Bild заявив про прорив армії РФ біля Часового Яру: що насправді?

Експерт з аналізу відкритих даних німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив 21 жовтня, що російські війська прорвали оборону на південь від Часового Яру – і, швидше за все, повернуть північніше та штурмуватимуть саме місто.

За його даними, минулого тижня «чеченський авангард» перетнув бетонну конструкцію каналу «Сіверський Донець – Донбас» і просунувся на 2,5 км на захід уздовж південної околиці міста. Наступна мета, на думку Рьопке, – центр Часового Яру.

Речниця ОТУ «Луганськ» Анастасія Бобовнікова не підтвердила прорив російських військ в районі міста.

«Враховуючи, що противник використовує тактику малих штурмових груп, ворожа піхота забігає за канал. Проте подібні маневри супроводжуються значними втратами для росіян. Українські сили швидко відбивають такі атаки, відкидаючи російські підрозділи назад​», – сказала вона в коментарі «РБК-Україна» того ж дня.

Ні український Генштаб, ні проєкт DeepState не повідомляли про новий прорив армії Росії навколо міста.

Вранці 22 жовтня військове відомство лише повідомило про одну атаку агресора за підтримки авіації на Краматорському напрямку – до якого зараз належить Часів Яр.

Раніше DeepState вже зазначав, що Росія подолала канал на схід від міста в районі Калинівки і якраз у тому місці, на яке вказує Рьопке. Однак глибину прориву вказували меншу, ніж повідомляє Bild.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рік тому Росія почала наступ на Авдіївку і не зупинилась досі. Показуємо, що завоював агресор, а де встояли ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Нам сказали стояти насмерть»: нацгвардієць вийшов з Маріуполя і тепер обороняє Покровськ