Доступність посилання

ТОП новини

МВС заявляє про слідчі дії в наметовому містечку під Радою, активісти кажуть про штурм


Поліція проводить слідчі дії в наметовому містечку біля будівлі Верховної Ради України, повідомив речник МВС Артем Шевченко у Facebook.

«Відповідно до ухвали суду поліція проводить слідчі дії під Верховною Радою в рамках розслідування декількох кримінальних проваджень. Перешкоджання цим слідчим діям припиняються відповідно до закону», – написав Шевченко.

Він заявив, що під час проведення слідчих дій оперативна група знайшла два предмети, схожі на гранати.

Народний депутат Семен Семенченко назвав дії силовиків «штурмом».

Інший народний депутат, Єгор Соболєв, заявив про десятки затриманих активістів.

«Наметовий табір на Грушевського розтрощено спецпризначенцями», – написав Соболєв.

27 лютого під Верховною Радою сталися сутички між силовиками й активістами. Поліція заявляла про 14 постраждалих правоохоронців. За її версією, учасники мітингу принесли під стіни будівлі шини і хотіли їх підпалити.

Із трибуни парламенту народний депутат України з фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявив, що під Верховною Радою була організована провокація. Він звинуватив у подіях «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі, який перебуває за кордоном.

Водночас Саакашвілі і його організація відкидали причетність до сутичок під парламентом.

Наметове містечко під Верховною Радою встановили в середині жовтня 2017 року. Серед вимог активістів – скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду й ухвалення нового закону про парламентські вибори.

XS
SM
MD
LG