Доступність посилання

ТОП новини
Танкісти 25-ї Січеславської бригади працюють на Т - 80. Покровський напрямок, Донеччина, жотень 2024 року
Танкісти 25-ї Січеславської бригади працюють на Т - 80. Покровський напрямок, Донеччина, жотень 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

Повітряні сили ЗСУ попереджають про можливий запуск «шахедів» армією РФ

У Повітряних силах Збройних сил пізно ввечері 6 вересня попередили про ймовірний запуск армією РФ безпілотників по Україні.

«Ймовірні пуски декілька груп ударних БПЛА типу Shahed. Про зміну обстановки повідомимо додатково», – йдеться в повідомленні Повітряних сил у Telegram.

Військові просять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Наразі тривога у Нікополі та Нікопольській територіальній громаді Дніпропетровщини.

На початку доби 6 версня, за даними Повітряних сил ЗСУ, Росія завдала удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами, українські військові знищили 23 з 33 повітряних цілей.

Франція передала Україні 150 безпілотників – міністр

Україна отримає 150 безпілотників від французької компанії Delair, повідомив 6 вересня міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

«Конкретний приклад відданості Франції підтримці України за участю Delair і її генерального директора: понад 150 дронів, обраних Україною, профінансованих Францією і вже доставлених», – написав міністр у твіттері.

3 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном, під час якої, за його словами, «передав актуальні потреби в обороні й подякував за потужну оборонну підтримку та постійну допомогу в розширенні можливостей наших воїнів».

У серпні стало відомо, що Україні вже передали всі крилаті далекобійні ракети SCALP, які влада Франції обіцяла надати в рамках першої партії допомоги.

У Німеччині ексспівробітнику розвідки та його спільнику висунули звинувачення у справі про роботу на Росію – ЗМІ

У Німеччині колишньому керівникові підрозділу Федеральної розвідувальної служби (BND) країни Карстену Лінке та його ймовірному зв’язковому Артуру Еллеру висунули офіційне звинувачення в державній зраді на користь Росії. Про це повідомляють видання Süddeutsche Zeitung та Der Spiegel.

Карстена Лінке затримали ще у грудні 2022 року, наприкінці січня 2023 року в аеропорту Мюнхена затримали іншого громадянина Німеччини – Артура Еллера.

Що саме Лінке передавав російській розвідці, офіційно не повідомляється. Газета Der Spiegel раніше писала, що Карстен Лінке за завданням ФСБ збирав GPS дані про розміщення в Україні РСЗВ HIMARS та IRIS-T. Восени минулого року, за даними видання, він намагався передати ФСБ дані про позиції артилерійських та протиповітряних позицій української армії. Однак ці дані, як зазначається, ймовірно, так і не були передані російській стороні.

Телеканали WDR та NDR повідомляли, що Лінке передавав Росії секретні доповіді про ситуацію на фронті в Україні. Вони стверджують, що його могли шантажувати.

Слідчі, за даними видання, виявили у Лінке «шестизначну суму готівкою». Ці гроші, як стверджується, йому передав Еллер, який у свою чергу отримав конверти з грошима від ФСБ.

Карстен Лінке – футбольний тренер-аматор із невеликого баварського міста, прихильник ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини», яка виступає за переговори з Росією, писав The Telegraph. Він служив в армії, звідки перейшов на роботу до BND, де стежив за роботою підрозділів, які відповідають за моніторинг каналів зв’язку. До його обов’язків входив відбір кандидатів для роботи у BND.

Артур Еллер народився у 1991 році у Волгоградській області РФ, наприкінці 1990-х разом із батьком переїхав до Німеччини, а у 1999 році відмовився від російського паспорта та став німецьким громадянином. Він нібито познайомився з Карстеном Лінке на вечірці у місті Вайлхайм, де той проживав з сім’єю.

Білий дім засудив нові «жорстокі напади» Росії на Україну

Білий дім 6 вересня засудив нові російські удари по Україні після того, як щонайменше 17 людей загинули внаслідок російського удару по ринку в Костянтинівці на Донеччині.

«Ці жорстокі російські атаки підкреслюють важливість продовження підтримки народу України, який захищає свою територію від неспровокованої, невиправданої агресії Росії. Це меседж, з яким держсекретар Ентоні Блінкен приїхав до України. І цей меседж США надсилають сьогодні, оголосивши про новий пакет військової допомоги Україні», – заявила на щоденному брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона наголосила, що Кремль може завершити цю війну «в будь-який час, вивівши свої війська і припинивши жорстокі удари».

«Доки це не зроблено, США із союзниками і партнерами будуть разом поруч з Україною стільки, скільки буде треба», – наголосила речниця.

6 вересня близько 14:00 війська РФ обстріляли Костянтинівку на Донеччині, поціливши по одному з ринків у середмісті. За даними влади, загинули 17 людей, 32 – зазнали поранення, серед загиблих – одна дитина.

За попередніми даними, внаслідок удару пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередач, адмінбудівля та 5-ий поверх житлового будинку. Вщент згоріли легкові автомобілі та низка торговельних об’єктів.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський удар по ринку в Костянтинівці – навмисний, як відповідь на «позитивні наступальні кроки українських сил» на фронті.

Україна на мілітарному ярмарку в Польщі демонструє своє обладнання, перевірене в бойових умовах

700 компаній з 35 країн світу презентують свою мілітарну продукцію на 31-й міжнародній виставці оборонної промисловості у польському місце Кельце. Серед них – Україна.

Гасло цьогорічного ярмарку: «Нове обладнання – нові виклики – нові можливості». На виставкових площах, зокрема, можна було побачити корейські і американські найсучасніші зразки зброї, які Польща закуповує, щоб зміцнити свою армію. Мова про корейські танки K2, гаубиці K9, бойові літаки FA-50. А для зміцнення свого східного кордону Польща замовила у США 96 ударних гелікоптерів Apache, і Конгрес уже погодив продаж. За словами польського президента Анджея Дуди, наступного року країна витратить на оборону рекордних 137 мільярдів злотих, це понад 4% ВВП і одна з найбільших сум, які тратять на армію країни НАТО.

На українському стенді представлені понад 10 фірм, які демонструють своє обладнання, що. кажуть, вже перевірене в бойових умовах. Розвитком і новими розробками обороно-промислового комплексу інших країн на виставці цікавляться офіційні особи з України, волонтери і виробники дронів.

Петиція з вимогою ветувати законопроєкт про е-декларування та відкрити реєстр набрала необхідну кількість підписів

На сайті Офісу президента 6 вересня з’явилася петиція з вимогою накласти вето президента на законопроєкт №9534 щодо декларування статків чиновниками та повернути його до парламенту з вимогою відкрити реєстр майнових декларацій.

Автором петиції виступив військовослужбовець ЗСУ Олександр Ябчанка.

«В цей час приховувати від українців декларації влади – це покривати тотальну корупцію у країні», – мортивує своє звернення у петиції її автор, і просить «негайно забезпечити публічний доступ до реєстру декларацій без очікування річного терміну».

Як йдеться на сторінці ОПУ, петиція набрала понад 30 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський сказав, що ухвалить рішення щодо ухваленого Верховною Радою напередодні закону про е-декларування після консультацій із віцепрем’єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

«Я попросив віцепрем’єрку Стефанішину провести консультації. Після них я прийму рішення. Їх два», – сказав Зеленський, відповідаючи на запитання, чи підпише він закон, чи накладе вето.

Напередодні Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9534, яким відновила декларування для чиновників, але без негайного відкриття реєстру (відповідну поправку депутати не підтримали).

Також депутати схвалили законопроєкт №9587-д про покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій. У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що на цей закон треба накласти вето президента через наявність у ньому «небезпечних норм».

