Доступність посилання

ТОП новини

Держдепартамент США застеріг американців від відвідин ЧС-2018 у Росії через загрози «тероризму»


Російські поліцейські патрулюють станції московської підземки, 13 червня 2018 року
Російські поліцейські патрулюють станції московської підземки, 13 червня 2018 року

Державний департамент США попередив американських громадян, що «терористи» можуть атакувати місця проведення чемпіонату світу з футболу в Росії. У рекомендаціях мандрівникам, поширених канцелярією 15 червня, йдеться про те, що громадянам США варто переглянути свої поїздки в Росію через загрозу «тероризму», а також «переслідування і вимагання» з боку правоохоронних органів та інших російських чиновників.

«Масштабні міжнародні заходи, такі як чемпіонат світу, є привабливою ціллю для терористів», – йдеться в повідомленні. У Держдепартаменті також вказують, що, попри значні заходи безпеки, «терористи можуть спробувати атакувати такі місця як стадіони і фан-зони, туристичні об’єкти, транспортні вузли та інші громадські місця».

Американських громадян також попередили про посилену присутність поліції і заходів безпеки.

Читайте також: Reuters: ЧС-2018 охороняють «казаки», які воювали в Україні й Сирії

Ще наприкінці минулого року екстремістське угруповання «Ісламська держава» через соціальні мережі погрожувало зірвати матчі ЧС-2018 в Росії.

У Кремлі заявили про повну готовність до прийому гостей з-за кордону і розміщення десятків тисяч представників органів безпеки у Москві та в інших містах, де проходитимуть матчі мундіалю.

Російські військові заявили, що привели систему протиповітряної оборони у бойову готовність під час чемпіонату, що розпочався 14 червня і триватиме до 15 липня.

Агенція Reuters з посиланням на опитаних представників іноземних страхових компаній повідомила, що ті відмовилися надавати поліси клієнтам щодо ситуацій, пов’язаних із аеропортами, залізничними станціями чи лініями метро в Росії, які вони вважають менш безпечними, аніж стадіони.

XS
SM
MD
LG