На Авдіївку чекають вуличні бої? Росія просувається у «промці»

Армія Росії захопила частину авдіївської промзони: американський Інститут вивчення війни повідомив 26 листопада, що йдеться про щонайменше східну ділянку, а на карті DeepState як контрольована агресором позначена більшість її площі.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Деякі російські «військові блогери» стверджували, нібито Росія окупувала всю промзону біля залізничної станції Ясинувата-2 – але, як зазначають аналітики, підтверджень цього наразі немає.

Проєкт DeepState у зведенні за 25 листопада також повідомляв про невелике просування загарбників у промзоні на південь від Авдіївки – а також біля Степового на північний захід від міста та в районі Авдіївського коксохіму на півночі.

ЗСУ не допустили просування агресора на південний захід від міста, поблизу Водяного та Первомайського. Український Генштаб зранку 27 листопада повідомив, що Росія здійснила 30 атак на місто – це половина загальної кількості російських штурмів на всіх фронтах.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Перші повідомлення про те, що Росія зайшла на «промку» на південь від Авдіївки, з'явилися 16 листопада – оглядачі називали цю ділянку укріпрайоном, що створюється ЗСУ з 2014 року. Судячи з карти, якщо повідомлення про успіхи агресора там підтвердяться, на місто можуть чекати вже міські бої.

Головні питання випуску:

Чим небезпечна можлива втрата ЗСУ укріпрайону у промзоні на південь від Авдіївки?

Чи існують укріплення далі у глибині міста, які можуть допомогти українським захисникам у разі міських боїв?

І які втрати нестиме армія Росії на вулицях Авдіївки – виходячи з досвіду боїв за Бахмут?

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Наступ Росії: армія РФ атакує на багатьох напрямках одразу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Полізли, як я можу вдома сидіти?» Як танкісти стримують армію РФ на Лиманському напрямку
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Росія, ймовірно, відправляє на фронт не менше 20-25 тисяч FPV-дронів на місяць» – американський експерт Семюел Бендетт