Доступність посилання

ТОП новини

Нова загроза «котла» і «падіння» Покровська. Чи є план у президента?


Втрата Покровська ускладнить постачання для ЗСУ
Втрата Покровська ускладнить постачання для ЗСУ
  • Ситуація критична – після Покровська може бути Дніпро?

Найскладнішою залишається ситуація в районі Покровська. Сили оборони відбивають атаки РФ, але в результаті стрімкого просування російської армії на Покровському напрямку для ЗСУ існує загроза оточення.

Йдеться про територію біля населених пунктів Невельське, Красногорівка, Карлівка та Галицинівка, пояснюють українські військові. До закриття «котла» солдатам РФ залишається просунутись всього лише на кілька кілометрів.

Втрата Покровська ускладнить постачання для ЗСУ, кажуть в Міноборони Британії: «Покровськ є ключовим логістичним центром для Донецької області, і, якщо його захопити, він, ймовірно, подовжить і перенаправить існуючі українські лінії постачання».

Які шанси уникнути оточення і яка розстановка сил на Донбасі сьогодні?

  • Хто впливає на кадрові ротації в ЗСУ?

30 серпня президент України Володимир Зеленський звільнив командувача Військово-повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука, який обіймав цю посаду з 9 серпня 2021 року. Це сталося в тиждень, коли Україна втратила один із наданих західними партнерами винищувач F-16 і його пілота Олексія Меся.

Однак міністр оборони Рустем Умєров заявив, що звільнення командувача Олещука «не пов'язане з катастрофою F-16». Він розповів це в інтерв'ю CNN.

Що стало справжньою причиною звільнення Олещука – критика з боку нардепки Безуглої?

Як і хто впливає на кадрові ротації в українському війську та чому вони супроводжуються скандалами, як із призначенням Гладкого начальником штабу Командування Сил безпілотних систем?

Нагадаємо, представники громадськості ще до офіційного підтвердження цього призначення 31 серпня розкритикували його. Зокрема, проєкт DeepState вказав на те, що Гладкий є підозрюваним за статтям про державну зраду, шпигунство та корупцію.

Що не так із призначенням Гладкого?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG