Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі повідомили про «недавню» зустріч Путіна і Медведчука


Президент Росії Володимир Путін і лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук, архівне фото
Президент Росії Володимир Путін і лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук, архівне фото

У Кремлі повідомили про «недавню» зустріч президента Росії Володимира Путіна і лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука.

«Можу підтвердити, що така зустріч була. Ви знаєте, що Медведчук займається гуманітарними питаннями, уповноважений ними займатися і є одним з ініціаторів та активним виконавцем ось цієї зміни, яка стосується обміну утримуваними особами, і що неодноразово обговорював ось ці теми з президентом Росії», – сказав речник Путіна Дмитро Пєсков.

При цьому він не уточнив, коли така зустріч відбулася, але зазначив, що вона «була недавно».

Медведчук також є представником України у гуманітарній підгрупі Контактної групи, кумом російського президента Володимира Путіна.

Напередодні російське радіо Business FM повідомило, що 10 січня Путін і Медведчук провели зустріч. Зокрема, за даними видання EADaily, Путін і Медведчук обговорювали другий етап обміну заручниками, перспективи введення миротворців ООН на непідконтрольну українській владі частину Донбасу, перспективи виконання Мінських угод.

27 грудня 2017 року на Донбасі між українською стороною і підтримуваними Росією бойовиками відбувся обмін утримуваними особами. Він був запланований за формулою «306 (тих, видачі кого домагалися підтримувані Росією бойовики – ред.) на 74 (військових і цивільних, включених до списку на обмін Україною – ред.)». Українській стороні 27 грудня передали 74 людини, проте одна з них вирішила залишитися на непідконтрольній українській владі території. Київ передав бойовикам 233 людини.

XS
SM
MD
LG