Доступність посилання

ТОП новини
Наслідки російського удару по цивільних будинках в Олексієво-Дружківці на Донеччині. Двоє загиблих цивільних. 24 жовтня 2024 року
Наслідки російського удару по цивільних будинках в Олексієво-Дружківці на Донеччині. Двоє загиблих цивільних. 24 жовтня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

«Енергоатом»: окупована Запорізька АЕС перебуває на межі блекауту

Енергогенеруюча компанія «Енергоатом» заявляє, що окупована Запорізька АЕС є на межі блекауту через втрату живлення з основної високовольтної лінії.

Як повідомляє компанія у телеграмі, вночі 10 серпня ЗАЕС втратила живлення з основної зовнішньої лінії електропередачі напругою 750 кВ, після цього станцію довелося переключити на єдину доступну резервну лінію 330 кВ, відключення якої загрожує втратою зовнішнього живлення.

«У разі цього сценарію головну загрозу ядерній та радіаційній безпеці несе перебування 4-го енергоблоку Запорізької АЕС у стані «гарячий зупин», який окупанти експлуатують з порушенням умов ліцензії на експлуатацію Реакторних установок АЕС українського регулятора», – йдеться у повідомленні.

Тимчасовий виконувач обов’язки виконавчого директора «Енергоатому» Тарас Ткач зазначив, що в разі повної втрати зовнішнього живлення відбудеться відключення головних циркуляційних насосів станції і енергоблок перейде в режим «природної циркуляції».

«В цьому випадку необхідно терміново «розхолидити» його за умов відсутності охолоджуючих насосів», – сказав він.

Такий режим важкий для реакторної установки і може призвести до відмови основного обладнання енергоблока, додають в «Енергоатомі».

Російські війська окупували місто Енергодар і розташовану поблизу нього Запорізьку АЕС наприкінці лютого 2022 року.

Святогірська лавра: понівечений осколками монастир потрапив у війну та релігійне суперництво

Білі стіни, різнокольорові дахи та блискучі золоті куполи виділяються серед верхівок дерев на крутому схилі над звивистою річкою Сіверський Донець на Донбасі, смузі південно-східної України, яка майже десять років спотворена війною.

Вид на Святогірський монастир сьогодні захоплює так само, як і до початку конфлікту на Донбасі у 2014 році та до того, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення в Україну минулого року.

Але чорна кіптява та сотні слідів від осколків не залишають сумнівів: війна, що вирує в Україні, не оминула це величне православне місце, відоме також як Святогірська лавра.

Генштаб ЗСУ: українські захисники відбили атаки противника біля шести населених пунктів

Минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень, повідомив у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, українському захисники успішно відбили атаки російських військ в районі північніше Синьківки, північно-східніше Іванівки Харківської області, на околицях Кліщіївки та північно-східніше Дружби, Авдіївки та південно-східніше Сєверного Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське, а на Запорізькому напрямку безуспішні наступальні дії в районі південніше Новоданилівки.

У Генштабі додають, що противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки, Спірного, Веселого, Кліщіївки, Авдіївки, Красногорівки, Благодатного, Старомайорського, Козацького на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському, Херсонському напрямках.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Днями заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін заявив, що Збройні сили України «просунулись на сотні метрів» на Мелітопольському напрямку.

Мер Москви заявив про чергову атаку дронів

Мер Москви Сергій Собянін заявив про збиття двох безпілотників, які, за його словами, летіли у бік міста. Про це він написав в телеграмі.

«Вночі, близько четвертої години ранку, ППО збило два ударні БПЛА, що летять у бік міста», – написав Собянін.

За його словами, один дрон був збитий у Калузької області, інший – у районі ЦКАД.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Москва неодноразово зазнавала атак безпілотників. У травні дрони атакували купол Сенатського палацу в Кремлі, а також потрапили до житлових будинків у Новій Москві та в центрі міста. У липні два безпілотники вдарили по імовірній штаб-квартирі хакерського угруповання ГРУ. У ніч на 30 липня та на 1 серпня безпілотники атакували вежі Москва-Сіті.

Атака на Крим: Міноборони РФ каже про збиття 11 дронів

Міноборони РФ заявляє про атаку дронів на окуповане місто Севастополь.

«Поблизу міста Севастополь черговими засобами ППО були вражені два БПЛА, ще 9 пригнічені засобами радіоелектронної боротьби і, не досягнувши мети, зазнали аварії в акваторії Чорного моря», – пише відомство у телеграмі.

Російські військові традиційно звинувачують в атаці «київський режим».

У соцмережах повідомляли про звуки вибухів біля низки міст.

Українська сторона наразі не коментувала атаку на окупований Севастополь.

Починаючи з серпня 2022 року в Криму, і зокрема в Севастополі, майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ.

На Рівненщині через нічну атаку РФ зруйнована нафтобаза – влада

Голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль заявив, що внаслідок нічної масованої атаки РФ безпілотниками зруйнована нафтобаза.

«Вночі Рівненщина зазнала масованої атаки безпілотниками. На жаль, зруйнована нафтобаза на Дубенщині. Жертв немає», – написав він у телеграмі.

За його словами, на місці події працюють 45 рятувальників, 14 одиниць техніки.

Близько 3 години ночі у Рівненській області оголошувалася повітряна тривога, яка тривала понад годину.

Росія після початку повномасштабного вторгнення активно атакувала українські паливно-мастильні бази. Було знищено або пошкоджено нафтобази на Львівщині, на Волині, Рівненщині, Полтавщині, Дніпропетровщині та Одещині. Після цього на деякий час в Україні виник дефіцит пального на АЗС.

Угода з Путіним про «анексію» Донеччини: справу ватажка «ДНР» передали до суду – прокуратура

Правоохоронці скерували до суду справу проти очільника незаконного збройного угруповання «ДНР» Дениса Пушиліна – про це повідомила Донецька обласна прокуратура 9 серпня.

Йдеться про справу за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність.

Прокуратура вказує на те, що у вересні 2022 року фігурант провів засідання так званої «Ради» угруповання, на якій ухвалили проведення незаконного референдуму про «входження до складу РФ».

«Зрештою, підписаний «головою» нікчемний акт набув чинності, а на тимчасово окупованих територіях проведено незаконне «народне волевиявлення». 30 вересня 2022 року обвинувачений підписав із президентом держави-агресора «договір» про входження квазіреспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу федерації нібито на правах суб’єкта», – йдеться в повідомленні.

За кваліфікацією статті, Пушиліну загрожує від п’яти до 10 років ув’язнення з позбавленням права на певні посади та види діяльності на 10-15 років та можливістю конфіскації майна.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення, Росія оголосила про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. Ця анексія також не визнана майже всіма країнами світу. При цьому жодна з цих областей, на відміну від окупованого Криму, повністю не є під контролем російської армії.

Пушилін очолив «ДНР» після загибелі свого попередника Олександра Захарченка в 2018 році. Він є фігурантом міжнародних санкцій.

Вчетверте за добу: по всій Україні менше години тривала повітряна тривога через зліт МіГ-31К

В Україні вчетверте за добу 9 серпня оголосили масштабну повітряну тривогу.

Тривоги почалися близько 22:51. Наразі по областях вже почалися відбої.

Командування Повітряних сил пояснило тривогу злетом російського літака МіГ-31К, який є носієм балістичних ракет «Кинджал», з аеродрому Саваслейка в Нижньогородській області Росії.

Крім того, військові попереджали про загрозу російських ударних безпілотників у Сумській, Чернігівській і Полтавській областях. Після завершення масштабної тривоги вона залишається.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО.

Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

Прокудін: поранена через російський обстріл Херсона днями дівчинка померла в лікарні

Дівчина-підліток, яка постраждала внаслідок обстрілу Херсона минулого тижня, померла від поранень, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 9 серпня.

За його словами, 16-річна Влада Веремеєнко померла в лікарні.

«Дівчина отримала численні поранення. Протягом десяти днів медики боролися за її життя. Але травми виявилися надто тяжкими», – заявив він.

Прокудін зазначив, що Влада Веремеєнко і її бабуся потрапили під обстріл Херсона 31 липня.

Тоді внаслідок обстрілу Херсона поранення отримали 17 цивільних, троє людей загинули. Всього в області постраждали 18 людей.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

Україні потрібно «значно більше систем ППО, ніж є» – Зеленський

Українська влада продовжує працювати над збільшенням кількості систем протиповітряної оборони, заявив президент Володимир Зеленський увечері 9 серпня.

Він привітав повідомлення про те, що Німеччина надає Україні ще дві системи Patriot:

«Дякую Німеччині, пану канцлеру особисто за виконання цієї домовленості – це точно врятує тисячі життів наших людей. Це точно наблизить нас до створення повноцінного повітряного щита для України. Це допоможе людям, містам, селам».

Водночас Зеленський вказав на те, що систем ППО Україні досі бракує.

«На всю нашу територію потрібно значно більше систем ППО, ніж є зараз. Крок за кроком ми перетворюємо це «значно більше» на конкретні можливості наших Повітряних сил, наших зенітників, наших мобільних вогневих бригад», – заявив він.

Президент також висловив впевненість, що ЗСУ зрештою отримають і винищувачі F-16.

Раніше німецький уряд повідомив про надсилання в Україну нової партії зброї, у тому числі двох пускових установок системи протиповітряної оборони Patriot.

Засоби ППО залишаються пріоритетом переговорів України із західними партнерами про військову допомогу.

У Києві проведуть тренування, щоб перевірити готовність до можливого блекауту – КМДА

Київська міська державна адміністрація планує цього місяця провести тренування, щоб перевірити стійкість системи життєзабезпечення міста під час блекауту, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Такі штабні тренування регулярно робимо – готуємося до різного розвитку подій, в тому числі й з найгіршими умовами. Це, зокрема, сценарії дій у випадку пошкодження об’єктів інфраструктури», – сказав Пантелеєв в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ».

За його словами, наразі місто відпрацьовує близько 15 сценаріїв.

На запитання про те, на скільки відсотків наразі місто готове до осінньо-зимового періоду, чиновник сказав, що на сьогодні дві третини робіт вже виконали.

«Є план підготовки, графік, за яким рухаємося. Ще два місяці є на проведення необхідних робіт і ремонтів. До 1 жовтня плануємо завершити… У минулу зиму ми входили як у невідомість, в майбутню – розуміємо, що нас може очікувати та розуміємо, наскільки може бути нелегко», – сказав Пантелеєв.

Минулого місяця Міністерство енергетики заявило, що готується до можливих російських атак наступного опалювального сезону.

Російські військові з 10 жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак, а українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

Атаки на енергетичні об’єкти припинилися на початку березня. Водночас споживачі в різних регіонах все ще лишаються без світла через обстріли, які пошкоджують цивільну інфраструктуру.

Лубінець: ув’язнений у Росії севастополець Штибліков зазнає психологічних тортур і не отримує ліки

Колишній співробітник аналітичного центру «Номос», севастополець Дмитро Штибліков, засуджений російським судом за «державну зраду», зазнає психологічних тортур у російській колонії та потребує огляду лікарів, заявив 9 серпня уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець.

«Колишній військовий експерт, журналіст відбуває в Росії незаконне покарання за сфабрикованою справою і не має доступу до ліків, необхідних йому через гіпертонію, дерматологічні та інші проблеми зі здоров’ям. До того ж, у чоловіка діагностували хронічний варикоз. Він потребує повноцінного медичного обстеження», – повідомив Лубінець.

Він додав, що Штибліков зазнає психологічних тортур в ув’язненні та перебуває в повному інформаційному вакуумі: він не має доступу до радіо чи телебачення, йому не передають книги і не дозволяють бачитися й телефонувати рідним.

Російські силовики переслідують Дмитра Штиблікова з 2016 року. Тоді його затримали в Севастополі співробітники ФСБ разом з Олексієм Бессарабовим та Володимиром Дудкою за звинуваченням в участі у «диверсійно-терористичній групі головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Під час слідства до затриманих довго не допускали незалежних адвокатів. У результаті Дмитро Штибліков відмовився від їхніх послуг та уклав досудову угоду зі слідством, визнавши свою провину. Правозахисники вважають, що це могло стати наслідком тиску на нього.

Термін його покарання минув на початку листопада 2021 року, але на волю він не вийшов, оскільки його почали переслідувати у другій кримінальній справі – про «державну зраду».

У квітні 2022 року російський суд Ростова-на-Дону оголосив новий вирок щодо Дмитра Штиблікова – 19 років та 6 місяців позбавлення волі. У Представництві президента України в АРК вирок назвали «незаконним», звернувшись до міжнародної спільноти із закликом «засудити чергові порушення Росії щодо громадян України у Криму».

Число постраждалих через удар РФ у Запоріжжі зросло, зруйновані церква і супермаркет – влада

У Запоріжжі, за останніми даними, внаслідок російського удару по житловому кварталу семеро людей зазнали поранень. Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, загинули дві людини.

«Першочергово інформація була про трьох загиблих. На щастя, одну особу вдалося реанімувати. Лікарям допомагали на місці парамедики поліції», – написав він у телеграмі. Він додав, що постраждали люди, які в час прильоту перебували на вулиці.

За словами Клименка, рятувальники оперативно загасили пожежу в господарчій будівлі.

Як повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, за попередньою інформацією у пʼяти багатоповерхових будинках і у трьох закладах освіти повилітали вікна.

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що внаслідок ракетного удару зруйновані церква і супермаркет.

«Триває рятувальна операція. Всім постраждалим буде надано необхідну допомогу. І цей воєнний злочин Росії неодмінно отримає свій вирок», – написав у телеграмі президент Володимир Зеленський.

На даний час у Запорізькій області знову оголосили повітряну тривогу. Голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко повідомив, що це пов’язано з активністю тактичної авіації російських військ. «Загроза застосування авіаційного озброєння (КАБ/КАР) для переднього краю Запорізької області», – написав він у телеграмі.

Російські війська регулярно обстрілюють частину Запорізької області та місто Запоріжжя. Обласний центр через близькість до фронту часто зазнає атак з систем С-300. При цьому Москва заперечує обстріли цивільного населення в Україні.

«Верстка»: у Росії в 2022 році сталася рекордна за десять років кількість вибухів

У Росії в 2022 році сталася найбільша за десять років кількість вибухів – 83, з’ясувало видання «Верстка», посилаючись на дані щорічного звіту Міністерства з надзвичайних ситуацій РФ. Внаслідок цих вибухів загинули 55 людей, ще 10 647 – постраждали.

Минулого року, за даними МНС Росії, вибухали житлові будинки, склади та шахти. До статистики також потрапив вибух на Керченському мості, який сполучає Росію з окупованим нею Кримом.

Найпоширеніша причина вибухів у 2022 році – вибухонебезпечні предмети (ракети, гранати, бомби та міни). З цієї причини сталося 55 вибухів із 83. Зростання кількості вибухів у 2022 році, як зазначає видання, прямо пов’язане з бойовими діями.

При цьому в період з 2013 по 2022 роки МНС щороку фіксувало не більше 20 вибухів у Росії, а кількість постраждалих обчислювалась сотнями, а не тисячами.

При цьому провідний експерт науково-виробничої компанії «Фонд пожежної безпеки» Костянтин Кузнєцов, коментуючи для «Верстки» доповідь МНС Росії, зазначив, що відомство не включає статистику вибухів, які становлять держтаємницю.

В Україні втретє за день оголошували масштабну тривогу

В Україні втретє за 9 серпня оголосили масштабну повітряну тривогу. Влада рекомендує йти у найближчі укриття.

«Вся Україна – ракетна небезпека! Зліт МіГ-31К з аеродрому Саваслейка», – повідомили Повітряні сили ЗСУ.

ОНОВЛЕНО. О 21:09 Повітряні сили оголосили про відбій тривоги.

Попередні два оголошення про повітряну тривогу по всіх областях також були пов’язані зі зльотом російського МіГ-31К і загрозою пуску ракет «Кинджал».

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО.

Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

Російські війська вдарили по Запоріжжю: місцева влада повідомляє про загиблих

Російські війська вдарили по житловому кварталу в Запоріжжі, повідомив 9 серпня секретар міської ради Андрій Куртєв.

За його попередніми даними, двоє людей загинули.

Згодом голова Запорізької області Юрій Малашко повідомив про трьох загиблих:

«Надточною» зброєю зруйнувано храм та торгівельні точки у Шевченківському районі. Наразі відомо про 3 загиблих цивільних людей, медики надають допомогу пораненим. Вибуховою хвилею у багатоповерхівках вибито шибки», – написав він.

За словами Малашка, триває ліквідація наслідків удару.

Удар також прокоментував президент Володимир Зеленський, заявивши, що рятувальна операція триває, а постраждалим буде надано допомогу.

Російські війська регулярно обстрілюють частину Запорізької області та місто Запоріжжя. Обласний центр через близькість до фронту часто зазначає атак з систем С-300. При цьому Москва заперечує обстріли цивільного населення в Україні.

Влада Харківщини розглядає можливість обов’язкової евакуації в Куп’янському районі через обстріли

Із 53 населених пунктів Куп’янського району, що розташовані близько до зони бойових дій, може бути проведена обов’язкова евакуація цивільного населення і примусова евакуація дітей, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Це питання обговорювали сьогодні на апаратній нараді в ХОВА у зв’язку з загостренням оперативної обстановки. Ворог помітно посилив обстріли населених пунктів, що наближені до лінії фронту, та продовжує терор цивільного населення, в тому числі використовуючи авіаудари. За таких умов ризики для життя та здоров’я цивільних людей суттєво зросли», – написав він у телеграмі.

За словами Синєгубова, процес евакуації триває «на постійній основі», всі охочі покинути обстрілювані території можуть виїхати у більш безпечні райони, звернувшись за допомогою до місцевої влади та волонтерів.

За даними голови ОВА, орієнтовно евакуації підлягає понад 11 тисяч людей, в тому числі 600 дітей. Усіх їх обіцяють забезпечити тимчасовим житлом на більш безпечних територіях.

У Міноборони України заявляли, що Куп’янський напрямок був «найгарячішим» на фронті за тиждень і що на цьому напрямку армія РФ поставила собі за мету повернення втрачених восени минулого року територій.

Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») заявив, що ситуація на Куп’янському напрямку «складна, але контрольована». За його словами, ЗСУ знають про усі наміри російських сил і зривають їх.

Російські війська регулярно обстрілюють Харківщину. Попри наявність свідчень і доказів, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

США розширили санкції проти Білорусі, під них потрапив Мінський завод цивільної авіації

США розширили санкції проти офіційного Мінська – про це повідомило 9 серпня Міністерство фінансів США.

Зокрема, до санкційного списку потрапили авіакомпанія «Белавіа», Мінський завод цивільної авіації, Білоруський металургійний завод і Департамент фінансових розслідувань Комітету державного контролю.

З фізичних осіб під обмеження потрапили директор Департаменту фінансових розслідувань КДК Ігор Маршалов, його заступники Ігор Сяліцький і Дмитро Францкевич, а також співробітник відомства Артем Дунько.

Крім того, під санкції потрапили генеральний директор ВАТ «Білоруський металургійний комбінат (керівна компанія холдингу «БМК») Дмитро Корчик, сини бізнесмена Олексія Алексіна Дмитро і Віталій Алексіни і його дружина Інна Алексіна.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США також запровадили заборону на видачу американських віз ще 101 білоруському урядовцю та їхнім помічникам.

Літак Bombardier CRJ-200ER, який входить до санкційного списку, за даними порталів моніторингу авіаційної діяльності, належить уряду Білорусі. Ним користуються, в тому числі, сини Олександра Лукашенка Віктор і Дмитро.

Водночас щодо «Белавіа» була видана так звана генеральна ліцензія, яка дає можливість тимчасово здійснювати з нею операції «з метою безпеки цивільної авіації».

Санкції проти офіційного Мінська були запроваджені в річницю президентських виборів 2020 року в Білорусі, офіційні результати яких США не визнали.

Раніше Європейський союз запровадив санкції проти «Белавіа»: через інцидент із вимушеною посадкою літака Ryanair у Мінську, після чого заарештували журналіста Романа Протасевича та його дівчину Софію Сапегу, які летіли цим рейсом.

США вже запроваджували санкції проти «Белавіа» 16 червня 2022 року за використання літаків Boeing американського виробництва у порушення обмежень, запроваджених після вторгнення Росії в Україну. У червні цього року їх поширили ще на 180 діб.

Уряд «унормував питання» про доплати для військових – Шмигаль

Кабінет міністрів України затвердив розмір щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників на час воєнного стану, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Сьогодні на позачерговому засіданні уряду ухвалили постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників. Так, на час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця. Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами і підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тисяч гривень. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях – 100 тисяч гривень», – написав Шмигаль у соцмережах.

Він додав, що встановлюються щомісячні доплати для строковиків і курсантів у розмірі шести тисяч гривень і 2,35 тис. грн відповідно.

27 липня Верховна Рада продовжила термін проведення загальної мобілізації і дію воєнного стану в Україні ще на 90 днів, починаючи з 18 серпня.

Зерно з окупованої частини півдня – в Африку? «Мета РФ – зайняти ринки, на які надходило збіжжя з України»

Чи багато зерна планують зібрати цього року на окупованій частині півдня України? Скільки російські окупанти платять за українське збіжжя та куди його продають? Що може змусити Росію повернутися до зернової угоди? Відповіді на ці запитання – у статті проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я».

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG