Доступність посилання

ТОП новини

Суд оголосив перерву до 16 лютого у розгляді позову Саакашвілі до Порошенка


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного оголосив перерву до 16 лютого у розгляді позову лідерапартії «Рух нових сил», екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка.

Перерву оголосили у зв’язку з клопотанням сторони захисту.

Адвокати Саакашвілі заявили, що їм необхідний додатковий час для вивчення документів щодо обрання складу суду – щоб отримати документи щодо автоматичного розподілу справ.

Саакашвілі просить суд визнати незаконним і скасувати указ Порошенка про припинення громадянства України.

Наприкінці липня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Міхеїла Саакашвілі, за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства. Саакашвілі 10 вересня минулого року потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю.

У жовтні 2017 року Державна міграційна служба України заявляла, що є підстави для видворення з України Міхеїла Саакашвілі, і стверджувала, що Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

XS
SM
MD
LG