Доступність посилання

ТОП новини

Україна веде дві війни – міністр закордонних справ Великої Британії


Міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон
Міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон

Країни Заходу мають пам’ятати, що Україна зараз веде дві війни, захищаючи світ від агресії Росії та розбудовуючи демократію. Про це міністр закордонних справ Великої Британії Боріс Джонсон заявив 27 червня на Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається в столиці Данії Копенгагені.

«Через рік після лондонської конференції з реформування України сильна міжнародна підтримка для України є сьогодні в Копенгагені. Значний прогрес у реформах досягнутий, але український уряд має спиратися на цей імпульс. Ми й наші партнери тут, щоб допомогти», – вказав британський урядовець у мережі Twitter.

Джонсон також відзначив ухвалення в Україні закону про антикорупційний суд. Водночас він вказав на потребу вдосконалити деякі його положення, зокрема, про апеляцію в новоствореному органі у тих антикорупційних справах, які є вже зараз.

Сполучені Штати також вважають вкрай важливим ухвалення змін до закону про антикорупційний суд і закликають українських урядовців якнайскоріше ухвалити такі зміни. Про це у Вашингтоні 26 червня заявив виконувач обов’язків заступника помічника держсекретаря США Джордан Ендрюс, який очолює офіс у справах Східної Європи Держдепартаменту та є відповідальним за Україну.

«Лише внесення змін до цього закону, згідно із якими суд зможе розглядати всі справи, які входять до його юрисдикції (включно із апеляціями в наявних справах щодо корупції), допоможе подолати корупційні загрози, які існують (в Україні – ред.)», – пояснив Ендрюс позицію зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: «Пастка» для антикорупційного суду

Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, воно було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду передбачив закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року. Проте дотепер не був схвалений спеціальний закон щодо такого суду.

XS
SM
MD
LG