Доступність посилання

ТОП новини

«З мене роблять терориста «номер один». Рубан відкидає звинувачення


Шевченківський районний суд Києва обирає міру запобіжного заходу Володимиру Рубану, 9 березня 2018 року
Шевченківський районний суд Києва обирає міру запобіжного заходу Володимиру Рубану, 9 березня 2018 року

Керівник центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, підозрюваний у підготовці теракту та незаконному поводженні зі зброєю, відкидає звинувачення.

«З мене роблять терориста «номер один». Я відкидаю повністю звинувачення. Щодо вчорашнього інциденту маю пояснення. Операція, яка проходила вчора, була спланована офіцером спецполку з позивним «Кедр». Я виконував роль водія. Я лише мав перевезти один товар на ту сторону, а з того боку, за словами «Кедра», я мав перевезти меблі. Про наявність цієї зброї я не знав», – заявив Рубан під час засідання Шевченківського районного суду Києва з обрання йому міри запобіжного заходу.

Він був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив про затримання Рубана ввечері 8 березня. «Під виглядом переселенця цей «генерал» намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях», – стверджував Тука.

Рубана підозрюють у підготовці збройних замахів на державних діячів та політичних лідерів, зокрема президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

XS
SM
MD
LG