Доступність посилання

ТОП новини
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

«Як вести онуку у перший клас?!»: наслідки ракетної атаки РФ по Києву

Двоє людей загинули, троє – постраждали унаслідок російського ракетного удару і атаки дронів по столиці України

Вирви у зонах відпочинку киян, квартири у багатоповерхівках – без стін і вікон, знищені автівки, пошкоджений гіпермаркет.

Такої масованої атаки по Києву та області не було з весни, кажуть у Київській міській військовій адміністрації.
Окрім Київщини, постраждали ще Житомирщина та Одещина.
Усього 44 російські об'єкти атакували Україну з території РФ, 43 з них були збиті, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Сили оборони стримують наступ РФ на п’яти напрямках – Генштаб

Протягом доби на ділянках фронту відбулося 35 бойових зіткнень, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 30 серпня.

Зокрема, за зведенням, російські війська вели безуспішний наступ біля Новоєгорівки та Білогорівки на Лиманському напрямку, а також біля Курдюмівки на Бахмутському.

«Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області… На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Старомайорського Донецької області», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Очільник МВА розповів про «прильоти» навколо окупованого Токмака і ситуацію в місті

Російська армія також безуспішно намагалася наступати біля Малої Токмачки на Запоріжжі.

Крім того, Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку: «закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби».

Генштаб звітує про 14 авіаційних ударів по російських військах і техніці і ще три удари ракетних військ і артилерії.

Супутникові фото: з півдня Кримського мосту Росія встановлює загородження від морських дронів

Росіяни встановили баржі на південь від Керченського мосту, які мають стати загородженням проти українських морських дронів. Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії з посиланням на супутникові світлини.

У розпорядженні Радіо Свобода опинилися супутникові знімки сервісу Planet.com, на яких видно, що на південь від мосту встановили баржі: вони не «затоплені», а, швидше за все, закріплені якорями на одному місці.

ГУР нищить російську авіацію: що це дає Україні, і як реагують у Росії

Військові РФ більше не почуваються в безпеці в Енергодарі – мер міста

Міський голова окупованого Енергодара Запорізької області Дмитро Орлов стверджує, що російські військові вже не почуваються в безпеці в місті, як це було раніше. Про це він сказав в коментарі проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я».

«Фактично кожного дня чи кожного тижня є якісь події, які позначаються втратами окупантів, техніки військової, такі точкові відпрацювання наших Збройних сил України, нашого ГУР. Звичайно, що місцеві мешканці, які чекають деокупації, чекають ЗСУ, відчувають піднесений настрій, бо розуміють, що вони не одні й деокупація неминуча, незабаром окупанти вже покинуть місто і покинуть Запорізьку атомну станцію», – каже Орлов.

За його даними, кількість російських військових в місті не зменшується. Вони зараз розселяються переважно по приватних будинках та по квартирах, з яких місцеві жителі поїхали з міста через окупацію та небезпеку.

Читайте також: ЗСУ прориваються вглиб: що відбувається у зоні бойових дій на Запоріжжі

Орлов також повідомив, що зараз окупанти блокують виїзд з міста, особливо тим, в кого немає російських паспортів.

З огляду на бойові дії й окупацію Росією частини південних територій України, редакція не може отримати офіційного підтвердження про деякі озвучені свідчення чи незалежно їх перевірити.

Раніше Орлов повідомляв, що в Енергодарі 28 серпня пролунав черговий вибух. В результаті операції місцевого руху опору, координованого Головним управлінням розвідки Міноборони України, вибух стався у місці розташування одного з підрозділів Росгвардії. Він зазначив, що жертв і постраждалих серед цивільного населення немає.

Навчання на нідерландських F-16 в Румунії: країни погодили деталі створення центру

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що в Румунії буде створено навчальний центр літаків F-16 для ЄС, винищувачі нададуть Нідерланди.

«Сьогодні мій румунський колега Ангел Тілвар, керівник компанії Lockheed Martin Філіппо Маркетті і я домовилися про об’єднання зусиль: у Румунії буде створено навчальний центр F-16 для ЄС. Компанія Lockheed Martin забезпечить навчання і технічне обслуговування. Нідерланди нададуть винищувачі F-16», - написала вона в твіттері 29 серпня.

Оборонне відомство країни уточнило, що разом з Данією та за підтримки США Нідерланди відповідають за координацію європейських зусиль щодо можливостей F-16 для України – йдеться про підготовку українських пілотів і технічного персоналу.

За повідомленням, навчальний центр у Румунії спочатку використовує літак для курсів підвищення кваліфікації для інструкторів F-16, далі – навчання українських пілотів та союзників по НАТО.

Міністерство оборони Румунії повідомило, що 29 серпня Румунія, Нідерланди та компанія Lockheed Martin підписали протокол щодо Центру підготовки пілотів F-16 у Румунії.

«Через цей центр Румунія зобов’язується забезпечити високоякісне навчальне середовище з доступом до технічних ресурсів і найсучаснішого ноу-хау не лише для румунських пілотів, а й для держав Альянсу та партнерів, у тому числі України», – сказав Тілвар.

За повідомленням, для реалізації цього проекту ВПС Нідерландів зроблять свій внесок, розмістивши кілька літаків F-16 на 86-й авіабазі, таким чином сприяючи ефективній підготовці румунських пілотів, а компанія Lockheed Martin забезпечить технічну підтримку через льотних інструкторів та інженерно-технічний персонал.

Голова МЗС обговорив військову підтримку та експорт зерна до Африки з Макроном

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном – про це він повідомив у своєму твітері.

За словами Кулеби, це сталося після розмови Макрона з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також: Кулеба обговорив зі Столтенберґом наступні шляхи щодо вступу України до НАТО

«Обговорили подальшу військову підтримку, розширення коаліції Формули миру та наш експорт зерна до країн Африки та за її межами. Я подякував йому за підтвердження постійної підтримки Франції», – заявив Кулеба.

Макрон наразі не коментував зустріч.

Днями президент Франції виключив пряму участь країни у війні України проти російської агресії. Водночас він заявив, що «Росія ні в якому разі не повинна виграти у цій війні».

Суд націоналізував майно сенатора РФ на Сумщині: він постачав товари російському ОПК

У Сумській області націоналізували активи російського сенатора, який постачав комплектуючі для російського флоту, повідомляє Служба безпеки України 30 серпня.

За повідомленням, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції по стягнення активів сенатора Ради федерації Росії Сергія Калашникова. Йдеться про статутний капітал компанії «Мотордеталь – Конотоп» на території Сумщини.

«Це підприємство є одним із найбільших заводів у Європі, яке виробляє гільзи циліндрів для автомобільних, тепловозних та корабельних двигунів. До повномасштабного вторгнення РФ продукцію українського заводу Калашников постачав до РФ для потреб російського військово-промислового комплексу», – заявляє СБУ.

Зокрема, за даними відомства, комплектуючі виробництва конотопського заводу використовувалися для будівництва російських військових кораблів.

Читайте також: У рамках підготовки до виборів Кремль, ймовірно, намагається націоналізувати «Яндекс» – ISW

Також, зазначає СБУ, Калашников як сенатор Ради федерації підтримував визнання Росією незаконних збройних угруповань «ЛНР» і «ДНР», згодом – «приєднання» до Росії тимчасово окупованих регіонів України.

Офіс генерального прокурора додає, що вартість стягнених активів оцінюють у понад 500 мільйонів гривень. Калашников під час роботи депутатом обласної ради Костромської області РФ від партії «Единая Россия» у 2011 році купив українське підприємство в Конотопі через підконтрольну кіпрську компанію. Воно спеціалізується на виробництві гільз для двигунів внутрішнього згоряння.

У 2015 році російський політик «номінально продав українське підприємство своєму бізнес-партнеру, зберігаючи над ним фактичний контроль». У 2020-му він став сенатором Ради федерації, а компанію формально перереєстрував на громадянина Грузії.

Читайте також: Україна націоналізує акції колишнього «Альфа-банку» – Шмигаль

Кримінальне провадження щодо російського політика СБУ веду за статтею про «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)».

Після повномасштабного російського вторгнення Україна почала впроваджувати законодавство про націоналізацію російських об’єктів на своїй території та примусове вилучення російських активів з метою скерування коштів на користь держави та для відновлення країни, яка потерпає від нищення військами РФ.

ЄС має «зробити більше» – міністр оборони Естонії про надання Україні мільйона боєприпасів

Міністр оборони Естонії Ганно Певкур заявив, що ЄС має «зробити більше» у контексті надання Україні мільйона артилерійських боєприпасів.

«Цієї весни ми спільно в ЄС домовилися, що відправимо в Україну 1 мільйон артилерійських боєприпасів до березня 2024 року. Залишилося шість місяців, але вже зараз зрозуміло, що всі країни-члени ЄС повинні зробити більше, щоб досягти цієї мети. На додаток до відправки наявних запасів і виробництва нових, ми також повинні швидко розглянути альтернативи для досягнення мети, включаючи закупівлі з третіх країн», – сказав Певкур, якого цитує пресслужба Міністерства оборони Естонії.

За його словами, повільні темпи збільшення витрат на оборону та інвестицій у Європі є перешкодою як для підтримки України, так і для підвищення обороноздатності країн ЄС.

«На кону життя українців, а також власна здатність Європи захищатися. Річний валовий внутрішній продукт Європейського Союзу становить приблизно 16 трильйонів євро, однак із Європейського фонду миру ми надали підтримку на суму 4,6 мільярда євро, що становить лише 0,03% європейського ВВП. Це свідчить про те, що ми маємо спільну спроможність як підтримувати Україну до її перемоги, так і забезпечувати безпеку наших громадян», – додав він.

29 та 30 серпня в Толедо, Іспанія, міністри оборони ЄС зібралися на неформальну зустріч, обговорення було зосереджено на продовженні підтримки України в агресивній війні з боку Росії та європейських оборонних викликах.

У березні країни Євросоюзу погодилися поставити Україні мільйон артилерійських боєприпасів протягом наступних 12 місяців. У рамках цього плану ЄС наразі передав Україні 223,8 тисячі артилерійських боєприпасів і 2,3 тисячі ракет різних видів, повідомляли у ЄС 11 серпня.

Міністри оборони ЄС розглядають план на 20 мільярдів євро для оборони України

Міністри оборони Європейського союзу зустрілися в Толедо (Іспанія), щоб розглянути довгострокову фінансову підтримку українських військових, повідомляє DPA.

Міністри розглядають план голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля на суму 20 мільярдів євро (22 мільярди доларів США) щодо виділення 5 мільярдів євро на рік на програми озброєння та навчання на період 2024-27 років. Мета Борреля полягає в тому, щоб перевести військову підтримку ЄС для України на більш структуровану основу та відійти від окремих платежів, що здійснюються в рамках Європейського фонду миру (EPF).

«Це має тривати після війни, що б не сталося. Це має тривати для відновлення та надання гарантій безпеки Україні», – сказав Боррель на початку зустрічі.

Наразі Україна отримала 5,6 мільярда євро військової допомоги з бюджетного механізму, окремого від бюджету ЄС, який відшкодовує державам-членам ЄС за постачання зброї Україні та іншим країнам, що не входять до ЄС.

У ГУР підтвердили знищення чотирьох літаків Іл-76 у російському Пскові

У Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили знищення чотирьох російських літаків Іл-76 внаслідок атаки дронами Пскова. Про це в коментарі низці ЗМІ повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

«Підтверджуємо знищення ворожих транспортних літаків Іл-76, чотири одиниці. Знищені – це означає, що завдані ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його до лав і виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць», – сказав Юсов у коментарі Громадському.

За словами Юсова, дані щодо кількості пошкоджених російських літаків наразі уточнюються.

У коментарі РБК Юсов додав, що також уточнюється інформація щодо втрат особового складу.

«Оскільки це був нічний час, то вони (втрати особового складу, – ред.) якщо і були, то були незначні. Це було ураження з використанням спецтехніки і роботою відповідних груп на території і з території держави-агресора», – сказав він.

Читайте також: Удари по території Росії підривають довіру до Кремля і допомагають контрнаступу ЗСУ – експерти

У ніч на 30 серпня одну з найбільших атак безпілотників по території Росії довелося відбивати тамтешнім силам протиповітряної оборони.

Згідно з повідомленнями, спочатку близько 20 дронів прилетіло до псковського аеропорту (там базуються як військові, так і цивільні літаки). У результаті атаки сталася масштабна пожежа. Повідомлялося також про пожежу на території 2-ї бригади спецпризначенців ГРУ поряд із аеродромом. Постраждалих, за даними російської влади, немає.

Як повідомляла агенція ТАСС з посиланням на екстрені служби, після атаки в Пскові були пошкоджені чотири військово-транспортні літаки Іл-76. Російська сторона про знищення літаків не повідомляє.

Іл-76 є військово-транспортним літаком, який використовується для швидкого перекидання особового складу з місця постійної дислокації до зони бойових дій. У Пскові базується відома повітряно-десантна дивізія, бійці якої з 2014 року воюють в Україні.

У МЗС відреагували на «мирні ініціативи» Орбана

Міністерство закордонних справ України відреагувало на чергову заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо війни Росії проти України.

«Ми не знаємо як там в Угорщині, але Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом. І світ не буде торгувати. А російське керівництво, яких би воно не залучало публічних адвокатів, неодмінно понесе відповідальність за все заподіяне українцям зло», – написав речник МЗС Олег Ніколенко на своїй сторінці в фейсбуці.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час інтерв’ю заявив, що Захід має укласти угоду із президентом РФ Володимиром Путіним, яка не передбачатиме повернення окупованого Криму та членство України в НАТО. Він також вважає, що найкращим шансом для миру є припинення військової підтримки України.

Угорщина в особі очільника уряду Віктора Орбана і голови дипломатії Петера Сійярта неодноразово демонструвала своє прихильне ставлення до Кремля. Від початку повномасштабного російського вторгнення Будапешт робить заяви, які суперечать загальній позиції ЄС про підтримку України.

Віктор Орбан у інтерв’ю Bloomberg, коментуючи агресію Росії проти України, заявив, що неважливо хто до кого вторгнувся. Угорський прем’єр також переконаний, що Україна не здатна виграти війну – «не може бути перемоги для бідних українців на полі бою».

В ОГП підтвердили затримання у Полтаві фітнес-тренера, який ображав військових

У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав військовослужбовців ЗСУ, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 28 серпня на одній із вулиць Полтави чоловік, порушуючи громадський порядок, словесно образив та принизив працівників Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які виконували свої службові обов’язки, одним із працівників був військовослужбовець, котрий повернувся із зони бойових дій.

В Офісі генпрокурора зазначають, що свої дії чоловік фіксував на камеру, а потім відзняте відео з «коментарями» опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі.

Як інформує ОГП, наступного дня, ввечері 29 серпня, перебуваючи у публічному місці, під час перевірки документів працівниками поліції він наніс тілесні ушкодження одному з них.

Чоловіка затримали, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. В ОГП не уточнюють, про які статті ККУ йдеться.

Водночас у СБУ додали, що задокументовано випадок фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату.

ЗСУ прориваються вглиб: що відбувається у зоні бойових дій на Запоріжжі

Як українські військові просуваються на Запорізькому напрямку і в якому стані перебуває російська армія у цьому регіоні? Проєкт Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» дізнався, наскільки друга лінія оборони відрізняється від першої, які перешкоди мають долати ЗСУ? Що відбувається у селах, які опинилися у зоні бойових дій у Запорізькій області, чи залишаються там люди?

В ОГП підтвердили затримання у Полтаві фітнес-тренера, який ображав військових

У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав військовослужбовців ЗСУ, повідомляє у телеграмі Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 28 серпня на одній із вулиць Полтави чоловік, порушуючи громадський порядок, словесно образив та принизив працівників Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які виконували свої службові обов’язки, одним із працівників був військовослужбовець, котрий повернувся із зони бойових дій.

В Офісі генпрокурора зазначають, що свої дії чоловік фіксував на камеру, а потім відзняте відео з «коментарями» опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі.

Як додають в ОГП, наступного дня, ввечері 29 серпня, перебуваючи у публічному місці, під час перевірки документів працівниками поліції він наніс тілесні ушкодження одному з них.

Чоловіка затримали, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. В ОГП не уточнюють, про які статті ККУ йдеться.

У центрі Полтави правоохоронці затримали блогера та тренера Романа Заволоку, який систематично ображав військових. Найближчим часом йому мають обрати міру запобіжного заходу

Раніше місцеве видання «Полтавщина» повідомило, що ввечері 29 серпня правоохоронці затримали 27-річного Instagram-блогера Романа Заволоку. За даними видання, це було спільне затримання спецпідрозділу поліції «КОРД» і СБУ.

У Москві відмовилися від участі авіавиробників Embraer у розслідуванні катастрофи літака Пригожина

Базований у Москві Міждержавний авіаційний комітет (МАК) заявив, що не буде використовувати міжнародні правила при розслідуванні катастрофи в Тверській області РФ літака компанії Embraer, на борту якого було керівництво ПВК «Вагнер».

Як повідомляє агенція Reuters з посиланням на бразильські ЗМІ, Бразильський центр з вивчення та запобігання авіаційним подіям (CENIPA) і компанія Embraer заявили про готовність взяти участь у розслідуванні причин катастрофи літака Євгена Пригожина, якщо отримують відповідне запрошення від МАК.

Голова CENIPA Марсело Морено заявив, що МАК (до МАК входять Росія, Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан і Узбекистан – ред.) не зобов’язаний запрошувати бразильську сторону, але якщо запрошення буде, то його приймуть. Однак у МАК відповіли, що не будуть проводити розслідування за міжнародними правилами, оскільки цей літак виконував внутрішній, а не міжнародний рейс.

Reuters повідомляє, що розслідування без бразильської сторони може викликати сумніви в його об’єктивності, оскільки є підозри щодо причетності російської влади до катастрофи.

Літак Embraer Legacy 600 бразильської компанії Embraer у власності Євгена Пригожина розбився ввечері 23 серпня в Тверській області РФ. 27 серпня Пригожина та ще дев’ятьох людей, що були на борту, офіційно оголосили загиблими.

Російські ЗМІ повідомили, що розглядаються різні версії аварії літака, включно з помилкою пілотування, технічною несправністю та зовнішнім впливом. Пов’язаний із ПВК «Вагнер» канал Grey Zone одразу після катастрофи писав, що літак нібито «збили засобами ППО».

Остаточних висновків щодо причин аварії немає. Водночас Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо порушень правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту

У ЗСУ відповіли на заяву РФ про нібито знищення чотирьох катерів ССО у Чорному морі

Командування Сил спеціальних операцій ЗС України відповіло на заяви РФ про нібито знищення військових катерів ЗСУ у Чорному морі.

«Минулої ночі близько 12 тисяч операторів 73-го центру ССО України, озброєні бойовими дельфінами, кротами та шиншилами здійснили спробу десантування на кримське узбережжя. Противник здійснив контратаку бойовими бумерангами. Через це наші воїни були змушені запросити підтримку «Зірки смерті» та флоту галактичної імперії»Десь так мало б починатися повідомлення ССО України, якби ми писали у стилі російського міноборони. Такий самий сенс мають сенс заяви росіян про знищення наших воїнів літаками у морі та багато інших», – йдеться у повідомленні ССО, оприлюдненому в фейсбуці.

У ЗСУ закликали довіряти перевіреним джерелам.

«Довіряйте лише перевіреним джерелам і пам’ятайте: вірити росіянам – не поважати себе (це м’яко кажучи)», – наголошують українські військові.

Раніше у Міноборони РФ заявили, що 30 серпня російський літак в акваторії Чорного моря нібито знищив чотири швидкохідні військові катери з десантними групами військовослужбовців українських сил спецоперацій.

Згодом російська агенція «Интерфакс» з посиланням на Міноборони РФ повідомила про нібито знищення винищувачем СУ-30 військового катера ЗСУ біля острова Зміїний у Чорному морі.

Російському олігарху Шелкову в Україні оголосили про нові підозри

Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки виявили нові факти злочинної діяльності підсанкційного олігарха із РФ Михайла Шелкова, який причетний до схем прихованого постачання української титанової сировини до Росії, повідомила пресслужба СБУ.

«Встановлено, що він обходив накладені на нього персональні санкції РНБО та використовував для цього підконтрольну компанію в одній з європейських країн. «На папері» це іноземне підприємство виступало замовником титанової сировини у ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» із Дніпропетровської області. Втім, насправді українську продукцію залізницею відправляли в Росію. Така схема діяла до повномасштабного вторгнення РФ і приносила організаторам оборудки мільйонні надприбутки у вигляді несплати податків та приховування реальних доходів. Таким чином протягом 2020-2021 років фігуранти завдали державному бюджету збитків на близько 100 млн грн», – повідомили в СБУ.

Відтак Шелкову повідомлено про нові підозри за двома статтями: про ухилення від сплати податків та легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

У червні СБУ повідомила Шелкову про підозру через «фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України».Тоді спецслужба встановила, що Шелков приховано постачає українську титанову сировину до РФ для потреб російського військово-промислового комплексу.

«Оскільки фігурант перебуває на території країни-агресора, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності», – повідомили в СБУ.

На початку лютого ВАКС повідомляв, що стягнув у дохід держави майно російського олігарха Михайла Шелкова на понад 2 мільярди гривень.

Закладам громадського харчування у Києві продовжили час роботи – до 23:00

Закладам громадського харчування у Києві продовжили час роботи на одну годину – до 23:00. Про таке рішення Ради оборони міста Києва повідомив мер Віталій Кличко.

За його словами, рішення вступить в силу з 1 вересня.

«З таким проханням до міської влади звернулися представники Національної ресторанної асоціації України. Адже рішення про обмеження роботи закладів до 22:00 було ухвалене, коли комендантська година в столиці розпочиналася о 23:00. Зараз же вона – з 00:00. Підприємці під час зустрічі з міською владою, де обґрунтовували доцільність такого рішення, наголошували, що подовження часу роботи закладів сприятиме поліпшенню економічної ситуації у столиці, створенню додаткових робочих місць, збільшенню надходжень від податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів», – пояснив Кличко.

Комендантська година у Києві триває з півночі до 5-ї години ранку.

Росія: після атаки дронів аеропорт Пскова не працює

Аеропорт Пскова після нічної атаки безпілотників не обслуговуватиме цивільні рейси 30 серпня, повідомляють російські медіа з посиланням на Росавіацію.

При цьому повідомляється, що системи аеропорту, задіяні у забезпеченні польотів, працюють штатно.

«З метою вжиття додаткових заходів щодо безпеки польотів з аеропорту Пскова скасовані шість рейсів авіакомпанії «Азімут» і два – авіакомпанії «Ікар», – заявили в Росавіації.

Як повідомляла агенція ТАСС з посиланням на екстрені служби, після атаки в Пскові були пошкоджені чотири військово-транспортні літаки Іл-76.

Іл-76 є військово-транспортним літаком, який використовується для швидкого перекидання особового складу з місця постійної дислокації до зони бойових дій. У Пскові базується відома повітряно-десантна дивізія, бійці якої з 2014 року воюють в Україні.

У ніч на 30 серпня одну з найбільших атак безпілотників по території Росії довелося відбивати тамтешнім силам протиповітряної оборони.

Згідно з повідомленнями, спочатку близько 20 дронів прилетіло до псковського аеропорту (там базуються як військові, так і цивільні літаки). У результаті атаки сталася масштабна пожежа. Повідомлялося також про пожежу на території 2-ї бригади спецпризначенців ГРУ поряд із аеродромом. Постраждалих, за даними російської влади, немає.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG