Доступність посилання

ТОП новини

З полону бойовиків на Донбасі звільнили військового Савкова – Порошенко


Порошенко під час зустрічі громадян, звільнених з полону бойовиків, 27 грудня 2017 року
Порошенко під час зустрічі громадян, звільнених з полону бойовиків, 27 грудня 2017 року

З полону бойовиків на Донбасі звільнили українського військовослужбовця Романа Савкова, повідомив президент України Петро Порошенко у Facebook.

«Щойно особисто привітав звільненого з полону старшого солдата 92-ої бригади Романа Савкова, якого полонили під Красногорівкою… Доручив провести необхідне медичне обстеження та лікування Романа», – написав Порошенко.

Перша заступниця голови Верховної Ради, учасниця гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи із врегулювання конфлікту на сході України Ірина Геращенко також повідомила про звільнення Савкова.

«Роман ще в шоковому стані і не вірить, що все правда. Його захопили пораненого, утримували в Макіївській колонії, в нього цукровий діабет і йому не давали ліків, було значне погіршення здоров'я... Днями президент помилував одну злодійку, аби витягти нашого військового. Цього разу нам віддали саме Романа. Тепер він пройде лікування у військовому госпіталі», – розповіла Геращенко.

21 січня вона повідомила, що СБУ передала сепаратистам на КПВВ «Майорськ» жінку, яку помилував президент в рамках обміну полоненими з підтримуваними Росією бойовиками на Донбасі.

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

XS
SM
MD
LG