Бої вже у самому Торецьку. Містами Донбасу виснажують ресурси РФ?

Війська РФ зайшли на східну околицю Торецька, також атакують Диліївку та Нелипівку

  • Війська РФ заходять у Торецьк. Куди далі рухатиметься фронт?

На східній околиці Торецька вже перебувають російські війська. Запеклі бої ведуться за кожен будинок і буквально за кожен під'їзд, кажуть українські військові.

За словами речниці оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасії Бобовнікової ситуація постійно змінюється: «То ми відбиваємо у них вогневі пункти, то вони десь знищують наші, але ми їх постійно відновлюємо і не даємо їм просунутися з усіх сил, чого б це нам не коштувало».

Тим часом американська газета New York Times аналізує стратегію України на нинішньому етапі і припускає, що українські сили намагаються перемогти російську армію, виснаживши її ресурси у тривалій битві за міста Донбасу.

Наскільки успішною виявиться така тактика?

Які шанси втримати Торецьк і скільки цивільних досі там залишається?

  • Відставка Умєрова – знову чутки?

Не минуло й місяця, як після кадрових перестановок в Кабміні заговорили про нові відставки та призначення, які можуть бути досить гучними.

Зокрема керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська вважає, що міністр оборони України Рустем Умєров має піти у відставку.

Як пояснення вона наводить 7 причин. Серед яких провалена функція демократично-цивільного контролю та дивний стиль управління. Це вже не вперше, коли щодо Умєрова активісти і волонтери публікують критичні матеріали. А в політичних колах навіть обговорюють можливих наступників Умєрова.

У Міноборони відкрито цю тему не коментують. То чи заслужено критикують чинного міністра і за що саме?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Торецьку ситуація постійно змінюється, сили РФ зайшли на східну околицю – ОТУ «Луганськ»
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Умєров після урядових консультацій зі Словаччиною: очікуємо на нові оборонні контракти