Доступність посилання

ТОП новини

Поховати як «терористів». Рік після вбивства підлітків у Бердянську | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чому Росія хоче таємно поховати вбитих рік тому бердянських підлітків - Тиграна Оганнісяна і Микиту Ханганова? Чому тіла хлопців вже понад рік не віддають родичам? Як окупаційна влада тисне на дітей в окупації і намагається перевиховати на свій лад?

Російська окупаційна влада хоче таємно поховати вбитих у Бердянську підлітків Тиграна Оганнісяна і Микиту Ханганова. Про це Медійній ініціативі за права людини повідомив Григорій Оганнісян, батько Тиграна. За словами чоловіка, за рік після вбивства окупаційна влада вирішила поховати хлопців у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце.

Нагадаємо, що про загибель підлітків у Бердянську стало відомо у червні минулого року. У соціальних мережах Тигран Оганнісян встиг оприлюднити відео, у якому він попрощався і сказав «Слава Україні!». Окупаційна влада Бердянська підтвердила вбивство підлітків. До того їх звинувачували у начебто «підготовці диверсії».

Публічного розголосу справі наприкінці травня минулого року надали правозахисники з Медійної ініціативи за права людини. За їхніми даними, російські силовики кілька днів жорстоко допитували та катували Тиграна Оганнісяна. Від підлітка вимагали зізнатися у підготовці диверсії на «Мелітопольській залізниці». Хлопцям загрожувало до 20 років ув’язнення.

Чому Росія хоче таємно поховати вбитих рік тому бердянських підлітків – Тиграна Оганнісяна і Микиту Ханганова? Чому тіла хлопців вже понад рік не віддають родичам? Як окупаційна влада тисне на дітей в окупації і намагається перевиховати на свій лад? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Олена Бадюк.

Форум

XS
SM
MD
LG