Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Weekly: «Схеми» показали палац Медведчука-Марченко зі шубосховищем і секретною кімнатою


Будинок Медведчука у Пущі-Водиці. Травень 2021 року
Будинок Медведчука у Пущі-Водиці. Травень 2021 року

The Mirror: Лондон готовий направити в Україну 600 своїх військових на тлі занепокоєння діями Росії

Велика Британія готова оперативно направити 600 своїх військовослужбовців в Україну через побоювання щодо планів Росії, пише британське видання The Mirror. За повідомленням, підготовка почалася після того, як представники оборонних відомств і голова МІ-6 повідомили урядові Британії, що президент Росії Володимир Путін становить «явну і реальну небезпеку» для України та Заходу.

Зараз створюються британські сили, які складаються з членів Спеціальної повітряної служби, спеціального розвідувального полку, медиків, інженерів, зв’язківців і до 400 десантників із 16-ї десантно-штурмової бригади, що базується в Олдершоті, Гантс.

«Оперативній групі повідомили, що її, можливо, потрібно буде розгорнути в дуже стислий термін. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їхнє обладнання спаковане, вони готові летіти в Україну, де можуть або приземлитися, або висадитися з парашутом. Вони натреновані для обох варіантів», – цитує видання джерело у британській армії.

Далі коротко:

Палац кума Путіна: шубосховище, церква на горищі, секретна кімната

Як живе під санкціями Віктор Медведчук – голова політради «Опозиційної платформи – За життя»? За словами самої дружини політика Оксани Марченко, у них «проста родина», яка живе «невибагливо». Рішенням РНБО, у фінансових операціях подружжя обмежене з лютого.

Як виявили «Схеми», це не заважає їм проводити капітальний ремонт у своєму маєтку в Пущі-Водиці під Києвом площею у понад дві тисячі квадратних метрів. «Схеми» отримали у своє розпорядження унікальні креслення - плани реконструкції палацу Медведчука-Марченко. Це – перепланування 4-поверхового маєтку кума Путіна, що розташований на території колишніх держдач.

Що у розумінні подружжя Медведчука значить жити невибагливо? Наприклад, мати сховище для шуб. Склад для картин – їх у Медведчука аж 520. А ще – секретну кімнату, окремий склад для ялинкових іграшок, 18-метровий басейн та власну церкву на горищі (у декларації політика 227 ікон). Що ще є в будинку «простої родини» Медведчука-Марченко, який вони ремонтують попри санкції? Пропонуємо вам долучитися до «екскурсії» палацом кума Путіна.

Справа «Укрексімбанку»: після «тріумфального» повернення нападників на «Схеми» таки звільнили

Директора департаменту банківської безпеки «Укрексімбанку» Ігоря Тельбізова, який застосував силу проти журналістів програми «Схеми», таки звільнили. Цьому передував резонанс, який виник у ЗМІ та соцмережах після публікації новини про те, що двох нападників на журналістів було поновлено на посадах, а також публікації відео, на якому директор департаменту банківської безпеки «Укрексімбанку» Ігор Тельбізов повертається у банк у супроводі овацій працівників фінустанови.

Колаж: будівля «Укрексімбанку» та директор департаменту банківської безпеки Ігор Тельбізов
Колаж: будівля «Укрексімбанку» та директор департаменту банківської безпеки Ігор Тельбізов

Зеленський і Ахметов: чи справді між президентом та «олігархом №1» – «репетиція війни»?

У президента України Володимира Зеленського непростий період у відносинах з «олігархом №1» Рінатом Ахметовим: усе схоже на початок війни – це стверджують журналісти «Української правди», посилаючись на власні джерела як в оточенні президента, так і в оточення самого Ахметова.

Про що саме йдеться? Та як сам Ахметов і Офіс президента коментують інформацію про можливу міжособистісну війну? Радіо Свобода отримало екслюзивні коментарі обох сторін.

Олігарх Рінат Ахметов і президент Володимир Зеленський
Олігарх Рінат Ахметов і президент Володимир Зеленський

Не «Паличем» єдиним. У Покровську розглянуть справу проти творців незаконної тюрьми «Ізоляція»

9 листопада в Києві затримано головного підозрюваного в катуваннях заручників в незаконній тюрмі «Ізоляція» в Донецьку Дениса Куликовського на прізвисько «Палич». Куликовський розповів про тортури, які застосовували до ув’язнених, зокрема, катування електричним струмом. На допитах, як він стверджує, були присутні співробітники російської ФСБ і лікар, щоб «якщо затриманому стане зле, його відкачали»

Суд обрав запобіжний захід: 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. А вже 10 листопада суд Покровська розпочав розглядати справу проти керівників «Палича», однак розгляд справи перенесено на 9 грудня. Чому так сталося, Радіо Донбас.Реалії розповів колишній полонений угруповання «ДНР» Дмитро Потєхін.

Критика НАТО з боку мера Чернігова. Що саме він сказав і чому?

Варто чи не варто вступати до НАТО – свої міркування з цього приводу висловив міський голова Чернігова на щотижневій нараді в міській раді та втрапив до чергового скандалу. Владислав Атрошенко назвав НАТО «неефективним клубом», а вступ до нього, за його словами, – це «фігня». Детальніше про позицію мера –тут.

Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова
Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова

Російські артисти мають забути про Україну, поки Путін не поверне Крим і Донбас – Кондратюк

Наскільки його розчулила Світлана Лобода своїми переживаннями за «цю країну»? Чи не надто він категоричний в оцінці «пташки» Ані Лорак, яка після тайм-ауту залетіла «дарувати любов» Україні? Чи сів би він зараз за один суддівський стіл талант-шоу навіть не з Сергієм Сосєдовим, а, наприклад, з Андрієм Макаревичем? Держава-агресор – заслуга тільки президента Володимира Путіна та його оточення? А роль більшості росіян – наскільки вони шанують «братську» Україну? Чи варто бути прискіпливим до російських співаків? Може справедливий афоризм, що «артистів, кучерів та повій чіпати не можна»? Про це і не тільки говорили в передачі «Суботньє інтерв’ю» Радіо Свобода з музичним продюсером, телеведучим Ігорем Кондратюком.

«Обрала Болгарію». Чому кримчанка відмовилась виступати на конкурсі краси під прапором Росії?

Кримчанка в топ-100 найкрасивіших дівчат планети. Юлія Павлікова з Керчі стала фіналісткою конкурсу «Міс Земля-2021», що відбудеться на Філіппінах. Крим.Реалії записали ексклюзивне інтерв’ю з Юлією й поговорили з нею не лише про красу. Чому дівчина представлятиме Болгарію на конкурсі краси? Що вона думає про події 2014 року на півострові і як змінився Крим? Чи знає українську мову і як ставиться до вакцинації?

«Слухайте фахівців та вакцинуйтеся». У Патріаршому соборі Української греко-католицької церкви відкрили пункт вакцинації

У Патріаршому соборі Української греко-католицької церкви у Києві відкрили пункт вакцинації від COVID-19. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав і інші конфесії наслідувати цей приклад. Поговорили з представниками різних церков України і дізналися, чи хтось із них підтримує цю ідею.

Костел святого Миколая у Києві: культова споруда чи концертна зала?

Костел святого Миколая у Києві буде передано у постійне користування римо-католицькій громаді. Розпорядження про підготовку передачі собору вірянам підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Нині у костелі розташований також Національний будинок органної та камерної музики. Чи знайдуть йому нове приміщення для проведення концертів? І як передача храму парафіянам вплине на міжнародний імідж України і відносини Києва і Ватикана? Читайте у матеріалі.

Костел Святого Миколая, Київ
Костел Святого Миколая, Київ

Матеріали, які можуть вас зацікавити:

Останні роки життя Нестора Махна за кордоном (розсекречені документи)

Служба зовнішньої розвідки України оприлюднила розсекречені архівні документи про Нестора Махна (1888–1934), командувача Революційної повстанської армії України, керівника селянського повстанського руху 1918–1921 років, відомого анархіста і тактика ведення партизанської війни. Читайте.

Нестор Махно
Нестор Махно

Радіо Свобода Weekly – усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі щонеділі. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG