Доступність посилання

ТОП новини

Командувач ООС: відіб’ємо в терористів звичку обстрілювати мирні міста та селища


Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв
Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв

Українська Операція об’єднаних сил покращить безпекову ситуацію на Донбасі, заявив командувач ООС Сергій Наєв. Прес-служба операції оприлюднила його звернення у зв’язку з загостренням ситуації на сході України.

«Командуванням об'єднаних сил прийнято низку рішень та віддані необхідні розпорядження, реалізація яких дозволить покращити безпекову ситуацію та уникнути жертв серед мирного населення, яке проживає в безпосередній близькості як до позиції українських військ, так і в населених пунктах, які тимчасово окуповані військами країни-агресора», – зазначив Наєв.

За його словами, сили української операції звільнять території, підконтрольні підтримуваним Росією бойовикам.

«Але для початку зробимо так, щоб назавжди відбити у терористів звичку обстрілювати мирні міста та селища на територіях, що перебувають під контролем Українського уряду. Ми знайдемо шлях, щоб зробити це, не порушуючи міжнародних зобов’язань України у зусиллях із врегулювання конфлікту», – підкреслив Наєв.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі 26 березня оголосила про «всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню» з 30 березня о 00:01 за київським часом – так зване «Великоднє перемир’я». Воно було порушене вже через кілька хвилин після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG