Бахмут: Росія боїться оточення, нав'язує ЗСУ зустрічний бій

У ніч проти 22 листопада проєкт DeepState повідомив, що армія Росії відновила раніше втрачені позиції в районі Андріївки – це на південний захід від Бахмуту, південніше нещодавно звільненої ЗСУ Кліщіївки.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

А за пару днів до цього аналітики проєкту повідомляли про просування загарбників на північ від Кліщіївки. Таким чином, Росія, швидше за все, збирається не допустити напівоточення своїх сил у Бахмуті – така перспектива для них стала вимальовуватися після просування ЗСУ на південь від міста у вересні.

Тяжку ситуацію на напрямі визнав і командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Сили оборони тримають оборону і завдають великих втрат російським військам, як у техніці, так і в живій силі», – написав він у своєму телеграм-каналі в ніч проти 21 листопада.

Для штурмів тут і на Лиманській ділянці фронту агресор, за його словами, використовує колишніх ув'язнених та військових штрафників – підрозділи «Шторм Z» та «Шторм V».

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

«Складна погода. Складна оборона», – прокоментував ситуацію на напрямі президент Володимир Зеленський після селектора з військовими.

Головні питання випуску:

Чи здатна Росія зірвати наступ ЗСУ на південь від Бахмуту, нав'язавши їм зустрічний бій?

Чи можуть Сили оборони втратити нещодавно відвойовані Кліщіївку та Андріївку?

І кому зараз допомагає погода на Донеччині?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Росія, ймовірно, відправляє на фронт не менше 20-25 тисяч FPV-дронів на місяць» – американський експерт Семюел Бендетт
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Хочу зайти в рідне місто у пікселі, а не в цивільному». Історії донеччан і луганчан, що пройшли шлях від Майдану до ЗСУ
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як пройти мінні поля РФ: що пропонують Залужний та інженери (ОНОВЛЕНО)