Доступність посилання

ТОП новини
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року
Наслідки російської удару по житловому сектору Глевахи. Київщина. 21 жовтня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

Міністерка оборони Латвії повідомила про передачу Україні ще одного вертольота Мі-17

Латвія передала Україні військовий вертоліт Мі-17, повідомила міністерка оборони країни Інара Мурнієце 25 серпня.

За її словами, передачу здійснили збройні сили Латвії.

«Україна успішно воює та повертає собі все нові й нові окуповані території. Латвія буде стояти з Україною пліч-о-пліч до повної перемоги України!» – прокоментувала Мурнієце.

Читайте також: Чотирьох громадян Латвії затримали за підозрою у роботі на ФСБ Росії

Українська сторона наразі не коментувала передачу.

У січні цього року стало відомо, Литва та Латвія нададуть Україні чотири гелікоптери – Мі-8 та Мі-17 відповідно.

З початку повномасштабної російської агресії Латвія, як і інші країни Балтії – Литва та Естонія – послідовно і рішуче підтримує Україну.

ЗМІ: у Фінляндії затримали одного з лідерів російської групи «Русич» Петровського

У Фінляндії поліція затримала російського радикального націоналіста Яна Петровського, одного з командирів диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Русич», яка воює на боці Росії в Україні. Його підозрюють у скоєнні військових злочинів в Україні у 2014-2015 роках. Про це повідомляє телеканал MTV3.

За даними журналістів, громадянин Росії перебуває під вартою. Україна звернулася із запитом про його екстрадицію.

Посольство Росії «поінформували про затримання у Фінляндії росіянина за зверненням Києва», пише «РИА Новости».

Українські правоохоронні органи звинувачують Петровського, який воював на боці бойовиків угруповання «ДНР», у злочинах, скоєних у Донецькій та Луганській областях у 2014-2015 роках, у тому числі у тортурах та вбивстві полонених. Ця бойова група брала участь у сутичках з українським добровольчим батальйоном «Айдар» у вересні 2014 року.

Що малюють українські діти, які пережили війну? (фотогалерея)

У столиці Сербії Белграді до 32-ї річниці Незалежності України презентували виставку малюнків дітей з України.

Малюнки на тему України намалювали українські діти, які проживають у Сербії, а також діти, які через масштабну війну, розв'язану Росією проти України, були змушені втекти до Сербії.

За даними посольства України, наразі в Сербії перебувають 6 з половиною тисячі громадян України, з них 1142 дитини.

23 та 24 серпня у приміщенні інфоцентру ЄС у Белграді було виставлено 50 малюнків українських дітей.

24 серпня Україна відзначила 32-річчя своєї Незалежності на тлі російсько-української війни.

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, загалом війна триває з лютого 2014 року.

Джерело: Балканська редакція Радіо Свобода

Фінляндія надішле Україні пакет військової допомоги на 94 мільйони євро

Фінляндія надішле Україні пакет військової допомоги на приблизно 94 мільйони євро – це буде 18-й пакет. Про це повідомляється на сайті уряду країни.

«Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням безпеки в Європі та Фінляндії є здатність приборкати агресію Росії проти України», – каже міністр оборони Антті Хаккянен.

Загальна вартість наданої Фінляндією Україні допомоги становитиме близько 1,3 млрд євро.

Точний вміст допомоги і графік постачань не розголошуються з міркувань забезпечення доставки.

Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо під час недавнього візиту до України анонсував цю військову допомогу. За його словами, це пакет передбачає надання важкого озброєння та боєприпасів. Президент України Володимир Зеленський подякував прем’єру Фінляндії за 18-й пакет оборонної підтримки – «це дуже потрібні зараз боєприпаси та артилерію».

Стрибки у висоту: дві українки потрапили до фіналу ЧС-2023 з легкої атлетики

На чемпіонаті світу з легкої атлетики дві українські спортсменки подолали кваліфікацію стрибків у висоту серед жінок – Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.

За повідомленням медіа, Магучіх з результатом 192 см стала фіналісткою, Геращенко взяла висоту 189 см.

Окрім цих спортсменок, Україну також представляли Юлія Левченко та Юлія Чумаченко.

Фінал зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу відбудеться у неділю, 27 серпня.

«Покоління війни»: Ігор Гордійчук про нову генерацію ЗСУ, мотивацію ліцеїстів-богунівців та сучасних героїв

Своїх вихованців Герой України Ігор Гордійчук називає «поколінням війни». Під його керівництвом у Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна зростає нова генерація Збройних сил України.

Ліцеїстів-богунівців набирають із 13 років і кількість охочих, які прагнуть стати на захист України, збільшилася з початком великої війни, – про це начальник ліцею, легендарний «Сумрак», розповів у інтерв’ю Радіо Свобода напередодні Дня Незалежності України.

  • Як Київський військовий ліцей імені Богуна в умовах війни виховує нову військову еліту?
  • З якою мотивацією навчаються юнаки та дівчата?
  • Хто має бути героями для молоді?
  • Та як за роки незалежності змінилася українська армія?

ДБР: викрили схему з заволодінням коштів на облаштування футбольного поля у військовому містечку на Одещині

Державне бюро розслідувань заявляє, що у взаємодії з СБУ викрили схему із заволодіння понад мільйоном гривень, виділених на облаштування футбольного поля у військовому містечку на Одещині.

Як повідомляє пресслужба бюро, співробітники ДБР повідомили про підозру посадовцю Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління та керівнику підприємства-підрядника.

За даними слідства, у 2018 році було підписано договір про проведення комплексу робіт із будівництва спортивних майданчиків у військовому містечку на загальну вартість понад 23 млн грн.

«Серед іншого планувалось покласти нове штучне покриття футбольного поля та встановити освітлення. Однак ці роботи були здійсненні лише в актах прийнятих робіт. Таким чином, зловмисники заволоділи понад 1,2 млн грн, виділених на реновацію», – йдеться у повідомленні.

У СБУ додають, що підрядники не встановили понад 800 м² гумового покриття та понад 50 засобів зовнішнього освітлення, але при цьому фігуранти отримали повну оплату з бюджету, вивели гроші у тінь та розподілили між собою.

Кремль: «є розуміння», що зустріч Путіна й Ердогана відбудеться незабаром

У Кремлі заявили про підготовку зустрічі президента Росії Володимира Путіна із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як сказав на брифінгу 25 серпня речник російського президента Дмитро Пєсков, «є розуміння», що зустріч відбудеться незабаром.

Коли саме і де планується ця зустріч – Пєсков не уточнив.

22 серпня про те, що президент Туреччини зустрінеться зі своїм російським колегою в Росії, писало видання Yeni Safak із посиланням на джерела в канцелярії турецького президента. Такі ж дані повідомляв турецький телеканал NTV.

Зеленський: Словенія приєдналася до декларації G7 про гарантії безпеки для України

Словенія приєдналася до декларації держав G7 щодо надання гарантій безпеки Україні, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Вдячний уряду Словенії та особисто прем’єр-міністру Роберту Голобу за приєднання до декларації G7 щодо безпекових гарантій для України. Наші країни мають спільні цінності свободи та демократії, а також прагнення до миру та справедливості», – написав він у твіттері.

24 серпня Зеленський після переговорів з португальським президентом Марселу Ребелу де Созою заявив, що Португалія приєдналася до Спільної декларації G7 про підтримку України.

Станом на 18 серпня, за даними Офісу президента, цю декларацію підтримали вже 25 країн.

Декларація передбачає двосторонні домовленості між Києвом та країнами G7 і іншими підписантами для посилення спроможностей оборони і розвідки України. Однією з перших країн, яка приєдналася до цієї декларації, була Норвегія, яка не входить до G7.

Президент України Володимир Зеленський раніше привітав гарантії безпеки, надані країнами «Групи семи», назвавши їх першим випадком формування «фундаменту безпеки для України на шляху до НАТО».

У Росії відреагували на заяву Байдена про загибель Пригожина

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що коментарі президента США Джо Байдена щодо загибелі керівника російської ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина є неприйнятними, повідомляє російська агенція ТАСС.

«Я думаю, що міркування офіційних осіб Вашингтона про те, що відбувається у нас, – це відображення загальної зневаги дипломатичними методами у кричущий спосіб. Все ж таки не президенту США, на мій погляд, розмірковувати на тему тих чи інших трагічних подій», – сказав заступник міністра.

Читайте також: Розвідка Британії прокоментувала повідомлення про загибель Пригожина

Ввечері 23 серпня стало відомо, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак бізнес-класу, що був у власності голови ПВК «Вагнер» і організатора невдалого збройного заколоту у Росії Євгена Пригожина. За повідомленнями, літак летів із Москви і впав у населеній місцевості на шляху до Санкт-Петербурга. У списку пасажирів, за даними «Росавіації», був голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Смерть усіх, хто був на борту, а це семеро пасажирів і троє членів екіпажу, згодом офіційно підтвердили.

