Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ офіційно підтверджує затримання Труханова і його заступника


У міській раді Одеси заявили, що Геннадій Труханов перервав відрядження і приїхав брати участь у слідчих діях
У міській раді Одеси заявили, що Геннадій Труханов перервав відрядження і приїхав брати участь у слідчих діях

Національне антикорупційне бюро офіційно підтверджує затримання 14 лютого в аеропорту «Бориспіль» міського голови Одеси і його заступника, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

«Наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії, а також вирішується питання про обрання запобіжних заходів», – йдеться в повідомленні НАБУ.

13 лютого детективи НАБУ і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, в тому числі і чинному меру.

За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Про затримання мера Одеси Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана стало відомо 14 лютого.

Одеський міський голова був відсутній на своєму робочому місці близько 50 днів, спочатку він був у відпустці, яку кілька разів продовжував, а потім у міській раді заявили, що він поїхав у відрядження до Чехії. Там цю інформацію не підтверджували.

У місці раді Одеси заявили, що 14 лютого Труханов перервав своє відрядження і прибув до Києва для участі в слідчих заходах.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG