Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» збільшує з вересня ціни на газ для промисловості на 6,3-6,7%


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У вересні ціни на газ для промислових споживачів зростуть на 6,3-6,7%, порівняно із серпнем цього року, повідомляє НАК «Нафтогаз України» на своєму сайті.

«Запропоновані ціни на природний газ із ресурсу компанії диференційовані у залежності від обсягів закупівлі, умов оплати та стану попередніх розрахунків з «Нафтогазом»», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до комерційної пропозиції, зазначена ціна актуальна для споживачів, які закуповують газ за передоплатою в обсязі понад 50 тисяч кубічних метрів на місяць, за умови відсутності боргів перед компанією, і для 100-відсоткових дочірніх компаній «Нафтогазу».

Компанія зазначає, що з 1 жовтня 2015 року в Україні діє закон «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, окрім винятків, зазначених у згаданому документі.

Раніше, 17 серпня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що уряд не підтримуватиме жодних підвищень цін на газ на новий опалювальний сезон, оскільки для цього, за його словами, немає жодних підстав.

XS
SM
MD
LG