Львів’яни кажуть, що не бачили сенсу надсилати запитання Януковичу

Львів – На Львівщині поспілкуватись із Президентом у прямому ефіру під час «Діалогу з країною» змогла лише одна родина з села Пнікут Мостиського району, яка створила дитбудинок сімейного типу, в якому виховуються 10 дітей-сиріт. У час прямого включення будинок зусібіч оточили правоохоронці і працівники СБУ. Нікого стороннього не підпускали.

Зайти у дитбудинок сімейного типу у селі Пнікут під час прямого ефіру могли лише особи зі списку, складеного в Львівській обласній адміністрації. Керівництво ОДА не розголошувало місце, де має відбутись включення з Києвом. Жодних протестів, як це було торік біля оперного, коли відбулось спілкування з Президентом, на Мостищині 22 лютого не було.

Родину Оксюковських ретельно підготували до спілкування з Віктором Януковичем – жодних зайвих слів і зайвих рухів. У цьому селі чотири дитбудинки сімейного типу, де мешкають 30 сиріт, і дітлахи попросили у Президента автобус, бо люблять мандрувати. Віктор Янукович пообіцяв, що їхня мрія здійсниться. І на цьому включення завершилось.

Загалом мешканці Західної України виявились найменш активними, порівняно з іншими регіонами, щодо надсилання запитань через урядовий контактний центр. Львів’яни пояснили Радіо Свобода, що вони не бачать сенсу надсилати запитання, на які не отримають відповіді, мовляв, це марна справа.

Запитання до Президента

Оскільки лише одна сім’я з Львівщини була обрана для прямого включення, Радіо Свобода надало можливість перехожим львів’янам поставити свої запитання Віктору Януковичу.

– Якщо відверто, жодного запитання немає.

– Хотів би просто добре подивитись йому в очі.

– Коли піде у відставку? Але він не спроможний відповідати на запитання в силу браку елементарної культури, поведінки і елементарної освіти.

– Я б його запитав, коли він піде. Я сьогодні подивися ефір – це все фальш. Мені соромно, що ми, така велика Україна з таким населенням, і маємо такого Президента.

– Коли припиниться хабарництво у вишах. Викладачі ставлять оцінки за гроші. Треба боротись вже з тією корупцією.

– Немає жодного запитання саме до Президента, мені просто стало гірше жити.

– Скільки можна, коли перестане провадити нерозумну політику, коли вже врешті буде політика вступу України в Євросоюз, національна, демократична політика?

– Як поставити те запитання, коли невідомо, де. І не допустять. А взагалі, що можна запитати, коли він відповіді не знає і не дасть.

Адміністрація Президента скопіювала російський формат – політолог

Політолог Юрій Шведа зазначив Радіо Свобода, що обраний командою Президента Януковича формат спілкування з країною – це просто наслідування російського президента Володимира Путіна, який любить масштабні спілкування. За словами політолога, Адміністрація Президента України не виявила найменшого креативу у підготовці прямого ефіру, а лише примітивно скопіювала російських колег, але в гіршому виконанні.
Розрив між політиками і людьми фактично останнім часом поглиблюється
Юрій Шведа

«Україна в цілому неактивно відреагувала. Проблема в тому, що політика, політичні діячі і люди існують в різних вимірах, у паралельних світах. Розрив між політиками і людьми фактично останнім часом поглиблюється, на жаль, такими є реалії», – каже Юрій Шведа.

В українському суспільстві, за словами політолога, сьогодні більший ажіотаж викликають спортивні змагання і телесеріали, ніж телешоу з участю першої особи держави.