Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сербії вшанував пам’ять політика, убитого в Косові


Президент Сербії Александар Вучич покладає вінок на місці, де загинув Олівер Іванович. Косово, Митровиця, 20 січня 2018 року
Президент Сербії Александар Вучич покладає вінок на місці, де загинув Олівер Іванович. Косово, Митровиця, 20 січня 2018 року

Президент Сербії Александар Вучич відвідав місто Митровиця і вшанував пам’ять Олівера Івановича, одного з лідерів косовських сербів, убитого 16 січня. Вучич поклав вінок на місці, де загинув політик.

Виступаючи в неділю в монастирі Баньска, за 15 кілометрів від Митровиці, президент Сербії Александар Вучич заявив, що Сербія зробить все можливе для збереження миру, подолання давніх розбіжностей з албанцями і гарантування безпеки для кожної сербської та кожної албанської родини.

Вбивство Олівера Івановича в північній частині міста, заселеній переважно сербами, призвело до зростання напруженості на Балканах і стало причиною перерви в переговорах між Косовом та Сербією за посередництва ЄС.

Косово, колишня сербська провінція, проголосило свою незалежність в односторонньому порядку в 2008 році, приблизно через десять років після Косовської війни 1998-1999 років. До теперішнього часу більше 110 держав визнали незалежність Косова, Сербія – не визнала.

Вучич, звертаючись до косовських сербів, закликав їх жити і виживати в Косові і запевнив, що сербська держава продовжить надавати їм допомогу.

«Нас не повинно ставати менше на тій території країни, яку ми завжди населяли», – заявив Вучич.

Сербський президент сказав, що буде чекати результатів розслідування косовською владою вбивства Івановича. Візит Вучича відбувається за посилених заходів безпеки.

XS
SM
MD
LG