Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські військові застрелили 25 палестинців біля кордону з Газою – медики


Акція протесту палестинців проти перенесення посольства США до Єрусалима, 14 травня 2018 року
Акція протесту палестинців проти перенесення посольства США до Єрусалима, 14 травня 2018 року

Щонайменше 25 палестинців загинули внаслідок вогню, відкритого ізраїльськими військовими, на кордоні Смуги Гази й Ізраїлю під час акції проти відкриття посольства США в Єрусалимі, повідомляють представники Міністерства охорони здоров’я Палестинської адміністрації.

Близько 500 людей – поранені.

За даними телеканалу Al Jazeera, у протестах беруть участь близько 10 тисяч палестинців. Деякі протестувальники намагалися перетнути прикордонні загородження.

Ізраїльські військові звинуватили угруповання «Хамас», що контролює Смугу Гази, в підбурюванні.

Напередодні армія оборони Ізраїлю за допомогою листівок закликала жителів Гази відмовитися від масових протестів і не перетинати прикордонні загородження.

Ісламістський рух «Хамас», який править у Газі від 2007 року, організував масові протести в останні шість тижнів, заявляючи про бажання привернути увагу до долі палестинців, які не можуть повернутися в будинки своїх предків на території Ізраїлю. Від початку протестів наприкінці березня загинули загалом 67 людей.

У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю й ухвалив рішення про перенесення американського посольства з Тель-Авіва до Єрусалима. Рішення Трампа різко розкритикували лідери арабських країн, а також представники Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG