Доступність посилання

ТОП новини

Саміт БРІКС у Росії: як проходить, хто приїхав і які заяви лунали


Саміт БРІКС у Росії: як проходить, хто приїхав і які заяви лунали
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:56 0:00

Уже третій день у російській Казані триває 16-й саміт БРІКС – тобто саміт найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються.

Це Китай, Індія, Бразилія, Росія, Південна Африка та інші. За новинами з цього саміту активно стежать як в Україні, так і на Заході. Хоча, як повідомив у коментарі Голосу Америки радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі: США не розглядають БРІКС як загрозу західним альянсам.
Поруч з тим, як передають слова китайського лідера російські медіа, нібито саме БРІКС має очолити реформу глобальної системи економічного управління, вважає Сі Цзіньпін. А Путін повторив тезу про те, що Україну нібито використовують для створення критичних загроз безпеці Росії. Результати цього саміту спірні, вважають оглядачі. Наприклад аналітики Американського Інституту вивчення війни у своєму звіті пишуть, що ухвалення декларації на другий день саміту БРІКС у Казані продемонструвало, що Росія ще не заручилася міжнародною підтримкою і не створила бажаної для Кремля альтернативної структури безпеки. А от кореспондент Російської служби Бі-бі-сі Григор Атанесян зауважує, що для Володимира Путіна саміт у Казані – це можливість показати як Заходу, так і росіянам, що він не ізгой, ізольований від усього світу. Серед інших цікавих моментів – і візит на саміт генсекретаря ООН. Про те, як у Росії проходить саміт БРІКС, хто туди приїхав і які заяви лунали – у відео репортажі Радіо Свобода.

Форум

XS
SM
MD
LG