Доступність посилання

ТОП новини

Очільник секретаріату Вищої ради юстиції отримав майже 213 тисяч гривень зарплати – #Точно


Керівник секретаріату Вищої ради юстиції Сергій Пушкар у червні отримав 212 973 гривні заробітної плати. Така інформація міститься у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Згідно з офіційною інформацією на веб-сайті Вищої ради правосуддя, Сергія Пушкаря було призначено керівником секретаріату 11 вересня 2015 року. До того він займався адвокатською діяльністю, працював на керівних посадах у приватних підприємствах (спільне підприємство «Укрцелюлоза», кількох товариствах з обмеженою відповідальністю «Еф.Си.Ел.Джи.», «Центр сприяння підприємництву», а також групі компаній ТНК-ВР Україна).

Згідно з нормами профільного закону, Вища рада правосуддя є колегіальним, незалежним конституційним органом державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі для забезпечення незалежності судової влади, її функціонування на засадах відповідальності, підзвітності перед суспільством, формування доброчесного та високопрофесійного корпусу суддів, додержання норм Конституції і законів України, а також професійної етики в діяльності суддів і прокурорів. Секретаріат цього органу публічної влади здійснює організаційне, інформаційно-довідкове та інше забезпечення діяльності Вищої ради правосуддя.

XS
SM
MD
LG