Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: у 2017 році ЗСУ на Донбасі просунулися на понад 10 кілометрів


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

У 2017 році українські військові в зоні воєнної операції на Донбасі просунулися на понад 10 кілометрів, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов в інтерв’ю «Громадському».

«Про це приємно говорити, що і 2016-й, і 2017-й роки відрізнялися від минулих тим, що ми не віддали жодного метра своєї землі. Більше того, наші підрозділи по деяких напрямках просунулись на 10 і більше кілометрів і покращили свої позиції. Це факт», – повідомив Турчинов.

За словами секретаря РНБО, усі спроби змінити конфігурацію на лінії розмежування для підтримуваних Росією бойовиків «закінчилися фіаско».

«Вони не змогли ні відбити жодний з населених пунктів, ні просунутись вперед. Навпаки, ще раз хочу підкреслити, наші військові покращили свої позиції, і сьогодні на окупованій території немає сил, які могли змінити ту лінію розмежування, яка сьогодні склалась», – сказав Турчинов.

Збройний конфлікт на Донбасі почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, унаслідок конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG