Київраду пікетують активісти Гостиного двору (ФОТО)

Активісти громадських організацій протестують під стінами Київради проти виділення забудовнику землі під Гостиним двором на Подолі. За їхніми словами, це питання сьогодні – на порядку денному Київради.

«Поки не виділять землю, забудовник не може там нічого будувати. Тобто сьогодні з боку київських органів влади їм можуть надати основний дозвіл. Вони, звичайно, повинні і від центральних органів влади отримати дозвіл, але і з боку Києва також», – зауважує учасник пікету Ігор Луценко.

Протест відбувається з чорного ходу Київради – з боку Пушкінської вулиці. На думку активістів, це – єдиний спосіб «достукатися» до київських чиновників.

На Хрещатику під Київрадою тим часом відбувається мітинг опозиції на захист української мови.

Кабінет Міністрів України у серпні минулого року виключив Гостиний двір зі списку пам’яток архітектури, що перебувають під охороною держави. А наприкінці квітня цього року Київрада надала дозвіл «Укрреставрації» на розробку проекту землеустрою на Контрактовій площі, 4 для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр.

Із кінця травня на території Гостиного двору триває безстрокова акція культурного спротиву, яку підтримали українські письменники, музиканти і художники. Щодня там відбуваються мовні курси, лекції та майстер-класи, а також концерти, літературні читання та кінопокази.