Доступність посилання

ТОП новини
Найгарячіше за останню добу – на Курахівському напрямку – 49 атак РФ за підтримки авіації. Донеччина, 16 вересня 2024 року
Найгарячіше за останню добу – на Курахівському напрямку – 49 атак РФ за підтримки авіації. Донеччина, 16 вересня 2024 року

Live Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених Кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних

СБУ проводить контррозвідувальні заходи на трьох об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській області

У Коростені на Житомирщині співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні заходи на території монастирів та скиту, повідомляє обласне управління СБУ.

«У Житомирській області тривають безпекові (контррозвідувальні) заходи СБУ на об’єктах Української православної церкви. Цього разу заходи проводяться у Коростенському районі на території та у приміщеннях Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, Казанської ікони Божої матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії, Скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського», – йдеться у Facebook-повідомленні управління СБУ у Житомирській області.

Повідомляється, що мета заходів – «виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі».

«Враховуючи повномасштабну військову агресію Російської Федерації проти України, дані заходи проводяться Службою безпеки у тому числі для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в РФ релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів», – йдеться в повідомленні.

Останніми тижнями СБУ проводить на об’єктах УПЦ (МП) по всій Україні обшуки. У результаті слідчих дій, серед іншого, правоохоронці виявляли «велику кількість антиукраїнських матеріалів», а також документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

В УПЦ (МП) раніше закликали «не розпалювати внутрішню війну», а звинувачення у колабораційній діяльності на адресу деяких священників є «недоведеними та безпідставними».

2 грудня президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 1 грудня про санкції щодо афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій. За рішенням самого РНБО, уряд у двомісячний термін має внести на розгляд парламенту відповідний законопроєкт про унеможливлення діяльності в Україні таких релігійних організацій.

В ніч на 3 грудня у традиційному відеозверненні Зеленський сказав, що кроки щодо «духовної незалежності» України триватимуть, бо люди їх підтримують.

Кількість госпіталізованих через отруєння чадним газом на Одещині зросла до 11-ти, серед них 7 дітей

На Одещині за добу через отруєння чадним газом госпіталізували 11 людей, у тому числі семеро дітей. Про це, як передає УНІАН, повідомила речниця управляння ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко.

«Лише за останню добу сталося 5 випадків, де люди отруїлися чадним газом. Це 11 осіб, з них 7 – діти. Найстаршому – 15 років, наймолодшому – 3 роки… Один з цих випадків стався в Одесі, де сім’я користувалася вдома каміном на дровах», – сказала вона.

Також в реанімаційне відділення Одеської дитячої лікарні в стані середньої тяжкості з отруєнням чадним газом госпіталізували хлопчика, 2014 року народження. Попередня причина отруєння розгерметизація газової колонки.

Зазначається, що всі 11 людей госпіталізовані у стані середньої тяжкості.

Як додала Мартиненко, наразі через проблеми з електропостачанням значно зросла в регіоні кількість пожеж. Зокрема, за останні п’ять тижнів кількість пожеж, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зросла на 40%. Йдеться про 111 пожеж.

«Найчастіша причина – коротке замкнення. Це колосальна цифра», – сказала Мартиненко.

Про те, що на Одещині кілька дітей отруїлися чадним газом повідомлялося напередодні.

ДСНС вкотре просить дотримуватись правил користування газом та пічним опаленням.

Російські війська обстріляли Миколаїв, постраждали пасажирські автобуси – Сєнкевич

Російські війська обстріляли територію приватних транспортних підприємств у Миколаєві, повідомив 8 грудня мер міста Олександр Сєнкевич.

За його даними, обстріл пошкодив щонайменше 21 одиницю техніки:

«Це переважно пасажирські автобуси та автомобільна техніка. Також пошкоджень зазнала двоповерхова будівля – вона частково зруйнована. За даними адміністрації району, довколишні житлові будинки не постраждали», – написав міський голова.

Сєнкевич повідомив, що російські війська обстріляли Миколаїв увечері 7 грудня із зенітно-ракетних систем С-300.

Попри те, що обстріли Миколаєва тривають, безпекова ситуація у Миколаєві та області «значно покращилась» після деокупації частини Миколаївщини та сусідньої Херсонщини, повідомив голова Миколаївської області Віталій Кім.

Червоний хрест повідомив про відвідини українських і російських військовополонених

Представники Міжнародного комітету Червоного хреста відвідали російських і українських військовополонених – про це організація повідомила 8 грудня.

За повідомленням, дводенний візит до українських військових у полоні відбувся минулого тижня. У цей же період представники МКЧХ відвідали військових із Росії, які утримуються в полоні в Україні.

Організація додає, що перевірила умови утримання полонених, передала їм новини від родичів, а також книги, продукти особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

Президентка Червоного Хреста Мір’яна Споляріч назвала ці візити важливим кроком для «збереження людяності серед жорстокості міжнародного збройного конфлікту».

«Ми маємо змогу перевірити, як ставляться до військовополонених, і переконатися, що їхні родини отримують оновлення. Я очікую, що ці візити призведуть до більш регулярного доступу до військовополонених», – йдеться в її коментарі.

Як додає МКЧХ, ще один візит до українських військовополонених має відбутися цього тижня.

1 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна під час обмінів віськовополоненими змогла повернути додому 1 319 людей. Згодом на початку місяця стало відомо про ще один обмін, в ході якого звільнили 60 полонених.

Узбекистан відмовився від створення газового союзу з Росією та Казахстаном

Узбекистан готовий підписати комерційні контракти про постачання газу з Росією, проте вступати в запропонований Москвою газовий союз із Росією та Казахстаном не збирається. Про це, як передає агенція Reuters, заявив міністр енергетики Узбекистану Журабек Мірзамахмудов.

За словами міністра, Ташкент «ніколи не піде на політичні умови в обмін на газ».

Москва і Ташкент ведуть переговори про постачання російського газу через сусідній Казахстан, але «це буде технічний контракт», і «не означає – союз», наголосив Мірзамахмудов.

Як зазначає Reuters, на тлі холодної зими Узбекистан відчуває нестачу палива і навіть був змушений припинити експорт шести мільйонів кубічних метрів газу на день до Китаю. Влада країни веде переговори з іншими країнами щодо додаткової закупівлі природного газу, електроенергії, вугілля та мазуту. В країні вводиться заборона експорту скрапленого газу.

Раніше ініціативу створення газового союзу з Узбекистаном обговорювали президенти Росії та Казахстану – Володимир Путін та Касим-Жомарт Токаєв. Однак, на думку експертів, ані Астана, ані Ташкент у ньому не зацікавлені через загрозу вторинних санкцій.

У відповідь на російське військове вторгнення в Україну країни Заходу регулярно вводять санкції, що забороняють або обмежують співпрацю з російськими компаніями.

За добу російські війська 30 разів обстріляли Херсонщину: загинули двоє цивільних

За добу російські війська 30 разів обстріляли Херсонщину, внаслідок обстрілів загинули двоє цивільних, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

«Російські окупанти 30 разів обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області потерпали від ворожих ударів з артилерії, РСЗВ, танків та мінометів», - повідомив він у Telegram.

За словами голови ОВА, через російські обстріли пошкоджені, зокрема, об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.

«Минулої доби через обстріли рашистів загинуло двоє цивільних людей, ще один житель Херсонщини отримав поранення», – додав Янушевич.

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. Російські військові відступили з правого берега Дніпра, де, зокрема, розташований обласний центр. Після відступу російські загарбники почали регулярно обстрілювати місто та звільнену частину області.

Напоїти жителів Маріуполя та Донецька водою з Дону. Які шанси окупантів побудувати новий канал?

Чи зможе Росія побудувати новий канал із річки Дон для водозабезпечення окупованої частини Донбасу? Наскільки катастрофічними для півдня України можуть бути наслідки руйнування окупантами Каховського магістрального каналу? Чи є ризики пошкодження Північно-Кримського каналу та наскільки це небезпечно для Криму та Херсонщини, з’ясовував проєкт Радіо Свобода «Новини Приазов’я».

Підозрювана в колабораціонізмі з Харківщини намагалася виїхати до ЄС – СБУ

У Києві затримали колишню голову Куп’янської районної державної адміністрації за колабораціонізм, повідомила Служба безпеки України 8 грудня.

«У результаті слідчо-оперативних дій у Києві затримано колишню голову Куп’янської РДА, яка під час окупації району підтримала загарбників. За це ворог призначив її до лав керівного складу місцевого окупаційного органу. Там вона була «заступником керівника» Курилівської громади», – йдеться в повідомленні.

За даними Служби, на цій «посаді» посадовиця виконувала вказівки окупаційної влади, зокрема, щодо підготовки так званого референдуму на захопленій частині Харківщини.

«Після звільнення регіону колаборантка втекла до столиці, де намагалася оформити документи як переселенка зі сходу України, і після цього виїхати до Євросоюзу. Однак їй це не вдалося. Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисниці та затримали», – додає відомство.

Жінці повідомили про підозру за статтею про колабораційну діяльність. Її взяли під варту.

В умовах воєнного стану спецслужби фактично щодня повідомляють про виявлення підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, а також агентурних мереж.

Кількість поранених через війну дітей в Україні зросла до 855 – ОГП

Кількість дітей, поранених внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, зросла, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними відомства, станом на ранок 8 грудня постраждали 1298 дітей, 443 загинули і 855 дітей поранені.

В Офісі генпрокурора додають, що ці дані не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

«6 грудня під час ракетного обстрілу ворогом с. Купріянівка Запорізької області було поранено 15-річну дівчинку, а 3 грудня через ракетний обстріл військами РФ с. Бахмут Донецької області отримав поранення 4-річний хлопчик», – повідомили в ОГП.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію». Москва, попри численні докази, також заперечує свої атаки на цивільних в Україні.

У Москві затримали заступника директора авіакомпанії Міноборони РФ, яку пов’язують із «ПВК Вагнера»

У Москві затримали заступника гендиректора із наземного обслуговування авіакомпанії «223-й льотний загін» Міністерства оборони Росії Євгена Бутусова.

В офіційному повідомленні Преображенського райсуду Москви вказано, що Бутусова підозрюють в отриманні хабаря у два мільйони рублів.

223-й льотний загін журналісти-розслідувачі пов’язують із «ПВК Вагнера». Видання The Insider зазначає, що його борти доставляли бійців приватної військової компанії з Росії до Сирії, Судану, Лівії та Центральноафриканської Республіки. Зокрема, 2019 року літаками загону перевозили російських найманців до Судану для розгону місцевих акцій протесту. Тоді Служба безпеки України опублікувала документи, згідно з якими договір із льотним загоном укладала компанія «М Інвест», що належить засновникові та спонсору «ПВК Вагнера» Євгену Пригожину.

Телеканал «Настоящее время» встановив, що «М Інвест» регулярно замовляє у 223-го льотного загону послуги з виконання чартерних перевезень. Лише у період із серпня по грудень 2018 року компанія зробила сім грошових переказів Міністерству оборони РФ на загальну суму понад 50 мільйонів рублів.

Про те, що 223-й загін обслуговує «ПВК Вагнера» писали і розслідувачі The New York Times. За даними видання, з лютого по червень 2021 року 223-й загін виконав понад десять рейсів із сирійського міста Латакія до суданського Порт-Судану. Зазначалося, що літаки стартували з аеродрому у Підмосков’ї.

223-й льотний загін було створено на базі 8-ї авіаційної дивізії особливого призначення ВПС РФ 1993 року. Тоді загін необхідно було перетворити на компанію, щоб армія змогла покращити своє фінансове становище за рахунок чартерних перевезень на тлі нестачі коштів на утримання військової авіації. Заявлена мета загону – виконання перевезень за завданнями президента, уряду та Міноборони РФ.

У Москві затримали заступника гендиректора із наземного обслуговування авіакомпанії «223-й льотний загін» Міністерства оборони Росії Євгена Бутусова.

В офіційному повідомленні Преображенського райсуду Москви вказано, що Бутусова підозрюють в отриманні хабаря у два мільйони рублів.

223-й льотний загін журналісти-розслідувачі пов’язують із «ПВК Вагнера». Видання The Insider зазначає, що його борти доставляли бійців приватної військової компанії з Росії до Сирії, Судану, Лівії та Центральноафриканської Республіки. Зокрема, 2019 року літаками загону перевозили російських найманців до Судану для розгону місцевих акцій протесту. Тоді Служба безпеки України опублікувала документи, згідно з якими договір із льотним загоном укладала компанія «М Інвест», що належить засновникові та спонсору «ПВК Вагнера» Євгену Пригожину.

Телеканал «Настоящее время» встановив, що «М Інвест» регулярно замовляє у 223-го льотного загону послуги з виконання чартерних перевезень. Лише у період із серпня по грудень 2018 року компанія зробила сім грошових переказів Міністерству оборони РФ на загальну суму понад 50 мільйонів рублів.

Про те, що 223-й загін обслуговує «ПВК Вагнера» писали і розслідувачі The New York Times. За даними видання, з лютого по червень 2021 року 223-й загін виконав понад десять рейсів із сирійського міста Латакія до суданського Порт-Судану. Зазначалося, що літаки стартували з аеродрому у Підмосков’ї.

223-й льотний загін було створено на базі 8-ї авіаційної дивізії особливого призначення ВПС РФ 1993 року. Тоді загін необхідно було перетворити на компанію, щоб армія змогла покращити своє фінансове становище за рахунок чартерних перевезень на тлі нестачі коштів на утримання військової авіації. Заявлена мета загону – виконання перевезень за завданнями президента, уряду та Міноборони РФ.

Через обстріли на Донеччині загинули 9 цивільних – Кириленко

Протягом доби 7 грудня внаслідок російських обстрілів у Донецькій області загинули дев’ять цивільних, заявив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко вранці в четвер.

«За 7 грудня росіяни вбили дев’ятьох мирних жителів Донеччини: шістьох у Кураховому, одного в селі Красногорівка, одного в Іванівці та одного в Бахмуті», – перерахував він.

Кириленко додав, що ще 15 людей в області отримали поранення.

При цьому президент Володимир Зеленський напередодні повідомив, що через російський удар по Кураховому загинули 10 людей.

Курахове є серед найбільш гарячих точок на Донбасі, і вже не вперше потрапляє під обстріл військ РФ.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

Втрати Росії на війні проти України перевищили 93 тисячі військових – дані Генштабу

Російська армія втратила близько 340 військовослужбовців в Україні за попередню добу, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України вранці 8 грудня.

Загальні втрати Росії від 24 лютого українське командування оцінює в 93 080 людей.

Крім того, штаб наводить дані щодо втрат російської техніки за добу:

  • 2 танки (загальна кількість – 2937)
  • 2 бойові броньовані машини (5911)
  • 2 артилерійські системи (1925)
  • 2 безпілотники оперативно-тактичного рівня (1603)
  • 2 автомобілі (4528)
  • 1 одиниця спеціальної техніки (164)

Штаб зазначає, що дані уточнюються.

Голова Обʼєднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив 10 листопада, що втрати Росії у війні становлять не менше ніж 100 тисяч убитими та пораненими.

ЗСУ, за словами Міллі, ймовірно, зазнали аналогічних втрат. Крім того, він повідомив, що з початку війни в Україні загинули близько 40 тисяч цивільних жителів.

Росія не розкриває дані щодо своїх загиблих. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня, повідомивши про загибель 5937 осіб.

Російська влада Севастополя пояснила вибух у місті «збиттям безпілотника»

Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що корабель Чорноморського флоту Росії вранці збив безпілотний літальний апарат над Чорним морем.

«Вранці черговий корабель Чорноморського флоту збив БПЛА над акваторією моря», – написав Развожаєв у своєму телеграм-каналі.

Кому саме належав безпілотник, Развожаєв не уточнив.

Раніше кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив, що 8 грудня над центральною частиною Севастополя о 6:50 за місцевим часом (5:50 за Києвом) пролунав потужний вибух.

За кілька секунд до того, як пролунав вибух, було чути протяжний звук, схожий на пуск ракети. Від вибуху затремтіли шибки у вікнах.

Українські офіційні особи та військові наразі не коментують інцидент.

Починаючи із серпня, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам» та «роботою ППО».

«Маємо повне право на нанесення ударів по всій території орків» – Щербак

Що насправді заявив державний секретар США Ентоні Блінкен про удари усередині Росії? Чи означає це, що США вже й не дуже сильно бояться ризиків ескалації з Росією, про що раніше дуже часто чули? Про це в ефірі програми Радіо Свобода «Свобода Live» розповів Юрій Щербак, надзвичайний і повноважний посол України в Ізраїлі (1992–1994 рр.), надзвичайний і повноважний посол України у США (1994–1998 рр.).

Міністри оборони Британії і США обговорили «останні події» у війні Росії проти України

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін провів зустріч із британським колегою Беном Воллесом, повідомило американське Міноборони 7 грудня.

Зустріч пройшла в будівлі американського відомства і стосувалася оборонної співпраці двох країн.

«Лідери обговорили останні події у неспровокованому та жорстокому нападі Росії на Україну, а також поточні зусилля щодо підтримки України, зокрема шляхом надання допомоги у сфері безпеки. Міністр Остін високо оцінив тривалу роботу Великої Британії, спрямовану на задоволення найнагальніших потреб України», – йдеться в повідомленні речника Пентагону Пата Райдера.

Він додав, що Остін і Воллес зобов’язалися продовжувати співпрацю в сфері оборони та безпеки.

Обидві країни регулярно надають Україні безпекову та гуманітарну допомогу. Зокрема, Велика Британія в листопаді надала Україні високоточні ракети Brimstone 2, тоді як Конгрес США погодив надання Україні щонайменше 800 мільйонів доларів додаткової безпекової допомоги у 2023 році.

Крим: у Севастополі вранці пролунав вибух

Над центральною частиною окупованого Севастополя о 6:50 за місцевим часом (5:50 за Києвом) пролунав потужний вибух, повідомляє кореспондент проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

За кілька секунд до того, як пролунав вибух, було чути протяжний звук, схожий на пуск ракети.

Телеграм-канал «Кримський вітер» із посиланням на місцевих жителів повідомляє, що «в районах Стрілецької бухти та Льотчиків від вибуху спрацювала сигналізація автомобілів».

Російська влада Севастополя, а також Міноборони Росії наразі ситуацію не коментували. Українські офіційні особи та військові також наразі не коментують інцидент.

Починаючи із серпня, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам» та «роботою ППО».

ЗСУ за попередню добу відбивали російські атаки на Харківщині та Донбасі – Генштаб

Російська армія «не полишає спроб іти в наступ», зокрема, на Бахмутському та Авдіївському напрямках, йдеться в зведенні Генерального штабу на ранок 8 грудня.

«За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Тернова Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка і Білогорівка на Луганщині та Білогорівка, Берестове, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Майорськ, Мар’їнка і Новомихайлівка Донецької області», – перераховує командування.

Штаб зафіксував сім ракетних та 16 авіаційних ударів Росії, а також 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

«За наявною інформацією, в тимчасово окупованому місті Ясинувата Донецької області, під час перевезення одного з підрозділів окупаційних військ на бойові позиції втекли близько 20 осіб зі зброєю з числа раніше увʼязнених осіб. В результаті проведення розшукових дій трьох втікачів знищено. Заходи тривають. Як кажуть, бий своїх, щоб чужі боялись», – йдеться в зведенні.

Крім того, за даними штабу, російські окупанти планують мобілізацію місцевих, зокрема, в Мелітополі на Запоріжжі. За даними командування, там видають повістки «чоловікам призовного віку з вимогою прибути до військового комісаріату у найближчий час».

Генштаб також повідомляє про 17 ударів по місцях зосередження російських військ і озброєння, а також про два удари по позиціях російських зенітно-ракетних комплексів.

Росія могла модифікувати іранські дрони для використання проти України взимку – ISW

Американський Інститут дослідження війни (ISW) у звіті від 7 грудня прокоментував повернення Росією до використання іранських дронів для ударів по Україні.

При цьому Інститут наводить слова речника Повітряних сил Юрія Ігната, за яким погодні умови можуть ускладнити використання дронів, хоча й не унеможливлюють його.

«Російські війська, ймовірно, модифікували безпілотники для роботи в холодніших погодних умовах і, ймовірно, розширять їх використання в Україні найближчими тижнями для підтримки своєї кампанії проти української критичної інфраструктури», – припускають аналітики.

ISW нагадує свою попередню оцінку, за якою російська армія дедалі більше покладається на системи озброєнь іранського виробництва через виснаження власного арсеналу високоточної зброї.

За даними Генерального штабу Збройних сил, за добу 6 грудня українські військові збили 14 дронів Shahed-136, один безпілотників «Орлан-10» і ще два безпілотники, тип яких наразі не уточнений.

«Аналогів такої війни немає»: лікарі в Україні рятують людей із множинними ураженнями всього тіла

За час повномасштабної війни Росії на території України медики міжнародної незалежної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» евакуювали з небезпечних регіонів України в більш безпечні – понад 2400 поранених унаслідок ворожих обстрілів. Зокрема, у шпиталях Львова потерпілі отримують подальше лікування і звідси скеровують людей на реабілітацію за кордон. Однак найбільшою проблемою залишається евакуювати поранену людину з місця ведення бойових дій. Оскільки російська армія обстрілює медичні машини і авіацію.

Зеленський: відновити 100% енергосистеми «зараз неможливо»

100-відсоткове відновлення енергосистеми України до стану, який був перед масованими ударами Росії по енергетичних об’єктах, наразі неможливе, заявив під час вечірнього звернення 7 грудня президент Володимир Зеленський.

«Постійно збільшуємо генерацію і постачання електрики – майже щодня додаємо ще обсягу. Але варто не забувати – і не забувати всім, – що відновити 100% енергосистеми, якою вона була до початку російського енерготерору, зараз неможливо. Потрібен час. Саме тому в більшості міст і районів зберігаються графіки відключень», – сказав він.

За словами голови держави, станом на цей вечір найбільше вимкнень – у Києві й області, на Львівщині, в Житомирській області, на Хмельниччині, Полтавщині, Вінниччині і на Закарпатті.

«І я дякую всім нашим енергетикам, ремонтникам, бізнесу, працівникам комунальних підприємств і місцевій владі, які роблять усе можливе, щоб полегшити становище для людей», – додав Зеленський.

Про те, що в енергосистемі України ще зберігається суттєвий дефіцит після останнього масованого ракетного обстрілу військ РФ 5 грудня, повідомила пресслужба компанії «Укренерго» вдень 7 грудня.

За даними Міненерго станом на 6 грудня, після масованого російського обстрілу у понеділок найскладнішою є енергетична ситуація у Київській, Вінницькій та Одеській областях.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG