Атака на «Охматдит»: російська ракета Х-101 мала координати лікарні – Defense Express

Щонайменше 36 загиблих та 140 поранених внаслідок масованої російської атаки на столицю та інші міста України 8 липня 2024 року

  • Ракетна атака РФ по Україні: завали досі розбирають, шукаючи людей

На 19.00 за даними ДСНС відомо про про щонайменше 36 загиблих та 140 поранених внаслідок масованої російської атаки на столицю та інші міста України.

Російська ракета влучила в найбільшу дитячу лікарню України – «Охматдит» в Києві, де щороку лікують понад 20 тисяч дітей з усієї країни. Загинуло 2-є дорослих, одна з яких лікарка, 10 постраждало. Пошкоджені кілька інших корпусів. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.

Експерт військового порталу Defense Express Іван Киричевський: що відомо про рух і траєкторію Ракети Х-101? Чому експерти вважають, що російська ракета вразила саме ту ціль, на яку була запрограмована?

Як відпрацювала українська ППО?

СБУ кваліфікувала удар РФ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Які дії мають бути далі?

  • Обстріл ракетами Кривого Рогу

Російська армія вдарила по промисловому підприємству. Через масовану ракетну атаку по місту Кривий Ріг загинуло 10 людей, ще 47 постраждалих, із них 9-ро у важкому стані. Російська армія вдарила по промисловому підприємству, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Як відповість Україна, чим погрожує президент Зеленський?

«Мирний вояж» Орбана – яка кінцева мета?

Угорський прем'єр Віктор Орбан їздив до Китаю після візитів до Києва та Москви. Він нібито підтримав так званий «мирний план» Китаю, який передбачає припинення вогню та переговори України й Росії.

Як дії Орбана вписуються в поняття «справедливий мир» для України? Чому від Орбана відхрещується ЄС?

Що відомо про справжню мету «мирних»візитів угорського лідера?

  • Чого чекати від лідерів парламентських перегонів у Франції – лівих?

Другий тур позачергових парламентських виборів пройшов з рекордною явкою. Французи вперше з 1981 року так активно мобілізувалися, причому, прихильники і правих, і лівих.

Однак праві таки опинились лише на третьому місці, хоча очікували на перемогу. Чи минула загроза приходу до влади у Франції проросійських політиків?

Чим важливі ці парламентські вибори для України?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар по лікарні «Охматдит». Київ, Дніпро, Кривий Ріг... Все, що відомо про наслідки ракетної атаки РФ (фото)
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Чистий терор»: світова спільнота реагує на обстріл РФ «Охматдиту» у Києві
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Китай є ключовою силою для миру в Україні» – Орбан після зустрічі із Сі Цзіньпіном