Доступність посилання

ТОП новини

Трамп розповів Путіну про нагоду для досягнення миру між Ізраїлем та палестинцями


Президенти США Дональд Трамп (п) та Росії Володимир Путін
Президенти США Дональд Трамп (п) та Росії Володимир Путін

Президент США Дональд Трамп повідомив своєму російському колезі Володимиру Путіну, що «зараз настав час для роботи над сталим примиренням» між Ізраїлем та палестинцями. Про це, як підтвердив Білий дім Трамп заявив у телефонній розмові, що відбулася 12 лютого перед зустріччю в Москві між Путіним та головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом.

Путін повідомив Аббасу перед початком зустрічі, що розмовляв із Трампом про ізраїльсько-палестинський конфлікт. Російський лідер сказав, що обговорення було зосереджене на пошуку «спільного підходу» до подолання розбіжностей між Ізраїлем та палестинцями.

«Ситуація далека від того, що ми хочемо бачити», – сказав Путін, додавши, що він «завжди підтримував палестинський народ».

На переговорах у Москві Аббас сказав, що палестинці більше не можуть сприймати Сполучені Штати як єдиного посередника в переговорах з Ізраїлем, оскільки Трамп 6 грудня оголосив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю та плани перенесення до цього міста посольства США в Ізраїлі.

Палестинці прагнуть, щоб Східний Єрусалим став столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе це місто своєю столицею, цей крок не визнаний міжнародною спільнотою.

Поїздка Аббаса до Москви відбувається через два тижні після візиту до російської столиці прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху.

Білий дім додав, що Трамп також сказав Путіну про «важливість подальших кроків для забезпечення ядерного роззброєння Північної Кореї». Трамп неодноразово нарікав, що Росія не робить всього, що має робити для тиску на Північну Корею в цьому питанні.

XS
SM
MD
LG