Доступність посилання

ТОП новини

Заявку України про нову макрофінансову допомогу розглянуть у найближчі місяці – ЄС


Юґ Мінґареллі
Юґ Мінґареллі

Європейський союз упродовж наступних кількох місяців розгляне заявку України про нову програму макрофінансової допомоги, повідомив 13 грудня в Києві голова Представництва ЄС в Україні Юґ Мінґареллі.

«Україна подала заявку на отримання нового пакета макрофінансової допомоги. Європейська комісія проведе оцінку потреби країни в зовнішньому фінансуванні, і на підставі результатів оцінки буде вирішено, чи доцільно надавати нову макрофінансову допомогу», – сказав Мінґареллі.

За його словами, якщо буде ухвалене позитивне рішення, то Європейська комісія подасть відповідну пропозицію до Європарламенту і Ради Європи.

Він нагадав, що за останні три роки ЄС надав Україні макрофінансову допомогу на 3,4 мільярда євро. За словами Мінґареллі, останній транш цих коштів у 600 мільйонів євро ЄС вирішив не надавати, бо Україна не виконала усіх необхідних для цього умов.

За даними Представництва ЄС в Україні, ЄС надає різноманітну підтримку Україні, зокрема в питанні збройного конфлікту на Донбасі, що розпочався в 2014 році, і під час загострення кризи платіжного балансу. Крім політичної підтримки, ЄС виділив пакет в розмірі 12,8 мільярда євро на сприяння процесу реформ.

XS
SM
MD
LG