Доступність посилання

ТОП новини

«ОДНА З ПРІОРИТЕТНИХ ЦІЛЕЙ РФ». Фронт на Запоріжжі активізувався? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Наскільки останнім часом активізувалися бойові дії у Запорізькій області? Чи сприяють атаки КАБами міста Запоріжжя просуванню російської армії у регіоні? Чи залишається у Росії мета захопити всю Запорізьку область, і наскільки це реально?

Росія готується до штурмових дій у Запорізькій області, але про наступ поки що не йдеться. Про це днями повідомив речник Сил оборони півдня Владислав Волошин. За його словами, російські військові готуються до проведення штурмових дій у районі Приютного Пологівського району.

За даними розвідки, окупанти там накопичують особовий склад. Також нещодавно у цей регіон доправили 25 багі, які російська армія використовує для проведення штурмів малими групами, зазначив Волошин. В Генеральному штабі Збройних сил України 30 вересня повідомили, що на Оріхівському напрямку відбулося три боєзіткнення. Українські військові відбили штурми противника неподалік Новоданилівки. На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках ситуація без особливих змін.

Водночас російські військові останнім часом майже щодня атакують Запоріжжя керованими авіаційними бомбами. Місцева та обласна влада регіону разом з військовими напрацьовують оборонні рішення для протидії авіаударам та безпілотникам РФ, які коригують атаки по обласному центру. Про це минулого тижня повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Наскільки останнім часом активізувалися бойові дії у Запорізькій області? Чи сприяють атаки КАБами міста Запоріжжя просуванню російської армії у регіоні? Чи залишається у Росії мета захопити всю Запорізьку область, і наскільки це реально? Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведуча Юлія Щетина.

Форум

XS
SM
MD
LG