Доступність посилання

ТОП новини

«ПЛАН ПЕРЕМОГИ» УКРАЇНИ: ЩО БУДЕ В ОКУПАЦІЇ?| Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Чи є окуповані території України предметом дискусій у темі миру, і чи тиснуть західні політики на українську владу у цьому питанні? Як можуть сприйняти партнери України “План перемоги” у війні з Росією? Чи зацікавлений Кремль у перемовинах, і чи готова Росія до поступок зі свого боку?

Ідея змусити Україну припинити війну, віддавши свої території, неприйнятна. Про це днями заявив президент України Володимир Зеленський. Так він прокоментував слова кандидата у віцепрезиденти США Джеймса Девіда Венса про те, що війну можна припинити за рахунок поступок України. Раніше американський політик припускав, що мирне врегулювання може означати фіксацію лінії розмежування між Росією та Україною і запровадження демілітаризованої зони.

За словами Зеленського, ідея змусити Україну взяти на себе витрати з припинення війни, поступившись територіями, жахлива. Але це, звичайно, ніколи не станеться. Він також наголосив, що такий сценарій не обов'язково покладе край війні.

Водночас останнім часом з'явилося кілька заяв з боку західних політиків, що стосуються українських територій. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Крим має ключове значення при обговоренні умов миру між Україною і Росією. Зокрема, він запропонував передати півострів під мандат ООН для підготовки референдуму і провести його за 20 років.

Чи є окуповані території України предметом дискусій у темі миру, і чи тиснуть західні політики на українську владу у цьому питанні? Як можуть сприйняти партнери України «План перемоги» у війні з Росією? Чи зацікавлений Кремль у перемовинах, і чи готова Росія до поступок зі свого боку?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG