Доступність посилання

ТОП новини

Копані: там, де ЗСУ зупинили російську армію (фоторепортаж)

Село Копані на Херсонщині опинилося на лінії вогню із перших днів широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. До 2022 року населений пункт входив до складу Посад-Покровського старостату. У Копанях проживало кілька десятків людей, але саме тут українські військові зупинили армію РФ, яка намагалася просуватися далі – в бік Миколаєва. Кореспондент проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя» зафіксував те, у що війна перетворила село і як зараз виглядає місце запеклих боїв.

11 листопада 2022 року українські військові звільнили Херсон та правобережну частину області. Того дня синьо-жовті прапори з’явилися у місті вже зранку. Не чекаючи офіційних повідомлень про деокупацію, до центру Херсону почали виходити місцеві жителі з українськими стягами. Лівобережна Херсонщина залишається під контролем російських військових, поблизу річки Дніпро, яка розділяє область, зараз щоденно точаться бої. Попри це Сили оборони України розширюють плацдарм на Лівобережжі.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.


Форум

XS
SM
MD
LG