Доступність посилання

ТОП новини

Новогродівка: ЗСУ залишають останній бастіон перед Покровськом?


Увечері 26 серпня DeepState повідомив про чергове просування російської армії на сході України – зокрема, на південному фланзі так званого Очеретинського виступу та в Піщаному Харківській області.

Також агресор, за даними аналітиків, просунувся в Новогродівці – останньому відносно великому населеному пункті на шляху наступу армії РФ до Покровська.

Судячи з карти проєкту, лише північно-західні околиці міста залишаються під контролем Сил оборони. Боєць 3-ї ОШБр ЗСУ з позивним «Дацик» повідомив вранці 27 серпня про повну окупацію Новогродівки Росією.

«Те, що сталося з Новогродівкою, і те, що станеться із Селидовим, має стати об'єктом уваги не лише суспільства, а й відповідних органів. Досвід та відсутність покарання за Очеретине породило нову трагедію, свідками якої стає кожен із нас», – написали аналітики DeepState.

Покровський напрямок вже кілька місяців – найгарячіший на фронті в Україні: вранці 27 серпня Генштаб повідомив про 60 штурмів агресора тут, зокрема, в районі Новогродівки. DeepState заявляв про те, що Росія зайшла до крайніх будинків Новогродівки всього 5 днів тому, 22 серпня.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG