Доступність посилання

ТОП новини

Поліція після публікації відео нападу на ромів у Києві відкрила дві справи


Згарище ромського табору на Лисій горі в Києві, 23 квітня
Згарище ромського табору на Лисій горі в Києві, 23 квітня

Поліція відкрила два кримінальні провадження через розгін ромського табору на Лисій горі в Києві.

Як повідомляє прес-служба поліції Києва, справи відкритті за статтями «порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії» та «хуліганство».

У поліції додають, що опубліковане відео розгону стало підставою для внесення відомостей у Журнал єдиного обліку заяв та повідомлень Голосіївського управління поліції.

Сьогодні LB.ua оприлюднило відео, як стверджує видання, розгону ромського табору на Лисій горі в Києві. На кадрах видно, як роми втікають від людей у масках. Як повідомив LB.ua свідок тих подій, поліцію тоді викликали, правоохоронці приїжджали на місце підпалу.

24 квітня керівник київської поліції Андрій Крищенко в інтерв’ю 112.ua 24 квітня заявив, що на Лисій горі спалили сміття на суботнику, а не табір ромів. Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги від ромів на побої чи насильство.

Читайте також: Поліція заявляє, що не отримувала звернень через спалення ромського табору в Києві

21 квітня Сергій Мазур, що називає себе координатором «С14», повідомив про демонтаж стихійного поселення ромів на Лисій горі і «безпечне спалення» наметів його мешканців. Окрім того, він анонсував «нові рейди».

Жителі ромського табору в Києві заявили про ультиматум від людей у формі

Напад на ромський табір засудила Українська Гельсінська спілка з прав людини та правозахисна організація Amnesty International.

XS
SM
MD
LG