Гнезділову інкримінують не СЗЧ, а дезертирство: які варіанти судового вироку?

Сергію Гнезділову можуть присудити 12 років ув'язнення за втечу з частини

  • Що присудять бійцю за його публічне СЗЧ?

Печерський суд обирає запобіжний захід Сергію Гнезділову – військовослужбовцю 56-ї ОМПБр, який у вересні публічно заявляв про самовільне залишення служби (СЗЧ). Щоправда, Гнезідлову інкримінують важчу статтю – дезертирство.

Перед засіданням Гнезділов заявив, що голодуватиме, якщо законодавство про демобілізацію так і не буде розроблене та ухвалене і додав, готовий повернутися на службу, якщо такий документ ухвалять.

21 вересня Сергій Гнезділов, який у 2019 році долучився до лав ЗСУ, самовільно залишив військову частину й оголосив про це публічно, щоб, за його словами, привернути увагу до необхідності ротацій для піхоти, а також до відсутності чітких термінів для служби. Після затримання Гнезділова правоохоронці його дії кваліфікували як дезертирство.

На суд підтримати Гнезділова прийшли рідні військовослужбовців, які також вимагають від держави чітких термінів служби для бійців.

Як влада може запобігти СЗЧ?

Як подолати хабарництво у МСЕК?

  • Новий наступ сил РФ на Курщині, чи існує загроза оточення?

Росія перекинула з інших напрямків до Курської області близько 50 тисяч військових, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у документальному фільмі у телемарафоні.

Військові аналітики тим часом констатують: російська армія протиснула лівий фланг Курського угрупування Сил Оборони України. Наскільки ці атаки масштабні та чи існує загроза оточення української армії?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Суд обирає запобіжний захід Гнезділову, який публічно заявив про СЗЧ. Він повідомив, що голодуватиме
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Перше СЗЧ»: що не так із законопроєктом про звільнення від покарання за самовільне залишення військової служби
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Депутати зняли кримінальну відповідальність за перше СЗЧ або дезертирство