Обов’язкове декларування для чиновників було тимчасово зупинене в перші тижні повномасштабної війни Росії проти України.

Ухвалення закону про відновлення декларування необхідне Україні для початку переговорів про вступ у ЄС, а також є «структурним маяком» у меморандумі з МВФ за програмою розширеного фінансування.

У НАТО висловили «рішучу солідарність» із Румунією після інциденту з російським дроном

Союзники по НАТО 6 вересня висловили «рішучу солідарність» з Румунією після того, як країна поінформувала їх про інцидент, під час якого частини, можливо, російського безпілотника впали на румунську територію, повідомили в альянсі.

«Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією і підтримуємо тісний контакт із нашим союзником Румунією», – йдеться у заяві НАТО, яку цитує агентство Reuters.

Раніше сьогодні міністр оборони країни Ангел Тілвар визнав, що уламки, знайдені на території Румунії, можуть бути частинами російського дрона, повідомив місцевий канал Antena 3.

Він заявив про посилення патрулювання через російські атаки по українській портовій інфраструктурі.

Напередодні президент Румунії – члена НАТО – Клаус Йоганніс повторив тези Міністерства оборони цієї країни про те, що жоден безпілотник, зокрема – російський, не впав на території Румунії.

4 вересня українська влада заявила, що російський безпілотник впав на територію Румунії після атак РФ на порт Ізмаїл. В МЗС України навіть заявили про готовність надати відповідні фотодокази. Але влада Румунії інформацію заперечує. Міністр оборони Ангел Тілвар заявив, що «жодного разу засоби нападу, застосовані Російською Федерацією, не створювали прямих військових загроз території або територіальним водам Румунії».

Наприкінці квітня Міністерство оборони Польщі повідомило, що в місті Замость неподалік Бидгоща знайдено «залишки невпізнаного військового об’єкта». За даними польських ЗМІ, найімовірніше, це була російська ракета, запущена з території Білорусі в бік України ще в середині грудня минулого року.

Якраз тоді під час масованого обстрілу України на радарах був зафіксований об’єкт, що прилетів до Польщі з Білорусі. За повідомленнями, його втратили з поля зору біля міста Бидгоща, а подальші пошуки не дали результатів. Саме в цьому районі згодом знайшли уламки ракети, схожої на російську Х-55. Польська армія таких ракет на озброєнні не має.

Коментуючи той інцидент, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що військові йому про це не доповіли.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 175 млн дол

Міністерство оборони США 6 вересня оголосило про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі 175 мільйонів доларів.

Згідно з повідомленням на сайті Пентагону, пакет включає «додаткове обладнання ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю, снаряди зі збідненим ураном для раніше переданих танків Abrams та інше обладнання, щоб допомогти Україні протистояти у загарбницькій війні з боку Росії».

До нового оборонного пакету допомоги від США, зокрема входять:

  • Обладнання для забезпечення систем ППО України;
  • додаткові боєприпаси для ракетно-артилерійських систем високої мобільності (HIMARS);
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм;
  • 81-мм мінометні системи та снаряди;
  • 120-мм боєприпаси зі збідненого урану для танків Abrams;
  • протитанкові керовані ракети TOW;
  • протитанкові системи Javelin і AT-4;
  • понад 3 мільйони патронів до стрілецької зброї;
  • тактичні аеронавігаційні системи;
  • тактичні захищені системи зв’язку та допоміжне обладнання;
  • підривні боєприпаси для прибирання перешкод;
  • запчастини, технічне обслуговування та інше польове обладнання.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб із допомоги у сфері безпеки», – кажуть у Пентагоні.

Пакет допомоги у сфері безпеки став 46-им, схваленим США для України з моменту повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року.

У РФ пропонують ставити в’язнів на військовий облік

Міністерство оборони Росії виступило із пропозицією запровадити військовий облік для ув’язнених. Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, проєкт змін до положення про облік з’явився на офіційному порталі правових актів. Документ пропонує людей, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, ставити на військовий облік в особливому порядку – безпосередньо у в’язниці чи колонії, без явки до військкомату.

«Особливий військовий облік здійснюється виправними установами кримінально-виконавчої системи та військовими комісаріатами за місцезнаходженням установ кримінально-виконавчої системи», – йдеться в проєкті.

Списки військовозобов’язаних в’язнів формуватимуть самі в’язниці та колонії, змінюватимуть дані, коли відбуватиметься етапування чи звільнення засуджених, та передаватимуть до військкоматів.

Зараз у РФ громадяни, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, не підлягають військовому обліку.

У червні Держдума ухвалила у двох читаннях два законопроєкти, які регламентують призов на військову службу ув’язнених і звільняють від кримінальної відповідальності у справах невеликої та середньої тяжкості російських військових, які воюють.

Практику залучення в’язнів до війни в Україні фактично започаткував нині покійний (за даними влади РФ – ред.) засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Костянтинівка: люди, наслідки (фотосвідчення)

Фотограф Associated Press зняв жахливу сцену після смертоносного російського ракетного обстрілу, який вразив жвавий ринок у центрі Костянтинівки Донецької області 6 вересня.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ! Ця галерея містить сцени, що можуть шокувати.

Цього місяця готується 12-й оборонний пакет допомоги Україні від Данії – із зустрічі Зеленського і Фредеріксен

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, яка прибула сьогодні з візитом до Києва, обговорили новий, 12-й пакет підтримки у сфері оборони.

«Як завжди, наші змістовні, максимально конкретні переговори. Новий оборонний пакет – це буде вже 12-й, який готується на цей місяць. Розмінування, відбудова, ситуація на полі бою, безпека Чорноморського регіону, наших портів. Кожен спільний крок України та Данії робить сильнішими наші народи й нашу здатність захищати життя людей. Дякую за всі прояви нашої співпраці і вам, Метте, особисто, і всій Данії. За те, що ви разом із нами, допомагаєте Україні захищати життя та людяність», – написав Зеленський у Telegram.

У свою чергу, прем’єр-міністр Данії заявила, що в питанні підтримки України її країна робитиме «ще більше».

«Ми вирішили надати літаки F-16, щоб тренувати ваших пілотів. Наразі триває навчання, і підготовчі роботи вже проведено, тепер тренуються пілоти. Ми вже дали і артилерію, і бронетехніку, і снаряди, і ми робитимемо ще більше. Зокрема, для посилення протиповітряної оборони», – цитує Фредеріксен агенція «Інтерфакс-Україна» після переговорів із Зеленським.

Фредеріксен додала: «Наша підтримка надовго, це зобов’язання на довгий час. Ми зобов’язані вам за вашу неймовірну боротьбу. Ваша боротьба – це наша боротьба».

Раніше сьогодні в перебігу свого візиту до Києва прем’єр-міністр Данії Матте Фредеріксен побувала в Бучі та виступила у Верховній Раді.

«Ми повинні зробити з травми досвід»: пішов з життя Ігор Козловський – вчений, який пройшов російський полон

Вночі 6 вересня зупинилося серце Ігоря Козловського – вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча та «голосу» українських полонених. На його сторінці у фейсбуці лише впродовж кількох годин після звістки з'явилися сотні спогадів: Козловський був моральним орієнтиром для багатьох. Коли тільки розпочиналась російська окупація Донецька, він разом з представниками релігійних громад на очах у загарбників читав у центрі Донецька молитву за Україну. За це пережив полон і знущання; вийшов на волю за обміном та далі боровся за порятунок в'язнів, бо «у всіх, кого звільнили, є бажання усіх, хто там залишився, витягнути». Донбас Реалії (проєкт Радіо Свобода) згадує відомого донеччанина.

Оперативна ситуація на сході та півдні залишається складною – Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб Збройних сил України повідомив про оперативну ситуацію на фронті станом на вечір 6 вересня. Повідомляється, що протягом доби відбулось 26 бойових зіткнень.

«Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною», – йдеться у зведенні.

Згідно з повідомленням, ЗСУ відбили атаки на Бахмутському, Лиманському та Авдіївському напрямках.

«Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області… Водночас, сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території», – повідомили у Генштабі.

Триває п’ятсот шістдесята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України.

Нові успіхи контрнаступу ЗСУ: США радіють і дають більше? Донбас: Росія мститься?

  • Костянтинівка: українська влада повідомила про російський обстріл ринку у центрі міста – відомо про 16 загиблих. Кореспондент Радіо Свобода з місця події.

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» о 19:00 на @Радіо Свобода:

  • У Київ приїхав Державний секретар США Ентоні Блінкен. Візит заздалегідь не оголошували. За його словами, США бачать хороший прогрес у контрнаступі. А також хочуть переконатися у тому, що в України є все необхідне для успіху на фронті. Очікується, що Блінкен оголосить про нову допомогу Україні на понад 1 мільярд доларів. Деталі візиту і зустрічей.
  • The New York Times з посиланням на американських військових аналітиків пишуть, що ЗСУ намагаються прорвати російські позиції біля села Вербове (майже 10 км на схід від Роботиного) на Запоріжжі.
  • Тим часом ВР затвердила нового міністра оборони України Рустема Умєрова.

МВС: удар РФ по ринку в Костянтинівці у «годину пік» забрав життя 16 людей (фотосвідчення)

«Серед потерпілих – рятувальник. ДСНС та поліція проводять пошуково-рятувальну операцію. Триває розбір завалів», – повідомив він.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що серед загиблих – одна дитина.

Ігор Клименко додав, що рятувальники ліквідували пожежу площею 300 квадратних метрів, пошкоджені близько 30 торговельних павільйонів.

За даними Радіо Свобода, за словами свідків, на ринку саме була «година пік».

Джерело: Радіо Свобода, Reuters

В ОПУ повідомили про зростання до понад 30-ти числа поранених через атаку військ РФ по Костянтинівці

Через російський удар по центральному ринку в Костянтинівці Донецької області поранень зазнали 34 людини (раніше повідомлялося про 28), повідомив у Telegram заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

«Відомо про 16 загиблих, ще 34 – поранені, травмовані. На місці працюють усі екстрені служби», – написав Кулеба.

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За попередніми даними, внаслідок удару пошкоджено 20 магазинів, лінії електропередач, адмінбудівля та 5-й поверх житлового будинку. Вщент згоріли легкові автомобілі та низка торговельних об’єктів.

6 вересня близько 14:00 війська РФ обстріляли Костянтинівку на Донеччині, поціливши по одному з ринків у середмісті. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що серед загиблих – одна дитина.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російський удар по ринку в Костянтинівці – навмисний, як відповідь на «позитивні наступальні кроки українських сил» на фронті.

Зеленський заявив, що рішення стосовно підпису закону про декларування ухвалить після консультацій

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ухвалить рішення щодо ухваленого Верховною Радою напередодні закону про електронне декларування після консультацій із віцепрем’єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

«Я попросив віцепрем’єрку Стефанішину провести консультації. Після них я прийму рішення. Їх два», – сказав Зеленський журналістам у Києві, відповідаючи на запитання, чи підпише він закон, чи накладе вето.

Напередодні Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9534 відновила декларування для чиновників, але без негайного відкриття реєстру (відповідну поправку депутати не підтримали). Також депутати схвалили законопроєкт №9587-д про покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій. У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що на цей закон треба накласти вето президента через наявність у ньому «небезпечних норм».

Обов’язкове декларування для чиновників було тимчасово зупинене в перші тижні повномасштабної війни Росії проти України.

Ухвалення закону про відновлення декларування необхідне Україні для початку переговорів про вступ у ЄС, а також є «структурним маяком» у меморандумі з МВФ за програмою розширеного фінансування.

Біографія генерала Суровікіна зникла із сайту Міноборони РФ

Біографія колишнього командувача російського угрупування військ в Україні генерала Сергія Суровікіна зникла з сайту Міністерства оборони Росії. На це звернула увагу ексрадниця спікера Держдуми РФ В’ячеслава Володіна Анастасія Кашеварова.

Згідно з архівною версією сайту відомства, сторінка Суровікіна ще 2 вересня була доступна.

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу відмовився відповідати на запитання про генерала. 5 вересня прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков також відмовився відповідати кореспондентові France Press на питання щодо ситуації із Суровікіним.

Колишній командувач російського угрупування військ в Україні не з’являвся на публіці понад два місяці, з моменту заколоту ПВК «Вагнер» 24 червня. Газета The New York Times з посиланням на американських чиновників повідомляла, що Суровікін заздалегідь знав про заколот. Через кілька годин після його початку російська влада опублікувала відео, на якому він закликає найманців повернутися на їхні місця дислокації.

ЗМІ та різні телеграм-канали повідомляли, що Суровікін після заколоту фактично був позбавлений волі, але перебував не в СІЗО, а в іншому місці. Стверджувалося, що його допитували щодо можливої причетності до організації збройного походу на Москву, організованого нині покійним Євгеном Пригожиним.

4 вересня журналістка Ксенія Собчак опублікувала фотографію з Суровікіним нібито у Москві. Вона не повідомила, звідки у неї це фото. Про звільнення Суровікіна також написала газета The New York Times з посиланням на двох американських чиновників та людину, близьку до Міноборони Росії.

Сергій Суровікін командував російськими військами в Україні з жовтня 2022-го до січня 2023 року. З його іменем пов’язували зокрема кампанію ударів по енергосистемі України, а також відступ із Херсона та всієї правобережної частини Херсонської області. У січні його перевели на посаду заступника командувача у підпорядкування глави генштабу Валерія Герасимова. У серпні російський генерал був – як повідомляли ЗМІ – офіційно знятий із посади голови Повітряно-космічних сил Росії. Тоді повідомляли, що Суровікін не звільнений з армії, він залишається у розпорядженні Міноборони РФ. Кремль це не підтверджував та не спростовував.

Клименко: через удар по ринку в Костянтинівці 28 людей поранені

Загалом 44 людини постраждали через російський удар по ринку в Костянтинівці, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко 6 вересня. З них 16 загинули, 28 поранені.

«Серед потерпілих – рятувальник. ДСНС та поліція проводять пошуково-рятувальну операцію. Триває розбір завалів», – повідомив він.

Він додав, що рятувальники ліквідували пожежу площею 300 квадратних метрів, пошкоджені близько 30 торгових павільйонів.

За даними Радіо Свобода, за словами свідків, на ринку саме була «година пік». Тіла з місця удару закінчили виносити.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що серед загиблих – одна дитина.

Удар прокоментував також президент Володимир Зеленський.

«Звичайний ринок. Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости. Мої співчуття всім, хто втратив рідних!» – додав він.

Раніше російська армія завдала удару по Костянтинівці, одразу було відомо про 16 загиблих.

Блінкен заявив про гарний прогрес у контрнаступі ЗСУ

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що його візит до Києва є наміром США переконатися у тому, що в України є все необхідне для успіху в контрнаступі.

«Ми бачимо хороший прогрес у контрнаступі. Це дуже складно. Ми хочемо переконатися, що в України є все, що їй потрібно, не тільки для успіху в контрнаступі, а й те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі, щоб переконатися, що є сильний стримувальний фактор, сильна обороноздатність», – заявив держсекретар США.

Він зазначив, що його вражає «незвичайна хоробрість і стійкість українського народу, українських сил, українського керівництва».

За словами Блінкена, США готові надалі працювати з партнерами для відновлення сильної економіки і демократії в Україні.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 6 вересня прибув до України. Він розпочав свій візит до Києва із вшанування пам’яті загиблих українських військових на Берковецькому кладовищі.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG