Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд Києва відмовився відсторонити Труханова


Геннадій Труханов (л) у суді в Києві, 26 лютого 2018 року
Геннадій Труханов (л) у суді в Києві, 26 лютого 2018 року

Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу прокурора щодо відсторонення від посади міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Як йдеться в повідомленні на сайті суду, рішення ухвалене 6 березня. Прокуратура просила скасувати ухвалу Солом’янського суду Києва, який 27 лютого залишив Труханова на посаді, попри клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України про відсторонення міського голови Одеси.

«За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 27 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу прокурора – без задоволення», – йдеться в повідомленні.

Щодо Геннадія Труханова триває слідство і суд за звинуваченням його в привласненні коштів міського бюджету і зловживанні посадою. Він звинувачення відкидає.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту «Бориспіль» Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Згодом їх відпустили на поруки.

За день до цього, 13 лютого, детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, в тому числі й чинному меру, ще трьох людей затримали в справі, в якій фігурує Труханов.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG