Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США після рішення не звільняти Холодницького нагадало про принципи демократії


За годину до заяви американського посольства Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила Холодницькому догану
За годину до заяви американського посольства Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів оголосила Холодницькому догану

У сучасній демократії недоброчесні прокурори подають у відставку, заявило посольство США в Україні на своїй сторінці у Twitter. Повідомлення з’явилося після рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів не звільняти голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

«У сучасній демократії прокурори, які маніпулюють свідками і перешкоджають правосуддю, подають у відставку заради збереження репутації своєї установи та верховенства права», – зазначили в посольстві.

За годину до заяви американського дипломатичного представництва КДКП оголосила Холодницькому догану, але вирішила не звільняти його.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просять кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

XS
SM
MD
LG