Доступність посилання

ТОП новини

Рим виділить Україні 2 мільйони євро гуманітарної допомоги – МЗС Італії


Міністр закордонних справ Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано
Міністр закордонних справ Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано

Італія виділить Україні два мільйони євро на гуманітарну допомогу населенню зі сходу України, яке постраждало унаслідок конфлікту на Донбасі, повідомило Міністерство закордонних справ Італії.

Про допомогу оголосили після візиту до України міністра закордонних справ Італії, голови ОБСЄ Анджеліно Альфано.

«Перебування міністра Альфано в Україні дало йому можливість оголосити про виділення пакету гуманітарної допомоги для населення, яке постраждало внаслідок гуманітарної кризи на сході України, на загальну суму два мільйони євро», – йдеться у повідомленні відомства.

У МЗС зазначили, що 500 тисяч євро виділять на Всесвітню продовольчу програму для постачання продовольчих пайків та предметів першої необхідності в зимовий період, інші 500 тисяч євро – Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ), ще 1 мільйон євро – на Міжнародний комітет Червоного Хреста для фінансування охорони здоров’я та захисту.

30 січня Альфано заявив, що криза в Україні є одним з головних пріоритетів головування Італії в Організації з безпеки і співробітництва в Європі

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули близько 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG