Доступність посилання

ТОП новини
Наслідки російського удару по цивільних будинках в Олексієво-Дружківці на Донеччині. Двоє загиблих цивільних. 24 жовтня 2024 року
Наслідки російського удару по цивільних будинках в Олексієво-Дружківці на Донеччині. Двоє загиблих цивільних. 24 жовтня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

Маляр назвала «найгарячіший» напрямок фронту за тиждень

Протягом минулого тижня армія РФ намагалась повернути під свій контроль території Харківської області, втрачені раніше, зазначила під час телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«На Куп’янському напрямку, мабуть, було найгарячіше. Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Йому цього не вдалося. Але протистояння було дуже жорстке», – розповіла вона.

За даними Маляр, сили РФ у Харківській області намагалися повернути втрачені ще минулої осені позиції.

«У них (російських військових – ред.) такий план. Вони хочуть у Харківській області повертати території, які втратили», – додала заступник міністра.

Маляр зазначила, що протягом минулого тижня обстановка була «вкрай складною та напруженою» – як на сході, так і на півдні.

«Ворог для себе обрав основним напрямком саме схід. Наступ там триває ще з січня цього року по декількох напрямках. Це Лиманський, Куп’янський, Авдіївський, Мар’їнський і Бахмутський напрямок. Весь минулий тиждень схід був епіцентром бойових дій», – констатувала вона.

Згідно з новими даними Генерального штабу ЗСУ, за минулу добу на фронтах відбулось 50 бойових зіткнень.

Раніше у Міноборони заявили про загострення ситуації на сході країни. Повідомлялося про наступ російських військ на Куп’янському напрямку, там йдуть запеклі бої.

«Тяжка ніч для Херсона»: сили РФ тричі вдарили по місту, загинула жінка

У ніч проти 7 серпня російські сили тричі атакували житлові будинки в центрі Херсона, загинула жінка, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, близько 00:50 російські військові обстріляли житловий будинок. У вісьмох мешканців діагностували ситуаційно-невротичну реакцію. До лікарні шпиталізували одну маломобільну особу.

Під час гасіння пожежі, спричиненої ударом, постраждали двоє рятувальників. Їх доставили до медзакладу із загальним перегріванням тіла, зазначив місцевий чиновник.

Згодом, через пів години, обстріли продовжилися – внаслідок влучання артснаряда в оселю загинула 59-річна жінка, у 60-річного чоловіка - контузія.

Окрім того, близько 03:15 російські війська знову атакувала житловий будинок. Внаслідок чого поранено 93-річну жінку. Її шпиталізували з мінно-вибуховою травмою та контузією, підсумували в ОВА.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

ЗСУ підтвердили удари по Чонгарському і Генічеському мостах. Які наслідки атаки?

  • Вже офіційно. У Збройних силах України підтвердили удари по Чонгарському і Генічеському автомобільних мостах, що між окупованим Кримом та Херсонщиною. Які наслідки цієї атаки? Як це вплине на військові потужності російських сил? Чим били? Та який міст наступний?
  • Ситуація на фронті. Російські сили атакують дронами, з реактивних систем залпового вогню та авіації. Чи правда, що армія РФ пішла в наступ після того, як тижнями змушена були тримати оборону? Запитаємо у речника ЗСУ.
  • Мирний саміт у Саудівській Аравії. Зустріч була позитивною, написав «Ройтерс» із посиланням на джерела з саміту. Країни учасники єдині у свої позиції щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Чи долучилися до такої думки представники таких країн, як Китай та Бразилія? Та яких рішень вдалося дотягнути? Розпитаємо радника Офісу президентка Михайла Подоляка.

Про це та інше дивіться у програмі Радіо Свобода «Свобода.Ранок» за лінком

Втрати Росії в Україні перевищили 250 тисяч військових – нові дані Генштабу ЗСУ

Росія втратила у повномасштабній війні проти України близько 250 240 своїх військових, 540 із них – за останню добу, заявив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 6 серпня.

Серед інших російських втрат, за даними Генштабу, – такі:

  • танків ‒ 4244 (+7 за останню добу)
  • бойових броньованих машин – 8270 (+8)
  • артилерійських систем – 4977 (+12)
  • РСЗВ – 709 (+4)
  • засоби ППО – 467 (+1)
  • літаків – 315
  • гелікоптерів – 311
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4154 (+28)
  • крилаті ракети – 1377 (+18)
  • кораблі /катери – 18
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 7451 (+10)
  • спеціальна техніка – 735 (+1)

Командувач британської армії адмірал Ентоні Радакін заявив під час слухань у парламенті Великої Британії 5 липня, що Росія втратила вже близько половини бойового потенціалу своєї армії на війні проти України.

Станом на 7 липня Російська служба Бі-Бі-Сі і «Медіазона» спільно з командою волонтерів, користуючись відкритими даними, встановили імена 27 423 російських військовослужбовців, які загинули під час війни Росії проти України.

Автори дослідження також зазначають, що це «мінімальна оцінка російських втрат», а реальне число – «напевно вище».

Реальна цифра втрат, за оцінками авторів дослідження, може бути щонайменше вдвічі більшою. Таким чином, кількість загиблих, за найконсервативнішою оцінкою, може становити 55 тисяч осіб. Безповоротні втрати Росії з урахуванням тих, хто зазнав тяжкого поранення чи загинув, можуть становити щонайменше 247 тисяч осіб.

Росія не повідомляє офіційних даних про своїх загиблих й інші втрати регулярно. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

Україна також не розголошує дані про свої втрати. У березні 2023 року американська газета The Washington Post із посиланням на неназваних американських та європейських офіційних осіб написала, що втрати України у війні нібито становлять 120 тисяч загиблих і поранених солдатів. Секретар парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко назвав ці дані перебільшеними.

Армія РФ вдарила ракетами та артилерією по Дніпропетровщині, спалахнула пожежа – влада

У ніч проти 7 серпня армія РФ вдарила ракетами та важкою артилерією по Дніпропетровщині, розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За словами місцевого чиновника, крилата ракета вдарила по Синельниківському району, на місці влучання виникла пожежа, яку рятувальники вже загасили. Інші наслідки атаки з’ясовуються, однак відомо, що жертв немає.

Крім цього, на ранок російські сили обстріляли Мирівську громаду, що на Нікопольщині.

«Туди прилетіли снаряди з важкої артилерії. Інформація уточнюється», – повідомив Лисак.

Російські війська регулярно обстрілюють Нікополь і околиці, розташовані на правому березі Дніпра у прямій досяжності російської артилерії, дислокованої на окупованому лівобережжі Дніпра в Запорізькій області.

За добу на фронтах відбулось 50 бойових зіткнень – зведення Генштабу ЗСУ

Протягом минулої доби, 6 серпня, на фронтах відбулось 50 бойових зіткнень, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

Військові кажуть, що артилеристи уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби армії РФ.

«Протягом минулої доби ворог завдав 30 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Також відомо про те, що авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу армії РФ та 4 – по її зенітно-ракетних комплексах.

«Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника», – підсумували в Генштабі ЗСУ.

Сили РФ поранили двох літніх жінок на Херсонщині – ОВА

Унаслідок здійсненого військовими РФ обстрілу в Херсонській області зазнали поранень дві літні жінки, повідомила обласна військова адміністрація.

«Надвечір окупанти обстріляли Ольгівку. Один зі снарядів влучив у подвір’я приватного будинку. Травмовані дві жінки 77 та 73 років. У них поранення кінцівок і акуботравми. Постраждалих госпіталізують до медзакладу», – ідеться в повідомленні.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

Сили РФ застосували проти України 65 ракет і 178 дронів за тиждень – Зеленський

За останній тиждень війська РФ застосували проти України 65 ракет різних типів, 178 ударних дронів, у тому числі 87 «Шахедів». Про це президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні 6 серпня.

«Суттєву частину вдалося збити. Ми зробимо все, щоб український повітряний щит ставав міцнішим. Саме тут, саме в нашому небі, можемо довести, що терор програє. Усі разом можемо це довести – усі партнери», – заявив Зеленський.

Російські військові регулярно обстрілюють українські міста, які перебувають у межах досяжності їхніх ракет, безпілотників, артилерії, РСЗО. Росія, попри докази та свідчення, з перших днів повномасштабного вторгнення заперечує відповідальність своїх військових у воєнних злочинах проти українських цивільних та військових.

Упродовж липня число російських туристів в окупованому Криму скоротилося майже наполовину

Число бронювань готелів в окупованому Криму в другій половині липня скоротилося на 45% порівняно з першою половиною місяця. Готелі завантажені в середньому на 50 – 60% та знижують ціни, намагаючись залучити нових відпочивальників. Про це повідомляє російська газета «Коммерсант», яка поговорила з місцевими представниками туристичного бізнесу.

Менеджер готельної компанії Upro Group Катерина Мільчинська вважає 2023 рік найскладнішим. За словами комерційного директора готелю Ribera Resort & SPA Олени Печериці, зниження цін у готелях у липні сягає 25%. Причиною такого різкого падіння попиту вона вважає транспортні проблеми та страх багатьох туристів, особливо сімей з дітьми, щодо безпеки.

Цієї весни та влітку Крим неодноразово зазнавав атак українських безпілотників. У ніч проти 19 липня внаслідок нальоту дронів спалахнув склад боєприпасів у районі міста Старий Крим, а 22 липня – військовий аеродром у Красногвардійському районі.

Керченський міст, що зʼєднує окупований півострів із Краснодарським краєм, з початку війни в Україні двічі зазнавав руйнівних атак. 8 жовтня 2022 року внаслідок підриву вантажівки з вибухівкою обрушилася частина мосту та спалахнув потяг із нафтопродуктами. 17 липня цього року міст був знову атакований, імовірно, безпілотними катерами. Наразі рух мостом обмежений. Охочим потрапити з Росії до Криму пропонують їхати через «нові території» – так Росія називає окуповані частини України.

У владній партії Німеччини закликають Берлін передати Україні далекобійні ракети

Депутат парламенту владної в Німеччині Соціал-демократичної партії Андреас Шварц уперше закликав Берлін поставити Україні крилаті ракети великої дальності. Як сказав він в інтерв’ю журналу Der Spiegel, його країна має надати Україні крилаті ракети Taurus, зброю повітряного базування з дальністю близько 500 кілометрів, щоб допомогти контрнаступу.

Україна вперше запросила ракети Taurus у Німеччини в травні, коли ЗСУ готувалися розпочати довгоочікуваний контрнаступ проти російських військ. Цей контрнаступ був частково сповільнений масштабним російським мінуванням, знищенням частини українських танків та іншої бронетехніки.

Зараз українська армія зосереджена на зниженні боєздатності Росії, бомбардуючи центри керування та склади боєприпасів. Ракети Taurus мають дальність для ураження таких цінних цілей глибоко за лінією фронту, а також уможливлюють знищення бункерів, закопаних глибоко під землею.

Зараз Україна використовує ракети великої дальності Storm Shadow, поставлені Великою Британією, а також французький аналог цієї зброї – SCALP.

Сполучені Штати поки що утримуються від надання Україні своїх ракет великої дальності, відомих як ATACMS, – через побоювання, що Київ може використовувати їх для ураження військових об’єктів у Росії.

ЗСУ підтвердили удар по Чонгарському і Генічеському мостах

Збройні сили України підтвердили, що завдали ракетного удару по Чонгарському і Генічеському мостах, які зʼєднують окупований Крим із материковою Україною. Повідомлення про це опублікував Стратком ЗСУ – Центр стратегічних комунікацій української армії.

«Близько 15:00 Сили оборони України вразили два ключові шляхи сполучення окупантів – Чонгарський та Генічеський автомобільні мости. Слава Збройним силам України», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлення про ураження двох мостів на межі Херсонської області з Кримом зʼявилися на сторінках у соцмережах представників російської окупаційної влади двох регіонів.

Роботу пропускного пункту Чонгар, одного з трьох на межі Криму та Херсонської області, тимчасово припинено, повідомляє «міністерство транспорту окупованого Криму. Пропускні пункти Армянськ та Перекоп працюють у штатному режимі.

Попереднього разу Чонгарський автомобільний міст, який використовується для доставки боєприпасів і палива з окупованого Криму російському угрупованню на південному сході України, обстріляли 22 червня.

На Мелітопольському та Бердянському напрямках ЗСУ закріплюються – Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це у вечірньому зведенні 6 серпня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Авіація сил оборони за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два – по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, два райони зосередження особового складу, два артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника», – ідеться в повідомленні.

Про атаку двох мостів на межі Криму і Херсонської області у зведенні не йдеться.

Речник Путіна назвав російські умови припинення війни

Москва не бачить підстав для підписання найближчим часом мирної угоди з Україною, і в найближчому майбутньому продовжуватиме те, що в Росії офіційно називають «спецоперацією». Про це речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив виданню The New York Times в матеріалі «Путінська вічна війна», поширеному 6 серпня.

На запитання, чи прагне Росія захопити більше українських територій, крім чотирьох частково окупованих областей, він відповів: «Ні. Ми просто хочемо контролювати всі ті землі, які зараз записані у нашій Конституції як наші».

Після окупації українських територій у 2022 році в Конституції РФ до списку російських регіонів включили Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області. Жодну з цих областей Москва не контролює повністю.

«Хочуть послабити головний напрямок нашого контрнаступу». Репортаж із передової на півночі Донеччини

Поки на півдні Донеччини українські військові продовжують просування, на півночі ЗСУ доводиться прикладати зусилля для утримання позицій – російські війська намагаються атакувати. Яка обстановка на передовій цього напрямку, із чим стикаються лікарі та як працює українська САУ «Богдана»?

Про це у репортажі проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії» дивіться і читайте за лінком

У Старокостянтинові під час ліквідації наслідків ракетного удару РФ загинув місцевий житель

Один житель Старокостянтинівської громади загинув під час ліквідації наслідків нічної ракетної атаки військ РФ 6 серпня, повідомили в Хмельницькій обласній військовій адміністрації, не навівши деталей події.

«Сьогодні вночі, під час ліквідації наслідків ворожої атаки, загинув житель Старокостянтинівської громади Сергій Лисюк. Без батька залишилися двоє маленьких дітей», – ідеться в повідомленні.

Влада регіону спочатку повідомляла одразу після удару, що в Старокостянтинівській громаді пошкоджені житлові будинки, автовокзал та інші будівлі, на елеваторі сталася пожежа, постраждала одна людина.

Російське міністерство оборони заявило, що обʼєктом атаки був військовий аеродром Старокостянтинів. Цей обʼєкт, розташований неподалік міста, сили РФ атакують уже не вперше.

ЗСУ атакували два мости на межі Херсонської області і Криму

Збройні сили України завдали ракетного удару по Чонгарському мосту, який повʼязує окуповані українські території – Крим і лівобережну частину Херсонської області. Також під обстрілом був міст через протоку Тонка, який зʼєднує місто Генічеськ Херсонської області із Арабатською стрілкою. Про це повідомляють представники російської окупаційної влади в українських регіонах, офіційного підтвердження ударів з боку ЗСУ наразі не було.

За даними російського очільника Криму Сергія Аксьонова, на Чонгарському мосту є пошкодження дорожнього полотна, хоча частину ракет, як він стверджує, було збито. Аналогічну інформацію подає так званий «виконувач обовʼязків губернатора» Херсонської області Володимир Сальдо.

Також Сальдо повідомив про обстріл мосту через протоку Тонка, він стверджує, що загалом ЗСУ випустили 12 ракет, девʼять із яких були збиті.

Роботу пропускного пункту «Чонгар», одного з трьох на межі Криму та Херсонської області, тимчасово припинено, повідомляє «міністерство транспорту окупованого Криму. Пропускні пункти Армянськ та Перекоп працюють у штатному режимі.

Попереднього разу Чонгарський автомобільний міст, який використовується для доставки боєприпасів і палива з окупованого Криму російському угрупованню на південному сході України, обстріляли 22 червня.

Учасники мирних переговорів у Джидді не ухвалили спільну заяву

Учасники зустрічі в саудівському місті Джидда, де 5–6 серпня відбулися переговори про мирне врегулювання війни в Україні, не планують робити спільну заяву, повідомляє Reuters із посиланням на представника Європейського союзу.

При цьому співрозмовник агентства назвав переговори позитивними, додавши, що серед учасників досягнуто згоди, що в основі будь-якого мирного врегулювання має бути повага до територіальної цілісності та суверенітету України.

В Офісі президента України заявили, що в Джидді у міжнародних консультаціях взяли участь радники з національної безпеки та політичні директори зовнішньополітичних відомств понад 40 країн світу. Росію на ці переговори не запрошували.

«У нас були дуже продуктивні консультації щодо ключових принципів, на яких має будуватися справедливий та міцний світ. У нас була надзвичайно чесна, відкрита розмова, під час якої представники кожної країни могли озвучити свою позицію та бачення. Були різні погляди, але всі присутні засвідчили відданість своїх країн принципам Статуту ООН, міжнародного права та поваги до суверенітету та непорушності територіальної цілісності держав. І саме на цих принципах побудовано формулу миру президента Зеленського, про яку ми докладно розповіли», – заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він назвав зустріч у Джидді «кроком до практичної реалізації мирних ініціатив, запропонованих Україною», і зазначив, що сторони «погодилися продовжити роботу на різних представницьких рівнях щодо встановлення справедливого та всеосяжного миру».

Газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела стверджує, що на нинішніх переговорах, на відміну від липневих консультацій у Копенгагені, Україна не наполягала на ухваленні свого мирного плану, а інші країни не наполягали на тому, щоб Київ відмовився від нього.

30 липня видання The Wall Street Journal із посиланням на дипломатів, які брали участь в обговоренні, повідомило, що Саудівська Аравія збирається провести переговори між Заходом, Україною і ключовими країнами, що розвиваються, на початку серпня. Серед учасників – Індонезія, Єгипет, Мексика, Бразилія, Чилі й Замбія. Росія не була запрошена.

За словами співрозмовників видання, зустріч потрібна для того, щоб Захід міг заручитися підтримкою великих країн, багато з яких дотримуються нейтралітету щодо війни Росії проти України.

Саудівська Аравія, за словами дипломатів, була обрана для проведення переговорів, зокрема, щоб переконати Китай, який підтримує тісні зв’язки з Москвою, взяти в них участь.

Як писало видання, українські й західні чиновники вважають, що спільні зусилля зможуть привести до мирного саміту наприкінці цього року, на якому лідери домовляться про загальні засади врегулювання конфлікту.

Ці принципи, за словами джерел, мають допомогти у проведенні переговорів між Росією й Україною на користь Києва.

На кордоні Сумської області з Росією запрацював гуманітарний коридор – Мінреінтеграції

Українці, які евакуйовуються з окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка (РФ) – Покровка (Україна), повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За даними Мінреінтеграції, в Сумській області поновив роботу гуманітарний коридор Колотилівка – Покровка.

«Від вчорашнього дня (5 серпня – ред.), пункт перетину на кордоні Бєлгородської та Сумської областей знову відновив свою роботу», - розповіли в міністерстві.

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати та дістатися до Сум або інших міст України.

Російські війська регулярно обстрілюють Сумщину. За даними Сумської ОВА, вночі та вранці російські війська здійснили п’ять обстрілів прикордоння, зафіксовано 33 вибухи. Даних про потерпілих немає.

Влада області розглядає евакуацію з прикордонних органів. Як заявив мер Сум Олександр Лисенко, обласний центр готується розселити приблизно 12 тисяч людей.

15 липня із Сум до Києва почав курсувати безкоштовний евакуаційний потяг.

Село на Херсонщині потрапило під обстріл, поранення отримали літні жінка та чоловік – влада

У неділю, 6 серпня, російські військові вкотре атакували Херсонщину, йдеться в повідомленні обласної військової адміністрації.

«Через російський обстріл травмовані двоє людей. Окупанти вкрили вогнем Микільське. На подвір’ї житлового будинку поранення отримали жінка та 70-річний чоловік», – розповіли в пресслужбі ОВА.

Російські війська практично щодня обстрілюють Херсон та деокуповану частину області. Зокрема, напередодні поранення внаслідок обстрілів отримали дев’ятеро місцевих жителів.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Ігнат пояснив, чому удари РФ по українських аеродромах не дають результатів

Удари армії РФ по українських аеродромах неефективні, бо авіація встигає передислокуватися ще до обстрілів, запевнив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Так він прокоментував обстріл аеродрому в місті Старокостянтинів у Хмельницькій області у ніч проти 6 серпня.

«Не вперше атакується цей аеродром. Там штатне місце базування бригади тактичної авіації. Але авіація у нас доволі-таки мобільна, наші льотчики знають, як протидіяти ворогу в цих умовах. У нас десятки оперативних аеродромів на території держави. Тому ворогу не вдасться так просто знищити нашу авіацію», – сказав речник.

Ігнат пояснив, що українська авіація під час обстрілів працює за протоколом. Тому ще до атак літаки передислоковують на інші аеродроми.

У ніч проти 6 серпня російські військові атакували Хмельницьку область – під ударом вкотре опинився аеродром у місті Старокостянтинів. За інформацією місцевої влади, більшість ракет вдалось збити силам ППО.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG