Доступність посилання

ТОП новини
Російська армія 19 вересня вдарила по будинку літніх людей у Сумах. Одна людина загинула
Російська армія 19 вересня вдарила по будинку літніх людей у Сумах. Одна людина загинула

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

Військові об’єкти РФ в окупованому Криму. Погляд з супутника

Журналісти Радіо Свобода зібрали і проаналізували понад півтори сотні військових об’єктів у Криму, вивчивши супутникові знімки Planet Labs військових баз, аеродромів, місць розташування ППО та кораблів Чорноморського флоту Росії. Саме з окупованого Криму Росія здійснює більшу частину запусків крилатими ракетами «Калібр» по українським населеним пунктам.

Один із головних військових об’єктів в Криму – Севастопольський порт, куди незадовго до повномасштабного вторгнення Росія стягнула численні кораблі не тільки Чорноморського, але й Балтійського та Північного флотів.

Читайте і дивіться супутникові знимки за лінком

Іран та Росія посилять співпрацю у військовій сфері – британська розвідка

Найближчими місяцями Іран та РФ мають намір посилити співпрацю у військовій сфері, повідомляє пресслужба Міністерства оборони Британії в твіттері.

«Іран став одним із головних військових спонсорів Росії після того, як РФ вторглася в Україну. Підтримка Іраном російської армії, ймовірно, зросте в найближчі місяці: Росія намагається отримати більше зброї, включаючи сотні балістичних ракет», – йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Росія витратила значну частину запасів балістичних ракет малої дальності SS-26 «Іскандер», які несуть боєголовку вагою 500 кг на відстань до 500 км.

«Якщо Росії вдасться поставити на озброєння велику кількість іранських балістичних ракет, вона, швидше за все, використає їх для продовження та розширення кампанії ударів по критично важливій національній інфраструктурі України», – зазначає розвідка.

Натомість РФ, ймовірно, запропонує Ірану безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки, що трансформує їхні оборонні відносини.

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, які були застосовані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах восени.

В Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів.

За даними Washington Post, Іран також погодився таємно передати Росії балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» Fateh-110 і Zolfagha.

2 листопада Міністерство закордонних справ України заявило, що попередило Іран про можливі наслідки у разі передачі ним Росії ракет і додаткових дронів.

Російські військові пів сотні разів обстріляли Херсонську область, восьмеро постраждалих – ОП

За минулу добу російські війська 51 раз обстріляли територію Херсонської області, йдеться в повідомленні заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка.

За його словами, армія РФ обстрілювала область із мінометів, РСЗВ та ствольної артилерії. Внаслідок атак постраждали житлові квартали, а також лікарня, магазини та складські приміщення.

Снаряди окупантів також завдали шкоди об‘єктам інфраструктури промисловості, уточнив Тимошенко.

11 листопада Міноборони України повідомило, що окупований російськими військами з березня Херсон повертається під контроль української армії. Після відходу з міста російські війська почали регулярно обстрілювати Херсон і область.

Впродовж доби російські військові поранили чотирьох людей в Донецькій області – влада

Станом на ранок суботи, 10 грудня, в Донецькій області російські військові поранили чотирьох людей, йдеться в повідомленні голови ОВА Павла Кириленка в телеграмі.

«За 9 грудня стало відомо про чотирьох мирних жителів Донеччини, поранених росіянами: двох – у Бахмуті, одного – в Авдіївці та одного – в Костянтинівці», – розповів він.

За словами Кириленка, загиблих за минулу добу, 9 грудня, добу немає.

Місцевий чиновник також додав, що наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Загалом від 24 лютого в Донецькій області вже вбито 1 251 людей, ще 2715 поранені, уточнив Кириленко.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

В ООН станом на 4 грудня підтвердили 6 702 випадки загибелі і 10 479 випадків поранення цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Але в організації наголошують, що реальне число загиблих є значно вищим.

СБУ проводить контррозвідувальні заходи в церквах УПЦ (МП) на Харківщині

Вранці в суботу, 10 грудня, СБУ проводить контррозвідувальні заходи в церквах УПЦ (МП) на Харківщині, повідомляє пресслужба відомства в фейсбуці.

За даними правоохоронців, мова йде про такі об'єкти Харківської єпархії:

  • Свято-Покровський чоловічий монастир;
  • Свято-Благовіщенський кафедральний собор;
  • Свято-Казанський храм;
  • Храм ікони «Взискання загиблих»;
  • Свято-Успенський храм;
  • Свято-Петро-Павлівський храм;
  • Свято-Миколаївський храм;
  • Свято-Валентинівський храм;
  • Ольгінський храм;
  • Храм цариці Тамари;
  • Свято-Архангело-Михайлівський храм;
  • Храм Георгія Переможця;
  • Свято-Володимирський храм;
  • а також Свято-Вознесенський кафедральний собор Ізюмської єпархії УПЦ (МП).

Вказано, що заходи проводяться спільно з Нацполіцією, Нацгвардією та співробітниками ДПСУ.

«Враховуючи збройну агресію РФ, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», – пояснюють в СБУ.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до обігу, уточнили в СБУ.

Останніми тижнями СБУ проводить на об’єктах УПЦ (МП) по всій Україні обшуки. У результаті слідчих дій, серед іншого, правоохоронці виявляли «велику кількість антиукраїнських матеріалів», а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

В УПЦ (МП) раніше закликали «не розпалювати внутрішню війну», а звинувачення у колабораційній діяльності на адресу деяких священників є «недоведеними та безпідставними».

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 1 грудня про санкції щодо афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій. За рішенням самого РНБО, уряд у двомісячний термін має внести на розгляд парламенту відповідний законопроєкт про унеможливлення діяльності в Україні таких релігійних організацій.

В ніч на 3 грудня у традиційному відеозверненні Зеленський сказав, що кроки щодо «духовної незалежності» України триватимуть, бо люди їх підтримують.

«Міна уповільненої дії, закладена під Росією». Як Путін розуміє «мир» з Україною?

На пресконференції за підсумками саміту Євразійського економічного союзу в Бішкеку російський президент Володимир Путін пояснив, як він розуміє «врегулювання» у відносинах з Україною. За словами російського президента, усім учасникам цього процесу доведеться погодитись із «реаліями, які складаються на землі».

«Свою власну країну Путін теж загнав у правовий глухий кут», – наголошує політичний оглядач Віталій Портников. Його статтю читайте за лінком.

«Ставлення було, як до тварин»: волонтер із Маріуполя після російського полону позивається до ЄСПЛ

Маріуполець Костянтин Величко, який понад 100 днів пробув у заручниках російських військових, подав скаргу до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

У такий спосіб він хоче довести, що зазнав катувань від російських окупантів й добитися виплати компенсацій. У полоні його били, морили голодом, примушували сидіти навпочіпки з руками за головою – так довго, що аж чорніли ступні й він втрачав свідомість. Більше про це за лінком

Знайти своїх: як шукають людей, які зникли безвісти під час війни Росії проти України (фотосвідчення)

Міжнародна комісія із питань зниклих безвісти в Гаазі вважає, що внаслідок вторгнення Росії в Україну від 24 лютого зникло безвісти понад 15 000 людей. Йдеться про громадян України, затриманих російськими військовими, розлучених зі своїми близькими та людей, убитих і похованих у тимчасових могилах.

За лінком фотогалерея Радіо Свобода про історію втрати однієї родини та пошуки відповідей.

Нові дані Генштабу: армія РФ втратила ще 370 військових та три танки

За минулу добу, 9 грудня, бійцям ЗСУ вдалось знищити ще 370 російських військових. Усього від початку повномасштабної війни втрати РФ склали 93 760 окупантів, повідомляє пресслужба Генштабу в фейсбуці.

Загальні бойові втрати противника станом на 10 грудня орієнтовно склали:

  • танків – 2940 (+3) од.
  • бойових броньованих машин – 5917 (+5) од.
  • артилерійських систем – 1927 (+1) од.
  • РСЗВ – 397 (+2) од.
  • засоби ППО – 211 од.
  • літаків – 281 од.
  • вертольотів – 264 од.
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1603 од.
  • крилаті ракети – 592 од.
  • кораблі/катери – 16 од
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 4535 (+4) од.,
  • спеціальна техніка – 167 (+3).

Голова Обʼєднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив 10 листопада, що втрати Росії у війні становлять не менше ніж 100 тисяч убитими та пораненими.

ЗСУ, за словами Міллі, ймовірно, зазнали аналогічних втрат. Крім того, він повідомив, що з початку війни в Україні загинули близько 40 тисяч цивільних жителів.

Росія не розкриває дані щодо своїх загиблих. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня, повідомивши про загибель 5937 осіб.

ОВА: російські війська вдарили із важкої артилерії по двох громадах на Дніпропетровщині, є постраждалі

У ніч проти 10 грудня російські війська атакували із важкої артилерії дві громади у Дніпропетровській області, повідомив у телеграмі голова ОВА Валентин Резніченко.

«П'ять атак і четверо постраждалих… Ніч на Нікопольщині знову пройшла під обстріли важкої артилерії ворога. Росіяни ударили по двох громадах – Нікопольській та Марганецькій. Найбільше дісталося Нікополю. Там поранені четверо літніх людей», – розповів чиновник.

За інформацією Резніченка, рятувальники ДСНС дістали подружжя із палаючої квартири, після чого медики надали потерпілим допомогу. Нині чоловік та дружина вже на домашньому лікуванні.

Крім того, були госпіталізовані з мінно-вибуховими травмами 72-річний чоловік та 86-річна жінка. У пенсіонерів стан середньої тяжкості, зазначає місцева влада.

«У місті понівечені 11 багатоповерхових та приватних будинків. Російські снаряди пошкодили і дитячий садок, адміністративну та офісну будівлі, автомийку, автостоянку, кілька автівок, газогін та лінії електропередач», – розповів очільник ОВА.

Резніченко додав, що в інших районах області ніч була тихою - без тривог та надзвичайних ситуацій.

Російські війська з різних видів озброєння регулярно обстрілюють Дніпропетровщину, зокрема Нікопольський, Криворізький та Синельниківський райони.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

Бійці ЗСУ відбили атаки та штурми армії РФ в районі 13 населених пунктів – Генштаб

Протягом доби бійці ЗСУ відбили атаки російської армії та штурми на Донбасі в районі 13 населених пунктів, йдеться у ранковому зведенні Генштабу 10 грудня в фейсбуці.

«Сили оборони України минулої доби відбили атаки російських окупантів у районах н.п. Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яковлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Побєда і Новомихайлівка Донецької області», – повідомили українські військові.

Відомо також, що минулої доби армія РФ завдала п’ять ракетних та близько 20 авіаційних ударів, а також здійснила понад 60 обстрілів із РСЗВ. Окупанти били ракетами по н.п. Велика Писарівка Сумської області, підщ обстріли потрапили також Комишуваха, Григорівське і Юльївка у Запорізькій області.

«Надалі зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України», – зазначають у Генштабі.

У Генштабі ЗСУ інформують, що російські окупанти окрім значних втрат у живій силі на території України зазнають не лише результату дій ЗСУ, а й від так званого «дружнього вогню».

«Це наслідок низької підготовки танкових та артилерійських екіпажів, а також відсутності взаємодії та звʼязку між підрозділами», йдеться у зведенні.

За інформацією Генштабу ЗСУ, підрозділи українських ракетних військ та артилерії вразили чотири пункти управління та п’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Наразі немає можливості перевірити цю інформацію незалежно.

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, атакувавши на по всій довжині спільного кордону, а також використовуючи територію Білорусі.

Відтоді, не подолавши опір ЗСУ, вцілілі російські підрозділи на початку квітня вийшли з території Київської, Чернігівської і Сумської областей, у вересні армія України внаслідок блискавичного контрнаступу звільнила майже усю окуповану до того частину Харківщини. У листопаді ЗСУ деокупували лівобережжя Херсонщини.

Росія запровадила санкції проти 200 громадян Канади

Міністерство закордонних справ Росії запровадило санкції проти 200 громадян Канади, заборонивши їм в’їзд до країни, йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Санкційні обмеження, як уточнили у російському МЗС, введені «у відповідь на персональні санкції, які запроваджуються офіційною Оттавою проти російських офіційних осіб, військовослужбовців, суддів, співробітників правоохоронних органів і громадських діячів».

У списку санкцій МЗС Росії значаться представники Українсько-канадського фонду імені Тараса Шевченка, Фонду захисту України, Українсько-канадської асоціації громадянських свобод.

Під санкції потрапили міністр сільського господарства Канади Марі-Клод Бібо, міністр охорони здоров’я Жан-Ів Дюкло, міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон та інші. Також в’їзд до Росії заборонено письменницям Марші Скрипух-Форчук та Марусі Боцюрків, актору Раяну Бойку та фотографу Едварду Буртинськи.

У середині листопада МЗС Росії запровадило санкції проти 100 громадян Канади, серед яких були комедійний актор Джим Керрі та онук Степана Бандери.

Після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну низка країн запровадила проти Росії жорсткі економічні та політичні санкції. Вони торкаються як російського бізнесу за кордоном, так і фізичних осіб, яких вважають причетними до розпалювання та підтримки війни. Росія вживає заходів у відповідь.

Росія надає «безпрецедентну» військову підтримку Ірану в обмін на безпілотники – представники адміністрації США

Росія відправляє Ірану сучасне військове обладнання і компоненти, а також гелікоптери та системи ППО в обмін на безпілотники, повідомляє NBC News із посиланням на високопоставлені джерела у Білому домі.

Співрозмовники журналістів назвали рівень підтримки Тегерана Москвою «безпрецедентним». За інформацією джерел NBC, навесні 2022 року іранські пілоти вчилися в Росії літати на російських винищувачах Су-35.

За повідомленням, це може свідчити про те, що Іран може почати отримувати такі літаки вже наступного року. Джерела NBC заявили, що це партнерство становить загрозу не лише для України, а й для сусідів Ірану в регіоні.

«Ми поділилися цією інформацією з партнерами на Близькому Сході та в усьому світі», – цитує NBC слова одного з чиновників у Білому домі.

Співпраця Росії й Ірану активізувалася після російського повномасштабного вторгнення в Україну. У цій війні, як заявили Україна та західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, які були застосовані, зокрема, під час масованих ударів по українських містах восени.

В Ірані та Росії неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів.

За даними Washington Post, Іран також погодився таємно передати Росії балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» Fateh-110 і Zolfagha.

2 листопада Міністерство закордонних справ України заявило, що попередило Іран про можливі наслідки у разі передачі ним Росії ракет і додаткових дронів.

Білорусь дозволить транзит українського зерна для експорту з Литви – ООН

Білорусь 9 грудня повідомила Організації Об’єднаних Націй, що дозволить без попередніх умов транзит українського зерна через свою територію для експорту з литовських портів, заявив речник ООН.

За словами Стефана Дюжарріка, генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш зустрівся із заступником міністра закордонних справ Білорусі Юрієм Амбразевичем у Нью-Йорку 9 грудня, повідомляє агентство Reuters.

Амбразевич також «повторив прохання свого уряду щодо можливості експортувати власні добрива, які зараз підпадають під санкції», сказав Дюжаррік.

Нобелівські лауреати запропонували створити міжнародний трибунал для Путіна

Представники організацій – лауреатів Нобелівської премії миру («Центр громадянських свобод» з України, ув’язнений білоруський правозахисник та засновник правозахисного центру «Вясна» Алесь Беляцький, російський «Меморіал») 9 грудня, напередодні вручення премії, виступили на пресконференції в Осло та підтримали ідею міжнародного трибуналу для президента Росії Володимира Путіна за злочини в Україні, повідомляє телеканал «Настоящее время» (створений Радіо Свобода за участю «Голосу Америки»). ​

«Я не сумніваюся в тому, що рано чи пізно Путін постане перед народним судом», – заявила голова «Центру громадянських свобод» Олександра Матвійчук. Українська правозахисниця наголосила, що Росія використовує воєнні злочини в Україні як методи ведення війни: так її військові намагаються зламати опір людей.

За її словами, широке використання таких методів проти цивільного населення є результатом безкарності за воєнні злочини, які Росія вчиняє десятиліттями в багатьох країнах світу, у тому числі в Сирії. Правозахисниця також зазначила, що тими самими беззаконними методами Путін та Лукашенко користуються для придушення протестів у своїх країнах.

Глава Пентагону: Росія модернізує та розширює свій ядерний арсенал

Міністр оборони США Ллойд Остін заявляє, що Росія модернізує та розширює свій ядерний арсенал.

«Сполучені Штати знаходяться на порозі нової фази – такої, коли ми вперше зіткнемося з двома великими ядерними державами як стратегічними конкурентами. КНР розширює, модернізує та диверсифікує свої ядерні сили. Росія також модернізує та розширює свій ядерний арсенал», – сказав він під час церемонії призначення нового командувача Стратегічного командування США.

«І поки Кремль продовжує свою жорстоку та неспровоковану війну проти України, увесь світ бачить, як Путін бере участь у дуже безвідповідальному бряцканні ядерною зброєю», – зауважив Остін, додавши, що ядерні держави несуть «велику відповідальність за уникнення провокаційної поведінки, зниження ризику розповсюдження та запобігання ескалації та ядерній війні».

Читайте також: 80-річчя ядерної зброї: від першого атомного проєкту до теперішньої загрози застосування

Президент Росії Володимир Путін 7 грудня заявив, що загроза ядерної війни зростає, і не виключив застосування такої зброї першим.

У жовтні Росія офіційно повідомила про проведення навчань стратегічних ядерних сил «Гром», у ході яких будуть здійснені запуски балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки. Такі навчання проводяться щорічно, але цього року вони викликають особливу увагу, оскільки проводяться на тлі повномасштабного російського вторгнення до України та неодноразових натяків представників Росії про ймовірне застосування ядерної зброї.

Після цього ЗМІ повідомляли, що Росія провела невдалий тест ядерної торпеди «Посейдон».

США застосували санкції проти трьох російських компаній через поставки іранських безпілотників

Сполучені Штати вводять санкції проти трьох російських організацій, пов’язаних із військовими відносинами Москви і Тегерану, які включають передачу безпілотних літальних апаратів (БПЛА) з Ірану.

«Державний департамент визначає Повітряно-космічні сили Росії (ПКС), 924-й державний центр безпілотної авіації та Командування військово-транспортної авіації (VTA) за експлуатацію або за роботу в оборонному та пов’язаному з ним секторі економіки РФ. ПКС були ймовірним бенефіціаром російсько-іранської угоди про передачу БПЛА; 924-й державний центр безпілотної авіації направив особовий склад до Ірану для навчання роботі з іранськими БПЛА; і VTA брали участь у передачі БПЛА з Ірану до Росії», – йдеться у повідомленні Держдепу.

У США додають, що придбання Росією та надання Іраном цих БПЛА є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН 2231 і ще більше розпалює конфлікт в Україні.

Держдеп визнає, що Кремль використовує іранські БПЛА проти України, в тому числі для широкомасштабних атак на цивільну інфраструктуру.

У листопаді Мінфін США запровадив санкції проти іранських компаній, відповідальних за розробку, виробництво та транспортування безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які Росія використовує у війні проти України.

У ДТЕК повідомили про нові графіки стабілізаційних вимкнень у Києві

Енергохолдинг ДТЕК повідомив про нові графіки стабілізаційних відключень у Києві, які діють від 9 грудня.

«Вони розроблені з урахуванням складної ситуації в енергосистемі, що склалася внаслідок останніх терористичних обстрілів», – йдеться в повідомленні.

За даними ДТЕК, графіки складаються з трьох категорій:

  • білий колір на графіку: світло є і в цей час його наявність гарантована;
  • сірий колір на графіку: в цей час гарантовано не буде світла;
  • світло-сірий колір на графіку: можливі вимкнення, якщо дисбаланс в енергосистемі буде збільшуватися.

«Якщо ваша адреса відсутня в переліку – просимо повідомити нам через сайт, на сторінці у Facebook, або в кол-центр», – додали у ДТЕК.

У компанії також попередили, що скоро оновлені графіки запрацюють в Одеській і Дніпропетровській областях.

Читайте також: «У стані великого стресу». Що відбувається з енергосистемою України після ракетних атак Росії?

5 грудня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Повітряна тривога тривала три години. Як повідомив Радіо Свобода речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, українські сили протиповітряної оборони збили над 60 із понад 70 ракет, запущених Росією.

Проте російські ракети влучили в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. Через це у деяких регіонах вимушено були застосовані екстрені відключення електрики. Прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що, попри влучання російських ракет 5 грудня, енергетична система України «функціонує і залишаться цілісною». У компанії «Укренерго» заявили, що це вже восьма масована ракетна атака військ РФ по об’єктах енергетичної інфраструктури.

9 грудня Шмигаль заявив, що в Україні різною мірою пошкоджено 40% об’єктів високовольтної мережі.

Генсек НАТО: «жахлива війна в Україні» може перерости у ширший конфлікт

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ висловив занепокоєння тим, що бойові дії в Україні можуть стати війною між Росією та НАТО.

«В Україні жахлива війна. Це також війна, яка може стати повномасштабною війною, яка переросте у велику війну між НАТО і Росією. Ми працюємо над цим щодня, щоб уникнути цього», – сказав він у коментарі норвезькій телекомпанії NRK.

Столтенберг каже, що «немає сумніву, що повноцінна війна можлива», додавши, що важливо уникнути конфлікту, «який залучить більше країн Європи і стане повноцінною війною в Європі».

Прем’єр Британії: Україні найближчими тижнями поставлять ракети ППО малої дальності

Прем’єр Великої Британії Ріші Сунак у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Києву найближчими тижнями поставлять більше зенітних гармат і ракет протиповітряної оборони малої дальності.

«Говорячи про останні поставки летальної допомоги з Великої Британії, прем’єр-міністр сказав, що найближчими тижнями надійде більше зенітної зброї і ракет протиповітряної оборони малої дальності», – повідомила 9 грудня пресслужба британського прем’єра.

За повідомленням, лідери обговорили нову хвилю російських ударів по критично важливій інфраструктурі в Україні.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG