Доступність посилання

ТОП новини

Рубана підозрюють у підготовці замаху на Порошенка, Авакова, Яценюка й Турчинова


Володимир Рубан у Шевченківському районному суді Києва, 9 березня 2018 року
Володимир Рубан у Шевченківському районному суді Києва, 9 березня 2018 року

Керівника центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана підозрюють у підготовці замаху на президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, екс-прем’єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова. Про це заявив суддя Шевченківського районного суду Києва під час засідання щодо обрання Рубану запобіжного заходу.

«Із використанням мінометів, гранатометів, стрілецької зброї і вибухових пристроїв (планував – ред.) здійснити збройні напади на помешкання державних діячів та політичних лідерів, зокрема Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх убивства», – зачитав текст підозри суддя.

Читайте також: Рубан зі зброєю. хто і як бачить затримання «протеже Медведчука» в зоні АТО

Згідно з повідомленням на сайті Шевченківського районного суду, Рубана підозрюють у підготовці терористичного акту та «незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду «Майорськ».

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив про затримання Рубана ввечері 8 березня. «Під виглядом переселенця цей «генерал» намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях», – стверджував Тука.

Радіо Свобода веде трансляцію засідання суду для обрання запобіжного заходу для Рубана:

XS
SM
MD
LG