Президент США Джо Байден, коментуючи катастрофу літака Пригожина, сказав, що «у Росії мало що відбувається, за чим не стояв би Путін». Західна преса написала про можливі версії збиття ракетою чи закладення вибухового пристрою на борту.

Російські ЗМІ повідомили, що розглядаються різні версії аварії літака, включно з помилкою пілотування, технічною несправністю та зовнішнім впливом. Пов’язаний із ПВК «Вагнер» канал Grey Zone писав, що літак нібито «збили засобами ППО».

Водночас розвідка США все ще визначає причини катастрофи з літаком Пригожина.

Близько 20% російських полонених здаються добровільно – у ГУР розповіли про «обмінний фонд»

В України є «набагато менше» так званого обмінного фонду, ніж у Росії, заявив в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«У нас його набагато менше, ніж в Російській Федерації. Це правда. Тому що в перші дні вторгнення Російська Федерація нахапала тут страшну кількість заручників, у тому числі цивільних, пенсіонерів силових структур, просто людей, які, вони вважали, що є хтось страшний для них, ну і так далі. Тому наші цифри, на жаль, нижчі. Треба це розуміти. І, на жаль, я думаю, наздогнати ті цифри ми не зможемо», – сказав він.

Точне число Буданов навести відмовився, заявивши, що кількість так званого обмінного фонду є державною таємницею.

Уряд звільнив голову ДСНС Крука – Клименко

Кабмін ухвалив рішення про звільнення Сергія Крука з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Як написав він у телеграмі, виконання обов’язків голови ДСНС покладено на заступника керівника Служби Володимира Демчука.

«Внутрішня перевірка в ДСНС завершена. За її результатами будуть ухвалені додаткові кадрові рішення», – повідомив Клименко.

Він додав, що Державна служба з надзвичайних ситуацій працює в штатному режимі.

На початку серпня очільник МВС анонсував кадрові зміни у ДСНС. Це сталося після того, як Печерський суд Києва обрав запобіжні заходи посадовцям ДСНС у справі про падіння гелікоптера в Броварах у січні цього року.

Начальника і трьох посадовців Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС підозрюють у порушенні правил безпеки польотів, яка спричинила загибель людей. Начальника служби безпеки польотів Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту підозрюють у службовій недбалості.

Вранці 18 січня у Броварах Київської області поруч із дитячим садком та 14-поверховим житловим будинком впав гвинтокрил Держслужби з надзвичайних ситуацій. Внаслідок падіння гелікоптера загинули 14 людей, з них одна дитина та 9 людей, які перебували на борту. Постраждала 31 людина, серед яких 13 дітей.

На борту вертольота, який розбився, було керівництво МВС. Загинув міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович. В Офісі президента заявили, що керівництво МВС прямувало «в одну з гарячих точок».

У Криму відправили до СІЗО трьох активістів, затриманих силовиками РФ після обшуків

Підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя відправив на два місяці до СІЗО Руслана Асанова, Аметхана Умерова і Ремзі Німетулаєва, яких російські силовики затримали напередодні після обшуків у їхніх будинках. Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

Згідно з повідомленням, Німетулаєву й Асанову висунули звинувачення в «організації діяльності терористичної організації», Аметхану Умерову – в «участі у діяльності терористичної організації». Активісти провину не визнають.

Крім того, 25 серпня російський суд обере запобіжний захід ще трьом затриманим напередодні активістам – Сейдамету Мустафаєву, Ельдару Якубову та Абдулмеджиту Сейтумерову.

«Україна перехопила ініціативу у ворога» – колишній посадовець НАТО Ді Паола

Джампаоло Ді Паола може похвалитися видатною військовою кар’єрою. Він був міністром оборони Італії у 2011–2013 роках, а також головою Військового комітету НАТО, вищого військового органу Північноатлантичного альянсу у 2008–2011 роках.

В інтерв’ю грузинській службі Радіо Свобода Ді Паола сказав, що Україна перехопила ініціативу у російських військ, але відсутність домінування в повітрі є «елементом, якого найбільш бракує» українцям.

– На якому етапі війни в Україні ми перебуваємо? Літня фаза українського контрнаступу майже завершилася. Чого вдалося досягти, чого ні?

– Ніхто насправді не знає. Контрнаступ не рухається так швидко, як, можливо, очікували деякі союзники НАТО. Ми зараз перебуваємо у критичній фазі, тому що все, чого може бути досягнуто, буде досягнуто протягом короткого літнього періоду, перед тим, як прийдуть болота та дощі. Темп повільний. Українці стверджують, що все йде за планом. Не знаю, чи це правда, чи ні. Було досягнуто того, що Україна перехопила ініціативу у ворога. Ми стали свідками довгоочікуваного контрнаступу, який нарешті відбувся.

Але українцям ще не вдалося досягти значного відвоювання території у росіян, значного прориву, використавши слабке місце в російські обороні. Але ми все ще перебуваємо у фазі невизначеності; нам знадобиться ще місяць або два, щоб визначити, на якому етапі війни перебуваємо, що було здобуто або втрачено.

Але це дуже важливий етап, тому що чим довше триватиме війна, тим більша ймовірність того, що в деяких країнах, які підтримують Україну, побачимо втому від війни. Отже, принцип «чого б це не коштувало, стільки, скільки буде потрібно» може бути поставлений під сумнів, якщо це «стільки, скільки буде потрібно» виявиться не дуже довгим.

– Чи може однією з причин такого повільного прогресу бути недостатня підтримка Заходу, коли йдеться про те, що українці просили перед контрнаступом?

– Підтримка була дуже широкою і корисною. Для українців цього ніколи не буде достатньо; і також справедливо буде сказати, що звинувачувати когось іншого – дуже легко.

Найскладніше те, що українцям доводиться проводити наступальні операції без переваги в повітрі. Це, на мою думку, елемент, якого найбільш бракує. (Нещодавно Нідерланди і Данія заявили про надання Україні винищувачів F-16 після виконання певних умов – ред.).

Цивільний житель поранений на Харківщині через ранковий обстріл – ОГП

На Харківщині внаслідок російського обстрілу вранці 25 серпня поранений цивільний місцевий житель, повідомив Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, 25 серпня приблизно о 6:50 російські військові обстріляли село Подоли Куп’янського району. За попередніми даними, з РСЗВ. Отримав поранення місцевий житель, його госпіталізовано до лікарні. Пошкоджено житлові будинки», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі повідомили, що розпочаті досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов уточнив, що пораненому чоловікові – 59 років.

Протягом минулої доби, за даними голови ОВА, загарбники продовжували вести обстріли цивільного населення Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського й Куп’янського районів області.

«У селі Петропавлівка Куп’янського району пошкоджене приватне домоволодіння, сталася пожежа. Внаслідок обстрілу з РСЗВ села Юрченкове Чугуївського району пошкоджені три приватні будинки, лінії електромереж, будівлю магазину і знищено приватний автомобіль. У Вовчанську Чугуївського району обстрілом пошкоджено будівлю цивільного підприємства і три приватні житлові будинки, сталася пожежа. Без постраждалих», – йдеться в повідомленні.

Війська РФ завдають регулярно ударів по Харківщині. При цьому Москва продовжує заперечувати обстріли цивільного населення в Україні.

Через посилення обстрілів 10 серпня у Куп’янському районі оголосили обов’язкову евакуацію. Зокрема, жителям 37 наближених до зони бойових дій населених пунктів пропонують виїхати до Харкова, а далі за бажанням – в інші області України.

В ООН станом на 13 серпня підтвердили загибель 9 444 і поранення 16 940 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. В організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

«Україна перехопила ініціативу у ворога» – колишній посадовець НАТО Ді Паола

Джампаоло Ді Паола може похвалитися видатною військовою кар’єрою. Він був міністром оборони Італії у 2011–2013 роках, а також головою Військового комітету НАТО, вищого військового органу Північноатлантичного альянсу у 2008–2011 роках.

В інтерв’ю грузинській службі Радіо Свобода Ді Паола сказав, що Україна перехопила ініціативу у російських військ, але відсутність домінування в повітрі є «елементом, якого найбільш бракує» українцям. Читайте за лінком

Кількість «вагнерівців» у Білорусі зменшується, це почалося ще до 23 серпня – ДПСУ

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що ще до подій у РФ 23 серпня спостерігалося зменшення кількості найманців російської ПВК «Вагнер» на території Білорусі.

«Щодо перебування російських найманців у Білорусі, можу зазначити, що ще до 23 серпня – до тих подій, які відбулися на Росії – ми фіксували, що кількість російських найманців у Білорусі зменшується. Незначно, не швидко, але поступово кількість «вагнерівців» у Білорусі йшла на зниження. І тепер зрозуміло, що з 23 числа їх кількість також продовжує зменшуватися», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, загалом після недавніх подій у РФ «треба по-іншому ставитися до подальшого перебування найманців у Білорусі».

«За нашою інформацією, вони виїжджали в РФ, зокрема під приводом відпусток, але в подальшому вони не поверталися в Білорусь», – сказав Андрій Демченко.

У Держприкордонслужбі зазначають, що загалом ситуація на кордоні залишається контрольованою, «з того боку якихось незрозумілих дій не

Ввечері 23 серпня стало відомо, що у Бологовському районі Тверської області РФ розбився літак бізнес-класу, що був у власності Євгена Пригожина. Повідомлялося, що голова ПВК «Вагнер» був у списку пасажирів. Згодом смерть сімох пасажирів і трьох членів екіпажу літака офіційно підтвердили.

Військова компанія «Вагнер» Євгена Пригожина здійснила спробу збройного заколоту в Росії 24 червня через нібито намір Кремля розпустити угруповання. Зрештою Пригожин заявив про відмову від руху на Москву та заявив, що його підлеглі «йдуть у зворотному напрямку до польових таборів».

Після цього російська влада оголосила, що ПВК «Вагнер» поїде до Білорусі. За чисельними повідомленнями ЗМІ, для «вагнерівців» там розгорнули наметовий табір. Білоруська влада заявляла, що вони займатимуться навчанням військових Білорусі.

Буданов про мобілізацію в РФ: розглядають варіант призвати додатково 450 тисяч осіб

Мобілізація в Росії не припинялася, зараз там розглядають можливість додатково призвати 450 тисяч осіб, заявив в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Мобілізація в Російській Федерації жодного разу не припинялася. Те, що минулої осені призвали біля 350 тисячі сумарно, трошки менше, але близько, всі якось так вважають, що призвали і все. Ні. Призов йде кожного місяця. Називається «прихована мобілізація». Є такий термін. Від 20-ти до 22-ох тисяч щомісяця призивається за мобілізацією. Зараз вони розглядають варіант, це ще не вирішене до кінця питання, по призову додатково 450 тисяч», – сказав він.

«Саме по собі це наводить на наступне питання: а навіщо така кількість, якщо втрати, як то кажуть, мізерні? Ну, ось ви і побачите, що правда десь посередині буде», – додав Буданов.

Повну версію інтерв’ю можна буде переглянути в суботу.

На початку серпня розвідка Британії повідомляла, що за останні два місяці Росія, ймовірно, почала формувати нові великі військові з’єднання, щоб посилити свої наземні сили у війні проти України. Британська сторона зауважувала: у довгостроковій перспективі Росія прагне посилити свої сили проти НАТО.

«Без нової великої хвилі обов’язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб забезпечити хоча б одну нову армію», – заявляли у британському Міноборони з посиланням на дані розвідки.

У Росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну постійно змінюється і доповнюється законодавство у сфері призову і залучення громадян до армії.

Генштаб повідомляє про успіх ЗСУ на двох напрямках у Запорізькій області

На напрямках Новоданилівка – Новопрокопівка та Мала Токмачка – Очеретувате у Запорізькій області українські військові мали успіх, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За повідомленням, українські військові закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Зокрема, за даними штабу, на Бахмутському напрямку українські бійці ведуть наступ південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

«Російські окупанти вели безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі додають, що ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках, тривають важкі бої.

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що ситуація на всіх східних напрямках є «напруженою та дуже динамічною». За її словами, зокрема, на Лиманському напрямку війська РФ безуспішно штурмують з метою витіснення ЗСУ в районах Серебрянського лісництва, Кремінної, Білогорівки Луганської області. На цьому напрямку противник планує перегруповуватися й замінити війська, додала вона.

Після нічної атаки російський ракетоносій залишається в Азовському морі – Сили оборони півдня

Рівень ракетної небезпеки станом на зараз залишається високим, оскільки щонайменше один ракетоносій РФ все ще залишається в Азовському морі. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) заявила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк

«Відстрілявшись вночі двома ракетами, найімовірніше, на борту залишилось 6 або 8 ракет. І це єдиний ракетоносій, який несе чергування. А решта корабельного угруповання в кількості 10 одиниць в Чорному морі продовжує патрулювання, висвітлення надводної обстановки і може запускати безпілотники», – сказала вона.

За даними Повітряних сил ЗСУ, вночі 25 серпня противник завдав удару ракетами повітряного і морського базування з акваторій Чорного й Азовського морів. У напрямку південних областей із літаків Су-34 було випущено дві керовані авіаційні ракети Х-59 з Чорного моря і дві крилаті ракети «Калібр» з Азовського моря. Всі ці ракети українські військові збили.

20 серпня президент України Володимир Зеленський повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Росія застосувала проти України понад шість тисяч ракет і три тисячі дронів. «Абсолютна більшість із них – по цивільних, а не військових об’єктах», – заявив Зеленський.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG