РФ про Курську область порадили Путіну «забратися з України»