Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив військового від покарання за залишення частини, його перевели до іншої – ДБР


За повідомленням, ДБР працює над виявленням і поверненням на службу військових після перших випадків залишення частини
За повідомленням, ДБР працює над виявленням і поверненням на службу військових після перших випадків залишення частини

Військові, які вперше самовільно залишили військову частину, почали повертатися на фронт замість ув’язнення, повідомляє Державне бюро розслідувань 8 жовтня.

За повідомленням, ДБР працює над виявленням і поверненням на службу військових після перших випадків залишення частини.

Зокрема, відомство посилається на Новомосковський міський районний суд Дніпропетровської області, який ухвалив рішення не ув’язнювати військовослужбовця за залишення розташування військової частини в грудні 2023 року.

Читайте також: CЗЧ Сергія Гнезділова: зрада чи протест?

«ДБР встановило місцеперебування військового, затримало його та повідомило про підозру. Військовослужбовець заявив клопотання про звільнення його від відповідальності через бажання продовжувати військову службу в одній із частин, командир якої надав згоду на зарахування військового», – повідомляє бюро.

За даними відомства, суди також звільнили від кримінальної відповідальності ще трьох військових, які залишили місце служби у 2022-2024 роках.

У серпні Верховна Рада схвалила закон, яким пропонується не карати за перше самовільне залишення військової частини (СЗЧ) чи дезертирство, якщо військовий сам повернувся і командир дозволить продовжити службу.

Форум

XS
SM
MD
LG